Saturday, July 10, 2010

Derma Dan Derma Lagi

Salam. Selesai sudah upacara yang d nantikan... Haha.. Upacara apa? Potong Kek?! Tanam pokok durian?! Memancing ikan?! Semuanya bukan.. Upacara yang aku maksudkan kali tok tek adalah berkenaan ngn kempen... Upacaranya tek aku ritok dah berjaya menderma darah... (ya pun nak d bangga juak) Haishh... Org lain ilek2 jak derma tapi aku tek kotan nebes smp ketar2 jak tgn menderma... Nway, berjalan cam biasa jak..

Bok jak nak escape p apakan daya sidaknya madah aku sehat untuk menderma.. Adoh2... Dimulakan dengan bismillah dan doa2 yg sewaktu dengannya aku derma juak darah untuk kali pertama.. Soklan pertama kuar ku tyk ngn sidak organizer tek, "Sakit sik?!" Apuuu... Dengan selambar doktor ya madah, "Sakit sikit jak" Aihh.. Asa pebulak jak mukanya time ya... Dup dap dup dap... Nang menar juak duhal.. Sik lah sakit ney pun walaupun time ya aku dah start shaking kedak tiang gol kenak ngn bol Jabulani d sepak leh Messi.. Oklah.. Ya jak nak d cerita.. Tangga jak gambar yg sempat d olah time menderma ya.. Aku sekda gilak ambik gmbr sebab time ya tgh shaking2 kedak Shakira bertandak waka waka... Mun maok tauk pasal darah tok klik kat SITOK. Mok rehat lok.. Layan gmbr d libah ya... Salam Sayang semua... Muahmuahmuahhh... Sayang awak!







Merah mewakili red blood, putih wakil bagi sel darah putih. D gabung jadi Mercedez Benz yang kacak.






Buku kehadiran.






Jenis darah. Superman darah jenis apa ooo?!

18 comments:

dUrRaNi said...

hehehehe...lawak na eyh... hope ok jak cnun..iboh lu jerak nk derma drh.. ;)

AmirFX said...

kepada Durani,
HAha... Kmk ok2 jak kat ctok... Doktor madah kmk sik leh derma untuk 5 thn akan datang... <<--- rekaan semata2... haha...

dUrRaNi said...

hahahaha..tauk mek nama doktor yaa..Doktor AmirFX nmanya nak..?? ;p

Ms Tikot said...

Berbakti kepada masyarakat oi... ;-)

AmirFX said...

kepada Durani,
Haihh.. Cemneleh ktk tauk inda?! ADa psikik power ka? haha...

kepada Ms Tikots,
Haha.. Yalah... P sekali tok jak kmk polah.. Next time sekpat gik... haha...

sushi_me said...

tahniah abg am dah derma darah....hehehe....kite hari tu..(erm..3 tahun dulu) derma darah gak.....seblom2 tu, tiap kali pg nak derma asik takboleh jek....kene marah ngan doc lagi ade....tapi after dat 1st time, asik kene reject jek lagik..sik cukup darah..huehuehue......

AmirFX said...

kepada SushiMe,
Haha.. Takper... Nanti boleh lagi... Kumpul darah tu byk...

kal jis (im not carl zeiss) said...

Amir.. samalah kita.. aku sampei arituk sik penah2 derma darah kotan ciken sekda ekok.. ehekk.. kekekeke.. Crita u tuk nang lucu da jak, dpt i mejin berada ditempat u masa doc nucok jarum ya kekekeke...

AmirFX said...

kepada Kajis,
Haha... Jarum nya besar aihh... Ingt tek besar jarum jahit rupa duhal besar ada jak... Next time derma aku perlu turun motivasi pun kursus lok k ambik asa nak derma gik....

Monalea said...

alah...biasa jak ya bah. sikda nak ditakut. sapa nak dapat darah kitak ya kelak. hahahahah.

fLoRanCe said...

aih kenak book ktk ya kaler putih..mek kaler merah...hahahahaha....
yeah selamat dh oo derma darah...good..
O duhal darah ktk..mek B..kekekekeke...

AmirFX said...

kepada Monalea,
Haha.. Yalah.. Sapa nak akan dapat darah kmk kelak ka?! Mudahan org yg betul2 memerlukan...

kepada Florance,
Haha... Kaler merah ertinya ganas..Aishh.. Sekati mesen jak.. haha.. Nway, darah O untuk universal donor...

joynstar said...

darah mek sikit jak, mun mok molah blood test lamak ada sidak tech ngambik sampel. Mun mok derma darah kan sik keluar2 darah. Ujung2 pingsan mek. Sila terangkan?

AmirFX said...

kepada Jonstar,
Haha.. Ktk sama juak ngn superman... Ktk tok mungkin species kali... haha... NWay, mun ada masalah kedak ya sik d sarankan menderma takut darah ktk kecur2 kuar smp abis.. haha..

hannaH said...

darah O ka?bah boleh saya mintak sikit tok..

AmirFX said...

kepada Hannah,
Haha.. Maok ka? K ktk apa darah kmk?! hahaa...

mummysyafie said...

seumur hidup mek sik pernah dermah darah ko. setiap kali derma ada jak si betul. tgh peyed la..tgh demam lar..tapi sebenarnya nang sik berani pun..

AmirFX said...

kepada Mummysyafie,
Haha... Kmk pun kedak ktk juak kak... Kebetulan time ya ada ngn kawan kmk, jadi nak ngesor dirik tek berani on jak.. Sik sangka dpt juak derma... haha...