Thursday, May 24, 2012

Sarawakiana Thursday

Salam.. Pa kabar takrang ritok tek? Lamak dah sik update ehh.. Dah masuk 24 aribulan Mei.. SIk lamak gik nak masuk bulan 6.. Banyak ada jak keja mok dipolah.. hmmm... Macam2 juak berita dan cerita dari blogger2 lain.. Aku mpun cerita msh biasa2 jak.. hihi..

Owhh.. Nak cerita pasal gambar wordless wednesday yang aku siarkan arimarek.. Klik SITOK untuk nangga balit.. Berapa hari yang lepas Datuk Lee Chong Wei telah tersadung kakinya time melawan Peter Gade untuk suku akhir perlawanan Thomas dan Uber Cup.. Masa ya bok jak point yang keduak tetiba masanya nak balas birdie lawannya, kakinya tetiba terpelecok.. Bila dah terpelecok kedak ya, susahnya nak men gik sebab keadaan kaki time ya sama ada bisak urat tendon ataupun patah tulang.. Duak kemungkinan yang biasa berlaku ke atas atlit.. 

Lepasnya terpelecok kedak ya sekpat gik la nak main.. Aku pernah juak merasa kedak ya dolok marek bila men.. Rasa ilang jak kaki bila nak mijak simen.. Nang bahaya juak bila kita terpelecok tok.. Jangan dianggap remeh.. Waima makei kasut Prada ninjak atas tilam Dunloppilo sekalipun benda ya dah berlaku susah mok elak juak.. Apa pun harap Lee Chong Wei dapat bermain untuk Olimpik di London kelak.. Semoga cepat sembuh.. Malam tok aku mungkin g training men bedmenten.. Bukan untuk nganti Lee Chong Wei tapi untuk mengalahkan pihak lawan dari flet Sri Wangi jerr..

Doakan yang terbaik untuk semua.. Muahhss.. Sayang awak semua.. Salam...


Kacak sik?

8 comments:

Abd Razak said...

Salam Mir...

Kamek sik sempat nangga Malaysia lawan Denmark ariya...apa boleh buat takdir menentukan segalanya...

Yumida said...

nang cun glak masa chong wei lawan peter gade ya...kmk 2 hb tgh nunggu org ambik ke airport...cun nangga chong wei terpelecok...sian nangganya...muka nahan sakit...

aok la mir...ktk jak practice ganti chong wei..mek jd pom pom girl sambil embak tali nelon rumbei2..go go go amir!

Masz Sidek said...

sian nangga chong wei... kmk pernah juak merasa kaki terpelecok kedak ya... sik pat jln... nak ninjang pun sakit...

@ Yumiha : kelak kmk join ktk juak jadi pom2 girl... kita duak bersorak... hahahahaha ;p

eVa said...

kck bj ya aiee.. beli lah.. hahah..

kmk k heels gk leh pelecok hahahah

Zie Madini said...

Sakit oww mun terpelecok kdk ya. mun mek ka...alu patah kaki :P nanak bah ..hehe

c'axoera ヅ said...

adesss amir.........serious bergulung lidah aku baca entry ni hahahaha sikit² faham >_< uwaaaaaaaaaaaaaaa tulis aaaa bahasa kebangsaan kita...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

P/s: apa² aku tetap xsuka chong wei ni....dia suka cengelattt hahahah

azurachan said...

Ngerii.... sebab kmk penah merasa juak terpelecok mcm tok.
Kembang kedak ada bola ping pong rah buku lali kmk. sekali gi doctor, nang ligamen bisak..
Ngidap sampe nektok buku lali kmk ya.. Semoga Chong Wei cepat sembuh...Eh, ktk dpt nyampei salam ngn Chong Wei tek? hehehe

Marya Yusof said...

Hola Mir!

Sememangnya peminat tegar badminton! Semoga Dato' Chong Wei pulih cepat & menang! Take care Amir :))