Thursday, July 8, 2010

Kebaikan Vitamin C

Salam.. Ritok nak kakar hal kesihatan sikit.. Byk org sik tauk gilak pasal kelebihan mun kita makan buah oren... Oren mengandungi Vitamin C yang baik untuk badan... Selain ya vitamin C juga baik k mengekalkan keremajaan kulit...







Bulat jak keratan oren tuk.. Kedak bulatnya bol Jabulani..







Orennya basikal tuk..







Bagus k makan ari2.. Untuk kulit yg sihat sentiasa..







TNT tok adalah servis courier yg d asaskan d Netherland.






One of the mobile network and internet service provider in France using Orange name for the company.








Tok ada sikit artikel pasal vitamin C yg d ambik dari Wikipedia. Kitak org leh click SITOK. Bagi sesiapa yg lom ngamal ya leh la amal makan vitamin C.. Selamat beramal.. Muahmuahmuah... Sayang awak gilak2...




16 comments:

dUrRaNi said...

nyum2...*tgh mamam limo..* hehehe... ;p

AmirFX said...

kepada Durani,
Haha.. Baik untuk kulit ktk...

am-rie said...

ya..ingat vit C ingat Holland!!
go Holland go!!!hehe..

AmirFX said...

kepada AM-RIe,
Haha.. Go HOLLAND!

Redbloodsnow said...

baruk lah mek tauk TNT courier di asas oleh netherland. company mek org makey courier ya aih...hehe

kal jis (im not carl zeiss) said...

kekeke aku dah tauk dah tajok lain mcm jak.. ku sokong orange juak sbb sony ku oren hehehehe...

Tp bro, mun lebeh vitamin c boleh dpt penyakit.. tunggu ku pun entry lak yerr..

AmirFX said...

kepada PuteriSalju,
Haha.. Dolok marek kmk gelar company bomb sebabnya makei nama TNT untuk dinamit...

kepada Ongon,
Haha.. AOk.. Lupak nak madah lam entry... K.. Tunggu entry dirik jak kelak....

dukunlintahplk said...

rasha urennn :p

AmirFX said...

kepada Dukun,
Haha... Apuuu... Nyamai wai....

Ani Inherown said...

mcm sapot Netherlands jak :P van persie hensem weheheeh

http://aniinherown.blogspot.com

AmirFX said...

kepada Ani,
Haha.. Bukan macam gik p nang support pun... hahaa....

mummysyafie said...

limo mek dapat makan nak manis jak. mun masam alu nulak..hihihi..milih indah lok.

AmirFX said...

kepada MummySyafie,
Haha... Masam2 manis nyaman...

Hanie_Dew said...

bagus untuk kulit..tapi ada pernah baca journal kan tak bole makan vit C after having seafood especially udang nanti bole pengsan / koma.tah betul ke tak. mood ari ni rasa tak rajin nak pi cari fakta.

Hanie_Dew said...

pas lunch makan oren..banyak vitamin C..^__^

AmirFX said...

kepada HanieDew,
Haha.. Yang pasal lepas having seafood tu tak tau la.. Tapi memang lepas makan sebenarnya takleh makan buah.. Kalau makan jugak boleh kena gastrik..