Thursday, February 23, 2012

Sarawakiana Thursday 2 \ 23

Salam.. Pa kabar takrang ritok tek? hehe.. Ritok adalah entry dalam bahasa sarawak.. Jadinya takrang kenak tauklah bahasa yang aku akan pakei.. haha.. Ok, untuk permulaan tok aku cuma nak berbicara pasal kawan makan kawan.. Asanya kebanyakan kita tok pernah mengalami keadaan yang cemya..

Ritok tek aku dengan mata aku mpun nampak apa dipolah oleh kawan aku mpun.. Mula cerita tek bukan main gik ngentam yang dipolah aku tek sik betul.. Tok salah la, perlu polah tok la tambah ya la... Aku terimak jak apa dipadahnya.. Selang duak ari lepas ya tek tetiba kawan ku sorang madah yang kawan aku tok tek molah juak apa yang dah aku polah.. 

Mula terkedu juak la bilanya molah sama idea asal aku tek.. Lepasya aku check la apa dipolahnya.. Pelik bin ajaib bila aku nangga nak dipolahnya tek sama tapi kenaknya sik makei ideanya mpun... Ney tuju idea2 bernasnya lamak tok tek yang ngentam apa dipolah aku?! Cgek benda pun sekdanya polah ekot ideanya mpun.. Crap ada jak.. Ney tuju ideanya? 

Tapi yalah tek.. Manusia tok rambut jak sama itam, hati lain2.. Harapnya sedar dengan kesilapan yang nya polah ya.. Mungkin lepas tok aku akan bertemu ngannya dan tanyak kenaknya perlu polah cemya juak.. Harap dapat setel cara bagus.. Mun ekot tek sik juak kesahnya nak molah sama idea tapi sebelum tok tek bukan main gik ngentam.. Nang kenak p***t la...

Cukuplah asanya entri kali tok.. Macam lebih ke ngerepak jak.. haha.. Harap takrang semua faham la dengan apa yang aku nak sampaikan.. Apa2 soalan leh tanyak lam kotak komen.. Sekian dolok dari saya.. Chao.. Wassalam...


Perbezaan ketara..

28 comments:

Abd Razak said...

Salam Mir...

Sik konfiden ngan idea nya mpun lah yaa..

Coffee Girl said...

tedah. nang benar crap ada jak. kalinya tek nang nak ambik idea u, tapinya takut u mikir lain etc atau takut naik palak ka, so nya ngentam dolok, kakya berik idea bodohnya, bila nya mikir u dah lupa, thennya balit ke idea asal u. sabar jak lah... minum kopi lok =)

AmirFX said...

kepada Razak,
Salam.. Haha.. Yalah asanya...

kepada KopiGirl,
Haha... Dah minum aek kopi tongkat ali tek...

biela bell said...

polah dan molah tu apa? haha

tak setailo kalau tiru idea orang..

Masz Sidek said...

Org macam ya nang suka palat... mun bagus nya pun nama... mun jaik org lain yg kenak....

p/s : Amir hal laptop ya tek... blm sempat kmk rondeng ngan bpk n abg mek... bila kmk sampe umah laptop ya dah dianta bpk mek repair... maksih ktk sudi nak nolong kmk...

Zie Madini said...

Mek sik suka dgn org gya. pusak molah keja, rimo dpt nama.huhu

[sutera kasih] said...

yerrr..amir ngerepak aiiieee hehe ilek bro..kelak lepak2 :p

AmirFX said...

kepada Biela,
Haha.. Polah tu maksudnya buat dan molah tu maksudnya membuat... :D

kepada Masz,
Haha.. Yalah.. Dah la idea sama cgek apa pun sekda beza gilak nak dipolahnya...

p.s. Aihhhh.. haha.. Ok.. Any problem gik ngn laptop ktk padah jak.. :D

kepada Zie,
Haha.. Yalah.. Rimo nektok pandey berlakon jadi kedak pusak juak... Bahaya2...

kepada SuteraKasih,
Haha... Yillleeeekkk..! Jom minum d boyan...

Gen2Merah said...

ahahaha.. aku tak tahu nak komen macam mana... kurang faham dialek swk ni... yang saya faham istilah kawan makan kawan he.. hehehe

saya senyum ja lah ya kat entri kali ni.. ehehehe..

AmirFX said...

kepada Gen2Merah,
Haha.. Ok lah faham sikit2 pun takper bro... :D

Jue said...

haha besala ya bos...rs idea dirik pun ok gik..kak ya hv doubt..br mok folo pa disuroh

Yumida said...

rilekssss...ilang ensem lak...
face 2 face la ktk 2 ya..bok settle...

AmirFX said...

kepada Jue,
HAha.. Kmk sik kesahnya nak ambik idea sama p part ngondem at the first place yalah sik rindok... Tgh cool down kmk time tok pas minum aek tongkat ali tek.. :D

kepada Yumida,
Tgh ilek lah time tok sambil ngirup kopi tongkat ali... haha.. Lom ada masa gik nak face2face ngannya..

EyqaLuvender said...

banyak kali da kena tikam belakang ngn kawan...huhu
amir,kte tak bpe fhm entry ni...huwwwwaaa!
ape yg polah-polah ni???

AmirFX said...

kepada Eyqa,
Haha.. Betul lah tu... Polah tu maksudnya buat sesuatu... :D

Bui Junaidi said...

SLL NEMU ORG MCM YA MIR..GERAM NANG GERAM..MUN KMK LAH MMG KMK TANYAK KENAK NYA MOLAH CMYA

Nikolai said...

cam tauk jak sapa insan tersebut hahhaha

suzie rahman said...

tok tek..hihi..act fhm lah kot sikit2.. blur pon ader ni amir =)

soooooour said...

relax sudah bro....

khairunnisa ♥ said...

Assalamualaikum,
dahsyat ya mun kawan makan kawan..
sampei hati nya tiru keja ktk..
sabar jak lah mun temu orang camya..
mun kmk ka temu orang camya..hmm..sound terus (emo indah kmk) =,=" padah jak ngannya, "terima kasih" :) sak nya tauk pa silapnya..

eVa said...

yohh! gila eyhh.. skati jak nya mdh gya ow.. so far mek belom pernah kenak. mun knk eyh xmek tauk apa mok polah.. nangis kali hahahahah.. xdalah mesti mek ngamok.. eeee geram!

c'axoera ヅ said...

hahahahhah daaaaaamn you!!!!!!
honestly, last nite baru ajer save pic puzzle ni, was thot nak guna for next entry...heheheh since dah kuar kat sini kenalah cari idea lain lak kekekeke :p

happy weekens babe! xoxo


http://ch000tz.blogspot.com/2012/02/little-girl-sings-like-pro.html

teha said...

hahhaha ! pening jugak nak paham.. ade beberapa words yg first time dngr.. hee ~

AmirFX said...

kepada Bui,
Haha.. Kmk akan tyk ngannya kelak..

kepada Luzman,
Haha.. Insan istimewa...

kepada suzie,
Haha.... Nanti2 faham la...

kepada sooouurrr,
Tgh rileks sekarang bro...

kepada khairunnisa,
Haha... Ok.. Kelak kmk padah... Yalah tek.. Semua orang geram ngannya.. Kmk asa beriknya peluang lok...

kepada EvaAmoiRomina,
Haha.. Mula2 nang geram la.. P nektok asanya biarkan jak la... Kita sebenarnya kesian dengannya nektok sebabnya asa diriknya terer menar jak.. :D

kepada axoera,
Haha.. Siapa cepat dia dapat... :p Happy weekends!

kepada Teha,
Word apakah itu? Soalan amat dialukan.. :D

Nikolai said...

oit bila kau mok join jadi Linux man tek hahahhaha.. lai lai lai..

My Life's Journey said...

yahhhhhhhhhhhhhh ngerpak kawan dah ..sapo ya mir ..citoknya kmk gentut nya sampe pengsan ..oooo ngaco kwn kita oooo ..

hrmm kmk rasa nya c konfident gan dirik nya mir ... ya nya banyak kritik kitak ..sebab nya c mampu molah kreatip mcm kitak ...nang sellau gia lah kmk tangga ..


jgn isau mir .. orang mesti tahu siapa yang pandey kerja n sapa pandey kelakar jak ..bena c? toi eh?

zahidahwahid said...

wah...ngerepak nya lok...hehehe.... rilex, boh moha...kekekeke

ciK LyndaWawa said...

hahahahha..pande ngerepak juak amir...ingat dia adalah seorang yang cool..hehhee