Wednesday, October 27, 2010

New Games

Salam.. Tetiba pandey asa rajin inda nak molah entry baru.. Cuma nak share cgek game yang aku addict gilak time tok.. Mesti ktk orang pernah dengar game Sudoku nak? Permainan yang glemer dari Jepun ya.. Asal Sudoku tok d fofularkan oleh kompeni nama Nikoli.. Sudoku tok bermaksud single number... Retinya nombor tunggal... Lam bahasa sidak Jerman, ugak nombor.. haha...

Sudoku tok terdiri dari kotak grid yang besaiz 9*9.. Setiap grid akan d engkah nombor dari 1 hingga 9.. Dalam grid ya sidak akan padam certain nombor untuk kita isik...




Cemtoklah upa permainan Sudoku ya..






Untuk ktk org isik nombor ya tek, ktk org kenak tauk yang nombor diisik ya sikkan berulang dalam petak 9*9 ataupun berulang untuk setiap grid 3*3... Sapa yang tauk main tok genti faham lah.. Tok just basic jak... Isik jak apa2 nombor dari 1 hingga 9 asalnya sik berulang... Oklah.. Ya jak nak d share.. Selamat mencuba...Muahmuahmuahsss.. Sayang awak semua.... Muahhssss.. *kiss yg last tok untuk onyeng tersayang*

25 comments:

pelangi said...

kmk nak main tok boleh sik.??? favoret game ehh..hihi

am-rie said...

dalam laptop tok pun masih ada game ya, sik lelah meli bukunya..hehe
main masa boring2 dolok..
kinek tok men dota jaklah bro..hehe..

AmirFX said...

kepada pelangi,
Haha.. Boleh2... Feveret game ka? Mesti terer tok.. haha..

kepada Amrie,
Haha.. Dota? Lamak dah sik men game ya...

ztie said...

uh.. kamek main ya nang sik penah menang koh. haahaha... eh.. ne besday mek sekda atas nun? yerrr

AmirFX said...

kepada Ztie,
Haha.. Cuba gik.. Senang jak ya.. haha.. Aihhh.. Bila besday ktk? Lupak dah kmk koh...

ztie said...

sila cek post saya. yerr.. sik mok mek.. mek sik pandey2 jak main. hahaha

AmirFX said...

kepada Ztie,
Haha.. Ok.. Kmk dah engkah tarikh besday ktk kat sia...

ztie said...

tettt.. salah tarikh.. ahahaha fail

mr_abs said...

celen bahh. haha. tp akulah antara pemalas mok pke otak main game tok. isk. bagus celen boling jak :D

AmirFX said...

kepada Mr. Abs,
Haha.. Adoh.. Alu celen... Bah.. Juh2.. Bila nak men boling tek? haha...

Ninie Nordin said...

ohhhh. game tok. kmk slow kit game tok. cepat blurrrr. -__-

Faizal n Fashitah said...

Bini ku byk berisik buk gem sudoku tok. Aku kira antara yang terre njawap la. Sik juak susah main benda tok. Senang jak. Ekot tips aku tok. Tanggar jak jawapan rah blakang buk ya wakakaka...

Willie a.k.a Reptoz said...

Pok, aku dari dolok, nang sik pandey main benda tok. Cukup blur aku tengok.

BSI-BSR-VIVIAN said...

kmk main dlm hp jak mun dah boring glak..wp kmk bencik nombor..hahaha

bukan kompeni nikolai ka? hahaha

Amni said...

kmk suka main tok... tapi amik masa lamak la nak selesaikan.. haihh.... banyak koleksi, tapi sik pernah nya abis selesaikan.. haha

AmirFX said...

kepada Ninie,
Haha.. Mok dpraktik bok ktk sik blur2... haha..

kepada Faizal NFashitah,
Haha.. Adoh2.. Nangga belakang buku inda....

kepada Willie,
Haha... First time main aku blur juak.. Dah biasa sekda blur agik.. haha...

kepada VivianAR,
Haha... Menghiburkan juak bila dah dpt abis molah benda ya...

kepada Amni,
Haha.. Kmk bok jak donlod cgek e-book 20 igek puzzle sudoku tok k kmk abiskan... Layan juak game tok...

Khairul Antasha said...

kmk suka word puzzle jak..nombor2 tok lejuk dh nangga..ari2 ngadap nombor..heheh..trafic..trafic...

ciK LyndaWawa igUana said...

saya antu soduku..juh kita lawan ju...
=)

wa kaljis said...

addict main tuk koh.. dolok musim main tuk sigek opis main hehehe.. nektuk dah sik main gik ni ndak otakku kin lembab hehehe...

AmirFX said...

kepada Khaishakira Tasha,
Haha.. Kmk dah sik main gilak word puzzle sebab kmk tok sik berapa gilak lam vocabulary... Trepik oh trepik... haha..

kepada WawaIguana,
Bah2... Juh la... haha...

kepada Ngah Kaldu,
Haha.. Aku bok start.. Tgh nak lembap2 juak dah time tok.. Gik separa jak... haha...

Yann Mazian said...

kmk sik pandei koh main sudoku. sik pernah menang. huhuhu

hannaH said...

hehe kmk pun baruk blaja main benda tok..

AmirFX said...

kepada Yan Mazian,
Haha... Slow2.. Xpat d senggaut men game tok... haha..

kepada HannahMontana,
Yakah? Bah.. Boleh celen kelak... haha...

AinnalinaRamdzan said...

penah try main game tok. tapi nak selesaikan cgek game ya ngambik masa berjam2. Last2 tetido. Bgs kmk ngekot tips berolah abg faizal jak. Tiru jwpn kat blakang.

AmirFX said...

kepada Ainnalina,
Haha... Sekpa bah tertido ya.. Lenkali leh cuba gik... Tips berolah inda.... haha...