Saturday, May 8, 2010

Frustrated

Salam. Bersiaran pada hari sabtu yang indah. Tajuk ritok mun takrang nak tauk bukannya apa aku nak madah cemya.. Bok beberapa minit yg lepas aku nangga sesusuk tubuh yg ku kenali. Mungkin ada juga yg mengenali beliau tapi bukan ya nak d ceritakan ritok.

Belio yg aku maksudkan ya tek dah molah aku sgt frust.. Bukan frust menonggeng cuma bila nangga belio ya tek dengan bininya d sebelah tgn sebelah pun megang rokok juak. Adoh2. Ya sekpalah mun agik masih baru2. P nektok bininya tgh buntin. Nah...! Nak ka naso.. Aku pantang nar nangga org laki merokok sebelah bininya yg tgh mengandung. Sik kesian ka ngan anak nak d mbaknya ya? Bukan apa. Dalam experience aku tok nang aku dah pernah jumpa org yg mengalami masalah nak beranak d sebabkan oleh rokok. 

Sebagai perokok tegar sekalipun janganlah takrang ambik ringan benda tok. SUCH a waste tauk sik mun dah nunggu berbulan anak ya kuar tapi sekpat sebab oleh anak ya tek mengalami komplikasi dari ibunya. Ibunya tek pulak dapat komplikasi dari asap rokok lakinya o diriknya pun merokok sebelum tok.

Ishhh.. Toklah padah org. Pantang maut sebelum ajal. Jgn kelak salahkan org lain. Bagi diriku mpun juak mungkin toklah resolusi aku pada masa depan. Berhenti MEROKOK. Insyaallah. Mudahan tercapai. Bagi belio yg aku kenal ya tek hentikan tabiat ya sebelumnya merebak. Ngerepak is caring. Caring is taring. Aummmmmmmm.... Sayang awak semua.. Sayang gilak2.. Muahmuahmuahhhsss...

13 comments:

dUrRaNi said...

hehe...lwk na ujg2 post ya...
p ng laa....mun dh mena xtahan gian nk merokok ya, lari la jauh2 dr bini ya kejap...
bini ng la xlalek slalunya (dh besa bak kta cdak..), p owg keliling nk ngga nahan hati jak..
mun bleh sa nk tikam k helmet jak laki yaa...hehe..ganasss...zass~ ;p

cikgadis said...

rokok?
euww! aku benci! menyampas!! haha

cikgadis said...

eh eh..emo pla tadi kan..
haha meh skrg aku komen btul2

dasat tol juga llki tu
wife pregnant, sana juga dia merokok! haizzz!!

kira sedap ja hisap rokok,
kesihatan wife dia?? baby tu??
biar ja??

ok! emo skali lagi
haha

sekian

p/s; Ko! cpt berhenti mrokok! haha :p

AmirFX said...

kepada Durrani,
Haha.. Aok.. Kmk tdk k tosikal asa nak tikam jak tosikal kmk ya.. haha... Apakan daya berat gilak...

kepada CikGadis,
Haha.. Emo la pulak... Baik, saya yang menurut perintah.... haha...

karina said...

Aok eh.. cuba la makan choco sticks ya sambil byg ya rokok... tapi nya cekelet. Hehe. Cuba udah gik merokok. Bau ya lekat bah pada baju di samping membahayakan kesihatan.

Beautiful Stranger said...

bena ya..sokong..penah mek jumpa kt india street..sorang bapa mendukung anak k uyut depan..merokok..mungkin nunggu bini shopping dlm kedai..nya duak kt luar..geram rasa ati mek..

hannaH said...

aok ehh KATAKAN TAK NAK!respek org lain juak mun nak merokok ya jgn sekati ngembus jak asap ya..

mr_abs said...

yer. mena endak ka. ya mudah kecewa diat mem ya nak? dolok suk, tapi dh jd bini org. mesti kechewa nak owhh + smoking habit. kechewa sik?

KECHEWA


ohh, aku komen entri kau ka kakar halku pun ohh


T_T

AmirFX said...

kepada Karina,
Haha... Aok oooo... Udah2 gik bah... Kelak kmk coba ngn choco stick ya... haha...

kepada VivianAR,
Yeppp.. SMoking bagi kmk pun sik kesah janji smoke d tempat betul... hehe...

kepada Hannah,
Haha.. TAK Nak lah merokok gik kmk tok kelak... haha...

kepada Mr. ABS,
HAhaaa... Jauh meijin ehhh... Kechewa lain ya bro... Sekda kaitan terus.. haha... Nway, faham ku ngn perasaan kedak ya... haha...

joynstar said...

isk...laki mek meroks juak dolok tapi 10 meter jauh nya larik, masa mek buntin nya berkorban posa merokok. laki ya nang sik sayang zuriat. mencik mek, hempas beskal ya.

AmirFX said...

kepada Joyn,
Haha... Bagus laki ktk cemya... Yalah kmk heran ngn belio sorang ya tek... Sik patutnya molah cemya...

mr_abs said...

penah kenak ka pok? adoi. kechewa koh. moody sehari2 aku diat pic dirinya itu sudah pregnant. gik dpt ku ingat dolok dudok dpan rumah bertepas nyamok sama2. diat wayang sama2.

tapi tapi tapi

sekpalah


dh jd bini urg...huwaaaa. amat sedeh diriku mengenang kesah lalu.

T_T

AmirFX said...

kepada Abs,
Haha.. Pernah kenak sekali jak... Time yalah kuar lagu tender biru.... Layan abis lagu ya... haha.. Nway, life must go on...