Saturday, February 19, 2011

Favorite TV Show

Salam.. Pa kabar takrang tek? Semoga sehat2 hendaknya.. Lamak dah sik naip entry baru.. Ritok just nak polah preview pasal feveret tibi show... Biasanya aku tok siklah nak melungak depan tibi.. Oleh kerna kekangan masa... Jadi untuk aku sik ketinggalan aku biasa nangga lam youtube o donlod jak terus dari internet... Segalanya kan di hujung jarik jak nektok.. hehe...

Oklah.. Just nak review sikit jak.. Banyak gilak review boring jak nak?! Tok just nak review pasal duak igek rancangan yang biasa aku tangga lah.. First aku nak review pasal rancangan kereta.. Mungkin ada yang minat.. Mungkin juak ada yang sik minat... Nway, layan jak dolok.. Zassssss...



Top Gear



Top Gear menceritakan pasal kereta2 yang baru keluar dipasaran dan biasanya sidak tok molah review kereta yang canggih dan super mahal.. haha.. Kenak aku madah super mahal.. Sebabnya keta yang direview biasanya kereta yang super class.. Sapa yang mampu meli keta kedak tok biasanya orang2 yang dah established dalam business yang mampu nak meli keta kedak tok... Ada pun kereta yang mampu dibeli kita dalam rancangan tok sekda dijual kat pasaran Asia.. Biasanya sidak tok review kereta untuk pasaran Asia kedak kereta dari Jepun jak... Tapi rancangan tok nang menarik juak lah.. Kitak orang boleh nangga kereta2 yang jarang kita temu.. Banyak juak jenama pengeluar kereta d dunia tok...

Antara jenama yang jarang sekali di dengar ialah Atom, Mazerati, Gumpert, Bugatti, Robbin dan banyak gik lah... Sapa peminat kereta mesti tauk pasal tok.. haha.. Nway, mun mok tauk gik pasal rancangan tok boleh donlod dalam torrent o takrang carik DVD jak lah ooo... :p Ok.. Rancangan tibi mo duak yang aku suka tok tangga kat libah...





Big Bang Theory


Rancangan tok just a simple sitcom drama about two best friend actually.. Sidak duak tok secara kebetulan bertemu time sorang ya carik umah k sewa.. Lupak.. Nama sidak duak tok sorang Sheldon n sorang gik nama Leonard.. Leonard tok salunya nolong si Sheldon dalam kehidupan seharian sidak.. Sidak duak ada mempunyai Ijazah kedoktoran dalam bidang sidak duak pun... Sorang dalam Physic Theory Practical ngn sorang gik lam Physic Theory.. 

Mmm.. Just simple jak cita tok sebenarnya.. Tapi nang lawak lah... Nektok dah ada season 4 episod 6 dah cita tok... Sapa2 yang lom tauk pasal cita tok just donlod o carik DVD jak lah... Menghiburkan juak cita tok sebenarnya.. 


OK.. That's all for me rite now.. Mok g mamam lok.. Lapar inda perut.. Muahmuahmuahhsss,, Sayang awak semua... Salam...

22 comments:

Jue said...

top gear ya kalak ku nanga di tb
dolok2 la
nek tok sikda gik
bz ngan keja
yerrr hehehe

e F a said...

macam best jak ceta sitcom ya.. eheheh

Adinda Amy Sensei said...

as salam kitak..

apa khabar tek..
kamek bait jak...

nang best juak cete ya..
ada juak kamek nangga sekali sekala..
hehe

Oh Nanan said...

bang amir, try tak tgga glee. best! hehe

Yann Mazian said...

2 2 kmk sik pernah ngga. gine tok bah? hehe. :D
top gear kmk salu ngga kejap2 jak. hehe. :)

mummysyafie said...

top gear..crita apa ya mir owh.

cuba kitak nangga glee mir..best aie.

Globalized Dayung said...

Top Gear...paling best mun sidak sik suka kreta ya, nang smash abis alu....

axuerha said...

Ooooo.....sume citer dan rancangan itu sy xtaw, Sekian.

ciK LyndaWawa igUana said...

kmk suka pa ow.........

AmirFX said...

kepada Jue,
Haha.. Ktk leh donlod jak nektok... O tangga live streaming kat youtube jak....

kepada Efa,
Haha.. Best ehhh... Layan cita ya... Layannnnn... haha...

kepada Amy Sensei,
Salam Amy... Aok.. Nang layan cita ya... haha...

kepada Nanan,
Haha... Aaaa.. Ada org madah sik best cita ya....

kepada Yann,
Haha.. Donlod jak ktk dari tenet.. Lebih senang nektok.. haha..

kepada MummySyafie,
Top Gear tok review pasal kereta... Best2 juak review sidak pasal kereta... Aaa.. Ada kmk nangga cita Glee...

kepada Dayung,
Sidak salu smash keta yang sidak asa sik best nak drive n murah... Ada ria tek sidak smash keta kelisa.. Ancur abis...

kepada Axuerha,
Haha.. Ktk donlod o beli DVD jak kelak... haha..

kepada CikWawaGuana,
Haha.. Ktk mesti minat nangga cita hindustan nak?! haha..

wa khairul onggon said...

ku 5% jak masa ngadap tibi wlupun ada astro.. selalunya buletin utama tv3 ngan channel 555 hehehe...

AmirFX said...

kepada Onggon,
HAha... Samalah... Jarang juak aku nangga tibi.. Nektok nangga depan PC jak... Nangga streaming video... Senang gik cita.. haha..

Redbloodsnow said...

sik pernah ler plak mek diat tv show dua egek yg ktk diat tok mir...haha :D

miss Fida said...

tedah..sik pernah mek diat rancangan2 tok mir..tpi sikpa..lak ada masa mek tgk..kmk tok kali layan cerita hindustan jak kali...ehehehe

fLo said...

kmk suka cita kimora lee..hahahaha...best.sigek gk giulina & bill...kekekeke...

AmirFX said...

kepada PuteriSaljuMerah,
Haha... Salu dalam astro jak cita duak igek tok... Try ktk check kelak...

kepada Miss Fida,
Haha.. Kmk bok pas layan cita hindustan juak ria.. Cita once upon a time in Mumbai... Best cita ya...

kepada Flo,
Haha.. Lom pernah nangga duak2 ya.. Kmk dah nangga review lam utube.. Duak2 pasal dokumentari... Kelak kmk polah review pasal duak2 ya...

e F a said...

mena ka? kelak la mek ngga ceta ya.. salu ngga Glee jak.. eheheh

AmirFX said...

kepada Efa,
Haha... Kmk pernah nangga cita Glee ya.. Cuma sik berkenan gilak sebabnya kedak High School Musical jak konsep cita....

PutRee SeJiNjaNg said...

sik penah mek nggr suma cita di tibi ya koh..hehhe..mek jarang ngr tv...

AmirFX said...

kepada Stilla,
Haha.. Tibi nektok bukan gik keperluan kedak dolok... Semua leh nangga kat laptop o pc jak nektok dah... haha..

azam baizen said...

Waaa minat Big Bang ? Me too ! :)

AmirFX said...

kepada Aizam,
Haha.. Thanks for commenting my entry...