Saturday, April 10, 2010

Movie Day

Salam... What a nite... Pity on the rabbit.. Ritok rabbit ya sik mok makan.. Tedah rabbit... Kurang kaseh sayangnya lamak tok... Perlukah aku carik pasangan k rabbit ya... Mun perlu adakahnya suka ngn pasangannya? Sila jawab... Ok.. Abis cita rabbit.. Bok beberapa jam lepas 2 movie dah d susun untuk d review oleh aku. Pertama sekali aku nak review pasal cita Surrogates..







Cik Bruce Willis a.k.a. Si Lasak

Cita tok berkisarkan tentang manusia pada zaman alaf baru d cney sidak ya tek hidup berasaskan robot yg d kawal secara online.. Apa2 kerja robot jak polah.. Sik perlu k body kedirik molah keja.. Jadi senang jak idup sidaknya time ya.. Pada masa yg sama juak si Greer(Bruce Willis) keluar dari rumah dan sik makei system surrogatesnya untuk menyiasat kematian surrogates nak lain... Bygkan dah bertahun lamaknya idup lam rumah jak sekda kuar2.. Mun kita normal genti asa madot jak.. Bulaklah mun pandei madah sik kuar umah ya tahan nak?! Dek2 dah bertahun.. Ish3... Ok. Lepas ya nya cuba nak merungkai misteri sebalik pembunuhan surrogates ya tek.. Mun nak tauk lebih lanjut tangga ktk org dikpun.. Donlod o pinjam dari mana2 kawan nak ada cita tok.. Mun aku cita lebih2 kelak sik thrill. Aku pun rating untuk cerita tok aku berik 3setengah bintang dari 5..







Gerard Butler a.k.a. Jerat Percintaan

Cita tok berkisarkan tentang seorang rakyat amerika yg hidup normal tetiba leh bertukar jadi seorang yg ganas dan kejam. Sebabnya family si Clyde(Jerat Batla) tok telah d bunuh kejam oleh penjenayah. Bukan setakat ya jak, penjenayah ya juak telah merogol anak n bininya sampei mati. Setahun lepas ya penjenayah ya d tangkap polis tapi bila time perbicaraan penjenayah ya dilepaskan kerna sistem perundangan yg pelik. Cemne peliknya ktk org tangga jak dikpun. Donlod o carik kawan yg ada cita tok. Copy n paste jak. Cita tok nang best. Aku berik rating 4 dari 5 bintang..

Oklah. Ya jak nak d kerepak n sharing ngn takrang. Ada masa kita ngerepak bersama sambil gathering. Enjoy ur day people.. Ritok ada aktiviti DERMA darah di Surau Taman Sri Wangi sia... Sapa yg ingin menderma sudi2 jak dtg ke sia. Oklah. Perlu tdo awal malam tok. Nak coba DERMA darah ritok lok. Wish me gud luck.(tgn tgh ketar2 time tok). Sayang awak semua.. Muahmuahmuahhhhsss... <<-- kiss kat pipi chubby awak semua. mun sik chubby pun ambik jak lah kiss ya. Ikhlas dari hati. Salam...

5 comments:

Faizal n Fashitah said...

Aaa..duak2 crita ya dah ku tanggar ku. Duak2 bes la ehek XD

oh nanan! said...

kmk tgga surrogates kt wayang last sem.. outdated li jak itak eh.eheh :P

AmirFX said...

kapada Faizal n Fashitah,
Best ooo.. haha...

kepada NAnan o nanan,
Lohh.. Alu otdated... Kmk tuk bukan kaki wayang gilak koh.. yerrr.. haha.. Lenkali mbak ktk jak nangga wayang...

Beautiful Stranger said...

duak2 best!

surrogate..tanyak dgn kal jis..gney the making of surrogates ya..haha

AmirFX said...

kepada Vivian AR,
Haha... Gney the making ya tek? Kaljisss o kaljisssss.....