Tuesday, May 11, 2010

Bulak-Bulak Sahaja

Salam. Entry ringkas.. Pernah sik takrang bebulak?! Mesti ada nak... Walaupun ku tauk semua akan madah sekda pastok aku yakin takrang tengah sengih2 sambil ingt balit apa nak d bulak takrang lamak tok..

Well, imperfection molah manusia dhargai dan d sayangi.. Coba takrang ingt balit zaman kecik2 dolok.. Time nak mtk mak o bapak meli gula batu (sweets), mesti takrang ngentak kaki mun sik merik muka munjus... Genti ada... Yalah cara takrang nak bebulak ngn parents time ya... Parents kita tauk kita tok tek nang sengaja nak berbulak.. Sedangkan sekda benda yg boleh menyakitkan hati kita pada masa ya.. Tetap juak nak nangis n merik muka jaik kedak org tua.. Opsss... Maaf aaa... Kmk sik racist ngn org tua...

Giney2 benda ya juak lah yg menceriakan hari kita.. Coba takrang nangga nemiak umur setahun nak ngerayo d pasar nun.... Mun nak mtk beli brg kat kedei mainan alu lahnya ngentak kaki lah madah kaki sakit, nak kemeh la, nak balit umah la... Byk jak alasannya.. Tapi semua ya lakonan sidak jak k attract attention... Haha..

So, ya tek cita nemiak.. Cemne ngn kita yg dah dewasa tok nak berbulak?! Aaaa... Biasanya mun org dewasa berbulak tok susah sikit nak tangga.. Kadang2 sik kelihatan terusnya berbulak... Nang kaki conman menarlahnya ya... Ada cgek taktik yg takrang leh cuba untuk detect org ya bulak ka sik... Pertama takrang tangga matanya.. Anak matanya goyang2 ka sik.. Secondly takrang boleh nangga gerakan bahunya.. Biasanya org yg berbulak tok bahunya akan bergerak sedikit.. Thirdly takrang leh cuba dengan nangga bibirnya... Part tok ada sukar sikit lah nak detect... Sebab mun nemu ompuan kedak Angelina Jolie depan mata ney nak lalek benda ya sebab bibirnya mengancam gilak... Gerakan bawah bibir biasa akan berlaku dalam split second jak.. Takrang akan nampak sekelip jak.. Mun dah duak kali kelip ya nasiblah... Sik sempatlah ya...





Mata kedak tok kacak ooo.. Ada jual sik kat Thong Hin sia?!





Mun dah bahu byk kedak tok cemne nak detect ooo?!





Geram nangga bibir tok ehhss... Aummmmmmm..







Oklah.. Kelak cita gik.. Mok kuar byr bil anta surat n gi mamam lok... Mun asa mok tauk gik pasal benda tok tinggalkan komen lam komen box.. Jalan dolok... Salam sayang untuk anda.... Muahmuahmuahhsss....





16 comments:

cikgadis said...

takrang bebulak??

takrang = kamu??

iya kan?

fhm sikit2 ja ni
detect org menipu, mata bibir n bahu.

gitu kan?

aummmmmm! haha ku suka oh itu!

EDDY DY said...

bena ya pok..mata paling senang detect....

AmirFX said...

kepada Cik Gadis,
*Clap clap clap*... Yeppp.. Syabas sebab ktk dah faham... haha... Aummmmmm.....

kepada Eddy,
Haha... Lidah boleh bohong mata xboleh.. haha...

Willie a.k.a Reptoz said...

Hahaha...miak kecik dan org dewasa pun pandey juak berbulak bah.

joynstar said...

hehe, hi tuan!

sigek cara sikkan miss selain mata is jari, in human psychology jari akan rimas mun seseorang tengah taik pau. nya mun duduk depan meja tangan nya akan ketuk meja. mun tengah duduk jak nya akan meramas tgn mpun mcm mok bertumbuk. mun duduk arm chair nya akan cengkam handle nya. mun berdiri most likely nya akan sentuh rambut.

so pendek kata 'watch the hands'

AmirFX said...

kepada Willie,
Duak2 nya ada kelebihan masing2.. haha..

kepada Jonstar,
Hi Puan!

Wahhh.. Byk gik ktk tauk owhhh.. Nway, nang best jak mun kita tauk org ya pebulak... Dpt kita nak counter sidak balit kelak... haha...

Faizal n Fashitah said...

Sapa nok sik penah bebulak tek? ekeke. Well, mata memang memainkan peranan penting mun nak detect orang ya bebulak ka sik la. Sigek gik, adalah mengecek pinggang blah kanannya. Mun pinggangnya tuka rona ijo2 jak.. nang sah la bebulak nya ya..

AmirFX said...

kepada Faizal n Fashitah,
Haha... Menar ya... Kadang2 sidak pebulak tok mestinya merik senyum sinis lepas ya... Mun buah pinggang tukar kaler ijo ya nang sah lahnya pebulak besar... haha...

dukunlintahplk said...

coba check kaler buah pinggang odeo ya.. pa dah kaler nya ya? wahaha

AmirFX said...

kepada Dukun,
Yobihhh... Lamak ehhh sik nangga kau... haha.. Maka bok jak tek reply komen blog kau ... Ada ku ngecheck... Nang sah kaler ijo... haha...

Beautiful Stranger said...

tapi kan..kdg2 setiap pergerakan adalah habit..bukan sense of liar.. nak owh? gney ow? hehehhe

anyway..ada nemu mbiak kt hopoh maok beli patong..ditarit apak..sik juak bergerak..alu apak nya angkat..dukung. taktik nya..dibuangnya lepar2 nya..hehhe

AmirFX said...

kepada Vivian AR,
Haha.. Mun dah habits ya ktk leh detect nak lain gik..

p.s. Nemiak ya sik kenak paluk ka pasya?

dukunlintahplk said...

aihh suka juak ku mok nyaut.. tektik buang slepar ya taktik vivian masanya kecik2 dolok.. hahaha :p

AmirFX said...

kepada Dukun,
Hahaaa... Cuba tyk ngn vivian... O cik vivian, menar sik padah Pak Dukun ya?! haha..

f.i.e.z.a said...

ujong2 ya ada pic lips indah eh.motippppp ;P

AmirFX said...

kepada Fieza,
Haha... Shhhhh!!