Tuesday, October 12, 2010

Wishlist

Salam.. Lamak nar dah blog tok sekda apdate.. Dolok cem rajin jak nak apdate... Tok namanya malas.. haha.. Ok.. Mok merajinkan dirik lok mengapdate blog... Mok makei bahasa apa ooo.. Melayu baku ka melayu serawak..?!

Memandangkan byk blogger dari srawak yg maca blog tok so, aku translate ke bahasa Srawak jak lah.. Mun sapa2 blogger yg sik faham leh tyk...

Nangga tajuk jak dah tauk apa nak.. Mlm tok crita sikit apa nak d maok aku sebelum umur cecah 35... Wasehhh.... Nak nama wishlist tok ktk org jgn heran lah sebab nak d idam sorang2 tok ada lain ikit.. Mun aku tok biasa2 jak.. haha.. Asa nak muntah sik nengar?! hahaaa...

Keta idaman time tok... Mun dpt aku maok keta yg cemtok...




Cemne? Sik asa melampau gilak ka?! haha..




Tok bahagian dalaman keta ya tek.




Ya tek cita hal keta idaman.. Tok adalah rumah idaman.. Mun dpt nak lebih kurang kedak tok la.. Ala2 mediterranean...




Simple jak nak?! Apa yg penting belakang umah ya ada swimming pool.




Ok.. Itu sahaja untuk nektok.. Kelak ada sambungan wishlist yang lain gik... Asanya sik mustahil lah nak dapat benda2 cemya... Tata.. Muahmuahmuahsss.. Salam.

28 comments:

Ryan Valentine said...

Apuuuuuuuu.. kereta ya ku mok juak!!

oh nanan! said...

yerr.. lak mek numpang mandik rah swimming pool ktk bang amir! heheh

AmirFX said...

kepada Ryan,
Haha.. Bah.. Beli cgek juak.. Dpt konvoi rami2 k keta ya kelak...

kepada Nanan,
Haha.. Boleh.. Ktk pandei berenang?

mr_abs said...

Yedeh kitak. kamek maok juak semua ya. haha

AmirFX said...

kepada Abs,
Haha.. Maok juak ka? yerdehhh... Bah2.. Boleh mukak kelab keta sama kelak.. Rumah mok sama juak bukak kelab rumah meditteranean.. Ada ka sik org mukak kelab k rumah... Mun rumah d skolah dolok ada.. Sekpa.. Polah jak.. haha...

ztie said...

kmk mok juak numpang swimming eh. nak beli lom mampun mek lok.. entah bila mampu. ekekeke

AmirFX said...

kepada Ztie,
Haha.. Numpang juak ka? Boleh.. Pandey berenang ktk ka? haha...

ztie said...

tenggelam timbul kejap jadilah.. dapat juak bersusey ngn org
"aku ada numpang berenang di rumah amir nok besar ya eh (dgn bangganya)"

AmirFX said...

kepada Ztie,
Haha.. OKlah ya... haha...

Amni said...

Yoh! ilek ajak... asal ada swimming pool kat belakang oo? heee... kmk mok nak simple2 jak... yang penting boleh muat semua kerabat mek? erk!

Ms Tikot said...

Mun ktk dah dpt rmh ya, kmk nak numpang tido & berenang di sia ok...hehehe

labulabi said...

moto ya ku mok.wishlist aku dah sampe umo 30 dah nak abis.fist lok nak ada rumah.rumah dah ada,nak ada keta,keta dah ada.nak bebini pun dah ada,cuma lom dapat ku mok mosikal besar jak blom.tgl 6 bulan gik umo ku 30.rasanya x la dapat.hehehe.moga tercapai hajat dirik ya.

AmirFX said...

kepada Amni,
Haha.. Boleh2.. Ada sebuah rumah kmk dah nemu area jalan rock sia.. Nang boleh muat untuk SATU KELUARGA BESAR... haha..

kepada Ms Tikots,
Haha.. Boleh... Ktk pandey berenang?

kepada LabuLabi,
Haha... Asal maok jak... Rezki tok d mana2.. Big bike? Minat juak lah... Dpt polah konvoi rami2 area kuching - serian kelak...

fLo said...

haaaaaaaa....mok juak umah n keta lak! yer~~~

AmirFX said...

kepada Flo,
Haha.. Mok juak ka? Bah2.. Lombak sapa dpt dolok juh... haha...

Redbloodsnow said...

wahhh mir. mewah na juak wishlist tak ya, bro...hehe. hope u can get it..aminnn aminnn :)

BSI-BSR-VIVIAN said...

kmk minjam swimming pool ah?

AmirFX said...

kepada BloodSnow,
Haha.. Mewah ka? Aisehhh.. Wishlist jak ya... K motivate kmk mpun...

kepada Vivian,
Haha.. Pinjam? Ktk pandey berenang?

Norris said...

rendok ati dapat meli keta and umah ya....melampau? mun duit gugok dari langit sik melampau ya..pasti dapat punya!...

AmirFX said...

kepada Norris,
Haha.. Mun dah gugok dari langit genti kacak gik keta ya... haha

Faizal n Fashitah said...

Kacak Merc ya hoh.. geram ati ku nangga. Apapa pun, bes ba wishlist ko ya. Aku mok Merc ya juak eh! masok lam wishlist ku lak hehe

hannaH said...

mun dah dapat any dari wishlist ktk ya padah ngn kmk keh?mek mok numpang juak nait keta ya..

ciK LyndaWawa igUana said...

mek mok laki yang hensem n adorable.
hehe..bez mata memandang..

BSI-BSR-VIVIAN said...

hahaha pandang rendah eh.. kmk main selam2 k pelampung jak boleh..haha

dUrRaNi said...

"Mok makei bahasa apa ooo.. Melayu baku ka melayu serawak..?!
Memandangkan byk blogger dari srawak yg maca blog tok so, aku translate ke bahasa Srawak jak lah.. Mun sapa2 blogger yg sik faham leh tyk..."

ehem2...mcm kenal jak situasi lam ayat atas tok..hehehe... nyindir owg ooo.....kubit lak brk tauk...hehehehe... ;p

AmirFX said...

kepada Faizal n Fashitah,
Haha.. Kacak ooww!? Sidak dah ngesor kat Paris motor ya.. Dalam perbincangan nak molah secara komersial...

kepada Hannah,
Haha.. Boleh2... Ktk nak pergi cney padah jak... haha...

kepada Lyndawawa,
Haha.. Ktk nangga laki hensem dan adorable ka? Aaaa.. Ada sik kmk ciri2 laki kedak ya..?! Kejap lok.. KMk cermin dirikpun lok.. haha...

kepada VivianAR,
Haha... Pakei pelampung ok jak... Janji pelampung ya dpt timbulkan ktk.. haha...

kepada Durrani,
Haihh.. Sekda ehh.. Adeh.. Kenak kubit inda... haha...

Khairul Antasha said...

kmk mok beger simpang 3 jak lah...

AmirFX said...

kepada Shakiral,
Haha.. Beger simpang 3 feveret kmk juak.. Juh g beli... haha...