Thursday, February 3, 2011

Mok Update Ngerepak

Salam.. Entry ringkas dolok.. Nak update pasal malam tadik p gambar lom upload... Tunggu kamera ada kat tangan time tok saya update kelak aaa.. Yahh.. Skema ada jak ayat.. Nway, ritok tek terbaca blog Pak Dukun pasal Kak Roslyn.. Sapa yang lom tauk ngn Pak Dukun ya boleh klik SITOK.

Dalam blog ya tek cita pasal kedaifan sebuah femili yang ada d Kuching baru2 tok.. Femili tok amat menar memerlukan bantuan.. Tapi bantuan yang dipinta semua kenak reject.. Apakah salah sidaknya sedangkan badan amal gik maok merik sumbangan.. Sidak amal lain yang aku maksudkan d sitok tek sidak Society Kuching Urban Poor (SKUP).. SKUP tok sidak amal dari gereja.. Yang mintak perhatian ya tek adalah keluarga islam.. Kenak perlu ada perbedaan d sia? 

Nampak jak sidak Baitumal sarawak tok sekda fungsi apa2.. Sepatutnya sidak ya bertanggungjawab ke atas amal famili ya.. Mun nangga sidak Baitulmal tok juak sidaknya adalah badan kebajikan masyarakat.. Tapi kenak sik molah apa2 tentang perkara ya? Yang peliknya pasal Baitulmal tok juak, sidak ada share dengan Naim Holding untuk pembinaan pembangunan di prime area batu lintang.. Mun sidak ada duit untuk melabur ke sia kenak sidak sik dapat nak nolong famili yang susah kedak ya.. Diharap sapa2 yang baca pasal blog tok ataupun pasal aritikel ya boleh berkongsi sedikit juak tentang ya.. Bagi aku nektok sidak Baitulmal ya ambik perhatian yang lebih untuk masyarakat dolok sebelum kepentingan dirik sidak mpun... Jangan kelak jadi d Tunisia nun.. Oklah.. Thats all for me right now.. Mun ada info pasal ya boleh kongsi lam komen box ataupun cerita dalam blog... Muahmuahmuahsss... Sayang awak semua... SAlam...




Jehan MISKIN.. 




Gambar tok bok ada kaitan nak..?!


15 comments:

hani apandi said...

hahaha.apa kaitan ngan jehan miskin ya tak oii.nya ya kaya raya okay! haha

AmirFX said...

kepada Hani,
Cepat juak ktk tek? haha.. Sekadar gambar k menuh jak bah.. hahaa..

miss Fida said...

erm...kejut kmk baca tek mir..thanks for sharing..yg kmk baitulmal sarawak adalah satu badan kebajikan yg terkaya...cewah..i mean dr segi dana nya stabil bah..mun polah bangunann tinggi2 dpt knak sik tlg urg susah...aih...tpi kmk pernah juak dpt bantuan dr baitulmal..tpi nak 1 thing yg kmk tauk baitulmal in term of tlg student dr segi kewangan memang membantu n supportive..lak mek tyk bpk mek suh tyk yb pasal cdak roslin tok..bpk mek agak rapat ngan datuk daud..

AmirFX said...

kepada Miss Fida,
Syukran.. Mun ktk boleh polah cemya nang baguslah.. Harap kak roslin bersabar jak dolok...

Faizal n Fashitah said...

Bok tauk juak ku tentang hal tok. Okeh, ku nak baca lam blog pakdukun lok ehek...

RaMa-RaMa Fareeza said...

kesian kan...

AmirFX said...

kepada Faizal N Fashitah,
Orite.. hehe..

kepada Rama2,
Yalah owhhh.. Kesian ngn sidak ya...

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

yoh!baruk tauk juak kmk hal tuk..tedah mek dgr..baruk nak feeling nangis gugok aek mata ala-ala neng yatimah dlm crita batu belah batu bertangkup, tetiba gelik ati mek nangga gambar jehan miskin ya...hehehe tapi ada kaitan juak koh..jehan ya kaya harta..tapi nya blm kaya kasih sayang..sb nya blm ada bini..kehkehkehkeh...hadoi..

dukunlintahplk said...

aihh haha.. tengkyu :)

Jue said...

duhal
kenak ada pix jehan indah LOL

Yann Mazian said...

aieh. bok tauk kmk hal tok bro. ada mek maca rah blog pak dukun tek. erk. no komen n sik pande mok komen. :|

mummysyafie said...

masih ada juak kes camtok ka..

AmirFX said...

kepada Vee PenjanKayu,
Haha.. Kmk sik suka gilak ngn Jehan MISKIN.. Loba gilak jak.. haha...

kepada Dukun,
Haha.. Momantai..

kepada Jue,
Haha.. Sekda idea kmk time ya.. haha..

kepada Yann,
Haha.. Komen jak sia... haha..

kepada MummySyafie,
Aok.. Heran juak kenak seh ada kedak tok... Sidak nektok dah mempersoalkan benda ya ngan sidak Baitulmal...

ciK LyndaWawa igUana said...

apa dikerepak kitak jang...

AmirFX said...

kepada Cik Wawa Guana,
Haha.. SIk jadi ngerepak tek.. Dah pas makan.. haha..