Sunday, April 4, 2010

True Love Story

Salam.. Entry pasal love2 mlm tok untuk semua.. Layan jiwang malam tok oooo.. Sejuk2 ari kedak tok best layan jiwang2.. So, citanya just a simple couple yg ingin menamatkan hidup bujang sidaknya duak. Org laki tok tek bekerja sebagai seorang polis biasa2 d salah sebuah daerah d Lapeer County d USA nun lah... Org laki ya nama Nick Godwin.. Kapel tok tek dah berkenalan semenjak sekolah menengah atas gik.. Nway, kapel tok bercadang nak mengadakan majlis pernikahan d salah sebuah gereja. Dalam pada ya juak si ompuan tok tek tengah struggle to survive. Nama ompuan ya adalah Katie Kirkpatrick.. Ompuan tok tgh menghadapi penyakit chase cancer. Maksud chase cancer tok tek ompuan tok pernah bait dari kenak kanser tapi kanser ya dtg balit untuk kali keduak. Kali keduak tok tek kanser ya telah menyerang jantung dan paru2nya.

Sakitnya tok tek boleh padah nang teruk menar lah. Oxygen paksa d pakei olehnya setiap hari k meringankan bebannya nak bernafas.. Selain dari ya morphin yg d ambiknya time ya adalah amat tidak berkesan sebagai pelindungnya dari penyakit ya.. Organ dalam badannya juak mula slow2 nak shutdown retinya dah nak sik berfungsi agik lah... Tapi semua ya sik menjadi halangan baginya nak nikah ngn si Nick Godwin cinta matinya dari sekolah menengah gik..









Nick Godwin (kiri) tengah rest kejap lepas balit keja sambil si Katie d sebelahnya tengah d kimoterapikan dengan masuk aek lam saluran darahnya. Si Nick tok tek yg rest lepas keja shift malamnya telah ngembak si Katie ke spetar 3 hari sebelum perkahwinannya duak.




Si Katie tengah ngesep diriknya untuk majlis perkahwinan dengan Nick Godwin chenta hatinya semasa skolah menengah lagik. Perhiasan yg ganjil d sia adalah si Katie ya makei tiub oxygen d sepanjang majlis perkahwinannya.




Bapak si Katie merik tanda bagus ngn anak menantunya selepas selesai majlis pernikahan nya duak tek. Nick dan Katie selamat d nikahkan pada 15 January 2005.




Katie d kerumuni oleh kawan n best man Nick semasa majlis nikahnya.




Katie n Nick tengah bermesra sebelum d ambik gambar oleh sidak photographer.




Katie tengah rehat kepenatan lepas majlis nikahnya... Time tok mukanya dah bertukar pucat gilak2 smp sama kaler putih gaon nak d pakeinya.

5 hari lepas hari pernikahannya Katie meninggal dunia. Katie sekda masalah untuk meneruskan hidupnya walaupun d berik cabaran yg begitu hebat sekali sampei boleh menghilangkan keyakinannya dengan masa depan yg kurang pasti... Katie telah melangsungkan perkahwinan yg sgt lovely dan cinta dengan org yg mencintainya dan Katie dapat molah semua ya. Yalah caranya k melawan kanser yg d hidapinya lamak tok...

D dunia tok kita d berik tuhan untuk merasa kebahagiaan.. Terpulang kepada kita mauk nerimak ka sik.. I'ts ur choice. Oklah.. Sekian dulu.. Sedih juak bila aku mpun maca balit kisah tok.. Till next entry. Muahmuahmuahhsss... Sayang awak semua gilak2...




18 comments:

JT said...

erm..ok.. sine ktk nemu cerita tok? mek mok org laki cmya juak. ble sik? plis.

kenny de said...

nang pilu ku maca cita ko tuk bro..huhu.. makin syg ku ngan mem ku tuk..hehe

Beautiful Stranger said...

sedeh eh..nang true story la..

n i e z a said...

kmk penah maca crita tok sblm tok juak & even now, kmk masih nangis maca nya gik. wpun marriage ya x lamak, at least nya happy bila nya pegi kan?

madey9600 said...

lamak juak da aku nenga crita tok...ada sidak madah tok crita olahan photographer yg molah photojurnalism or storyboard type photography la...tapi xtaukla nak ney bena...apapapun nang menyentuh hati juakla..i wish aku dpt polah cmya ngan arwah gerek ku..apapun ko nang jiwang juak hahah

Ms Tikot said...

True love...

::SuePrettyInPink:: said...

ha mek baca kesah tok..nang true love bena..

Khairul Antasha said...

gik ada juak org menghargai cinta & pasangan oooo... baguslah kdak ya...

AmirFX said...

kepada JT,
Haha.. Cita tok kmk temu lam tenet.. Mun nak carik org laki kedak ya ktk amal makan konpleks ngn aek asam... Try la... haha..

kepada kenn,
HAha... Semakin hari semakin sayang.. Gud...

kepada VivianAR,
Aok.. Nang sedih.. Great true story..

kepada Nieza,
Aaa... Nangis inda... Nah tisu segolong...

kepada Madey,
True story tok dey.. Bukan photo jurnalis pun cita... Jiwang inda... haha...

kepada Ms. Tikots,
Yeppp... True love... Best ooo?!.. haha...

kepada Sue IN Pink,
Sik bulak... Nang menar.. haha...

kepada Kerol Tekurak,
Ada koh... Mun sekda ya mungkinnya maseh maok membujang... yerrr..

Felicia F. Ramzi said...

hmm..sedih..
:( sgt beruntung orang yang dapat husband mcm ya..
ya baruk sanggup susah dan senang bersama..

AmirFX said...

kepada Amoi Santek,
Adoh2... Boh sedih2... Kelak2 ktk jumpa juak...

Kal Jis said...

nang sedeh crita ya pok.. tuk dah sebeldi aik mata duyong ku mencurah2 menitis... :P

AmirFX said...

kepada Kal-Jis,
Haha.. Ok2.. Simpankan kelak aek mata duyong ya... Jual balit ngn anak Sultan Johor.... Sultan Melaka dah sik mok gik... Tua gilak dah... haha...

mummysyafie said...

kamek rasa mek pernah baca pasal sidak duak tok..tapi sik ingat di sine..

ajal jak dapat misah dak duak tok..so..hargai la orang yang kita sayang...thanks amir for sharing..

Faizal n Fashitah said...

Haihh piluk ku baca crita tok eh. Ya bok namanya True Love.. tedah katie lok. Ku pikir tek katie bunga tek koh ehek..

AmirFX said...

kepada MummySyafie,
Aaa... Femes cita tok lok marek.. Nang sedih la.... Sharing is caring, caring is taring.... haha...

kepada Sudio,
Haha... Bukan Katie Munga... Kecik ati munga kelak... haha... Mok d siram balitnya.. Layuk kelak...

Globalized Dayung said...

Aku dah nangis baca crita tok....ya baru true love...adei bertitis aik mata ku!!!

AmirFX said...

kepada Dayung,
Adoh2... Nah tisu seguni!