Sunday, May 30, 2010

Rantai Rasa Cinta

Salam... Tajuk entry sila abaikan sebab entry kali tok sekda kaitan terus ngn tajuk.. Mungkin ada sikit2 jak lah... Mun ada kelak madah.. Hehe.. Ok2.. Dah lamak sebenarnya sik apdate blog tuk ehhh... Blog lain semua berapdate.. Dasar rajin... Blog tok nunggu bulan ngn bintang sejajar boknya d apdate..

Ok... Biasanya mun takrang ada benda nak sik d puas ati mesti takrang padah, betul sik tapi bila ada org sik mok padah apa yang nya asa yalah sik best.. Siktauk bah apa yg nya maok.. Mun d pendam lamak2 kelak jadi kanker (cancer).. Toklah yg biasa berlaku lam idup. Lemah nyawa ngenang benda ya.. Lenkali padah jak sia. Terus terang biar pahit nektok kata org dolok marek.. edehhhh.. Lamak benar lah idup tek... 

Kadang2 ada juak org ya tek bila kita merik idea alu nak ngondem.. Tok pun salu kita temu.. Mun dah sik suka ya bagi aku sik perlu lah nak ngondem.. Asa sik mok nak dengar idea org lain ya diam jak lah o say NO ka ngn idea ya... Byk org just pikir untuk kepentingan dirikpun.. Nang menar lah.. Tapi ada siknya pikir untuk org lain?! Adakah nak d polahnya ya tek bagus gik?! Mun bagus canangkan.. Jangan nak ngondem org.. 

Hehe.. Sesi ngerepak dah.. Apa2 yg dipolah biarlah d kaji secara logik.. Banyak gik benda lain boleh d polah selain nak ngondem org... Berik idea yang lebih bernas ka or be rational jak lah.. Ya dah kira cukup... Sik perlu lah susah2 nak ngondem org... hehe.. The best term pakei org cemtuk ada cgek juak... SMK.. Bukan sekolah menengah kebangsaan tapi Sik Mok Kalah... hmmm.. Panjang dah kerepakan mlm tok... Tetiba jak idea leh dtg... Mungkin pas makan ulam raja tdk asanya... Kelak2 mun ada nak d susei aku cerita gik lam blog tok... Sayang awak gilak2! Sweet dreams... Muahmuahmuahmuahhh.....

8 comments:

Monalea said...

S.M. K hehehehe.pandei kitak amir

Willie a.k.a Reptoz said...

Sometimes...silence is golden...chewah...

Ms Tikot said...

Sometime madah susah... mun x padah pun susah... ;-)

hannaH said...

ohoh ngerepak nya lok..sekpa sabar..sesungguh nya sabar itu separuh dari sabariah.ehh2 bukan.separuh dari imannnnn.

kal jis (im not carl zeiss) said...

errkkkk... mcm tauk2 jak ku ada ngumpat ko ngan su ijam hahaha.. ku neponnya marek kakar hal pojek ikan kelik dan apa kaitannya ngan pusak su ijam.. mun nak tauk, ko sms nya pun nun hehehehe...

AmirFX said...

kepada Monalea,
Haha... Kmk belajar dari kawan kmk bahasa ya...

kepada Willie,
Haha.. Menar ya....

kepada Mis Tikots,
Haha... Duak2 ada pro n kon...

kepada Hannah Montana,
Haha.. O sabariah... Ney nak tuju si saba tok ka?!

kepada Kaljis,
Haha... Adeh.. Alu poret memoret lah tok tek...

aL-siDDiQ said...

mir... sik mok kalah.. aka kiasu... haha...

AmirFX said...

kepada seddek,
Haha... Nang menar... Kiasu ada jak...