Thursday, August 23, 2012

Sarawakiana Thursday

Salam.. Pa kabar takrang ritok tek? Dah masuk ari raya ke 5 dan aku maseh sekda nerimak duit raya.. haha.. Dah tua bangka pun mintak duit raya.. eeee... Aritok nang sangat produktif la.. Bukan apa, aritok tek kuar ngan Mudin ngn Apis singgah di Hopoh kejap..

Singgah d sia beli cermin mata untuk Mudin.. Berjumpa dengan amoi customer service yang sangat cun melecun.. Fuhhh.. Ingatkan Melayu rupanya orang CIna.. hihi.. Sweet sungguh muka amoi itu.. haha.. Dah puas belek2 cermin mata yang diingini, kmk orang terus cabut pergi ke One TJ.. Kat sia cuci2 mata nangga barang komputer.. Tup2.. Alu mbak balit monitor pc cgek.. haha.. Ingtkan dah cukup dengan nangga cermin mata jak tek.. haha..

Apa2pun nang sangat produktif juak ritok tek.. Berjalan raya nang sekda la.. Nunggu teman2 jak datang beraya kat rumah.. Amacam ngn cerita raya takrang ritok tek? Semoga semuanya ada cerita yang best2.. :D Bah.. Oklah.. Mupok lok saya tok.. Mok kemas2 nak masuk tidur lok.. Esok mok bangun awal.. Selamat Hari Raya semua.. Muahmuahmuahhs.. Sayang awak semua.. Salam...


Lebih kurang cemtok la monitor yang dibeli tadik..



Susah juak mok pilih cermin mata nektok.. Semuanya kacak2..

10 comments:

Marya Yusof said...

As salam Amir,

Amboiii... abis puasa, hari raya mengorat pulak ye...hehehe... Terasa juga nak tukar spek... nntlah kumpul duit dulu...hehehe... :))

ms.antz said...

kmk masih dapat duit raya taun tok... haha...
http://www.zahidahwahid.com/2012/08/1-syawal-1433h/

AmirFX said...

Kepada Marya,
Haha... Bukan kita,kawan kita jer..

Kepada Zahidah,
Kelak kmk agak ktk lah mintak duit raya.. haha..

Cik Yatt said...

amboi sepek baru..yatt syg nk tuka spek yg pkai skrg nie..just tuka crmin je..

raya best ke tak? tahun ni sngt best..#sila baca blog..eh..hehehe

محمد رازيق said...

selamat hari raya bro! lama x singgah blog ko, sb dah lama ak x blogging. hehe. anyway jmput singgah blog.

biela bell said...

okay. bell nak duit raya.. ;P

Chenal said...

Dah lamak x ado komen dlm blog tuk. selamat rayo..Amir. Maaf zahir batin..mun ado terkasar bahasa komen dlm blog tuk.

LadyBird said...

kesiannye xde duit raya.. nak duit ry dtg umah akak.. tp 20 sen je la.. budak kecik xleh pegang duit byk2.. hilang nanti..

Arshare said...

Ololo...Slmt ari raye..

sempena raye..gunakanlah..duit raye yg diterima..dgn sebaik mungkin..jgn membazir..:)

Gen2Merah said...

wahhh, sepanjang raya ni saya asyik mendrma duit raya je sama budak2... teringin nak kembali zaman kanak2 dulu.. ehehe

salam aidilfitri bro amir.. lama tak singgah sini.. lama juga tak main2 badminton... hehe