Thursday, February 9, 2012

Sarawakiana Thursday

Salam.. Pa kabar takrang ritok? Dah masuk ari Khamis.. Entri aritok adalah dalam bahasa Sarawak.. Mok cerita pasal apa oo.. Gik blur sebenarnya time tok.. Lamak dah sikda nulis apa2 untuk blog tok..

Banyak benda sebenarnya nak dicerita tapi oleh kerana jarang menulis jadilah penulisan yang entah apa2 jak.. Mungkin lepas tok akan selalu update blog supaya penulisan lebih bagus lagik.. Untuk hari khamis jak menggunakan bahasa melayu Sarawak.. Untuk hari lain aku akan menggunakan bahasa inggeris untuk tulisan dalam blog supaya banyak yang lebih faham.. :D

Asanya yajak dolok untuk nektok.. Salam semua.. Tata titi tutu...




17 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

haha komik tu klaka..hehe

update in english? way to go dude :D

EyqaLuvender said...

nation = nasi ?
lps ni boleh ckp "i want to eat nation that my mom cook..."

Masz Sidek said...

mun dpt anak murid macam ya...
bisa palak cikgu...
hahahaha....

eVa said...

ahahhhahah prey karton ya lok..

eee jeless mek, ktk pande polah entri english haha

erolnukman said...

benar padah kau aih..aku pun sbenarnya byk cerita tp sik tauk nak nulis camney.corak penulisan pun dah sik seberapa..maok d praktis slalu juak kan...

AmirFX said...

kepada Saiazuan,
Haha.. Thanks 4 the support.. :D

kepada Masz,
Haha.. Nasib bukan cikgu yang gaoks.. :p

kepada EvaAmoiRomina,
Haha.. Jeles inda.. Biasa2 jak koh.. :p

kepada erol,
Haha.. Nang jak... Target tahun tok mok banyakkan entri... Yalah mok salu pektis.. :D

Bui Junaidi said...

KMK PUN BYK IDEA SEBENARNYA NAK D TULIS..TP BILA BUKAK NETBOOK PANDEY ILANG INDAH IDEA YA TEK..HAHAHA

AmirFX said...

kepada Bui,
Haha... Mungkin sindrom malas kali.. haha...

Hanie Dew said...

nation --> nasi >> hahahha pandai betul

AmirFX said...

kepada HAnieDewTheDew,
Haha... Betul lah kan?! haha... Nasib cikgu dia tak lempang terus... :D

LadyBird said...

hehe.. trgn lak nk tulis dlm bhs srwk.. tp x tahu lgsg..

selamat hari jumaat yer.. :D

khairunnisa ♥ said...

Salam..

hahaaaa.. lawak.. adehh..

Congratulation!

Congratulasi! :)

Yumida said...

lawak pic ya....guru ngn murid2 yg superb

♥Ismi Huda♥ said...

adoheh miak ya.. angol palak cekgu mikey.. haha..

MaryaYusof said...

Hola Amir!

The cartoon are funny! Hehehe...

Bagus jgk boleh blajar bahasa sarawak di sini... Tahu sikit2 jak :)

Eera Shera said...

haha pengsan! lawak la katun tu..

Jue said...

aku segan maok tulis lam bhs mlayu swk sbb aku pun bhs melayu swk seyesly fail!HAHAHA
ney ndak, daddy askar. diam semenanjung lamak da. smua klaka lepeh koh haha