Thursday, December 16, 2010

Cerita Zaman Kanak-kanak

Salam.. Entry kali tok aku nak cita sikit pasal zaman kanak2 dolok marek.. Wasehhh.. Banyak kenangan terindah zaman ya.. haha.. Zaman aku dolok cita yang paling glemer sik lain dan sik bukan.. Space Sheriff Gaban.. Aaa... Mesti takrang ada yang tauk nak?! Oklah.. Aku cita sikit pasal cita ya... 

Cita ya berkenaan ngan sorang ahli space sheriff.. Space sheriff tok tek tugasnya adalah untuk melindungi bumi dari cengkaman Makuu Empire... Makuu Empire tok ingin menakluk bumi dengan menghantar resaksa yang super jahat untuk menawan manusia di bumi... Nama penjahat ya tek Don Horror.. Si Don tok tek nak menguasai semua galaksi.. Tapi oleh kerana Bumi adalah pusat untuk semua Galaksi jadinya terpaksa musnahkan Bumi dolok...

Dalamnya nak musnahkan Bumi tok tek sidak dari Galactic Union Patrol dah tauk niatnya.. Jadi sidak hantar sorang Sheriff k mempertahankan Bumi dari dimusnahkan oleh Don Horror tok tek... Sheriff tok juak d bantu oleh anak komander.. Namanya Mimi... Gaban timenya d Bumi nama manusianya Retsu Ichijouji.. Kerja d sebuah syarikat Avalon Youth club.. 

Ya serba sedikit tentang jalan citanya lah.. Yang paling best lam cita tok tek Gaban bertukar dari watak manusia biasa ke Sheriff Angkasa Gaban.. Caranya bertukar tok tek melalui proses Jouchaku.. Proses tok melibatkannya untuk molah aksi kedak orang bersenam awal pagi jak... Bila proses ya dah dipolah si Retsu tok akan bertukar menjadi Gaban.. Dolok marek pakei alih bahasa jak mun cita jepun kedak ya.. haha.. Maseh ingat time ya bilanya sebut "Baju Gaban akan dihantar dalam masa 0.05 saat".. aku ngan adik aku molah aksinya bertukar baju juak.. Lawak ada jak part ya mun ngenang balit... haha.. 

So, ya jak lah pasal cita yang aku rasa paling best time ya.. Mmm.. Yang paling best dan sik ku lupak time ya bila aku berekot balit ke umah dari sekolah tegal nak nangga cita ya... *skolah sik jauh.. dekat jerrr dgn rumah*... Kadang2 escape dari kelas petang tegal nak nangga cita ya... haha... Oklah.. Asaku cukuplah info pasal cita ya.. Mok tauk gik leh klik kat SITOK. Dibah tok aku engkah video lagu opening theme untuk cita Gaban.. Video tok diambik semasa sidaknya polah konsert d tokyo Japan.. Lawak upa penyanyi nya.. Layan jak sia.. Muahhhhsss.. Sayang awak semua.. Berjumpa lagi di lain hari.. Majulah Gaban untuk Bumi.. haha.. Salam semua...  








29 comments:

wa kaljis said...

Aku ada juak molah aksi kedak org gila bersenam ya hahahaha... kuat juak pengaruh cita ya hoh... adoheh...

AmirFX said...

kepada Usu Kaljis,
Haha.. Nang jak.. Nektok pun maseh hafal juak cemne aksinya time ya.. haha...

Khairul Antasha said...

kmk x bc entry tok.. sbb pnjg gilak..kmk ada nangga word GABAN jak..hahah..konfem cita psl gaban tok..hahaahah.. sekian makseh...

Redbloodsnow said...

GABAN POTONG 5! HAHAHA...TP YG TANG SPACE SHERIFF YA X PNAH MEK DIAT, MIR..HUHU

SORRY CAPS LOCK. TGH POLAH AKAUN SSAMBIL BLOG WALKING..HAHA

Ashraav said...

haha yobih.. lamak alu dah ya.. ingat gik ko ho... bergh.. tekenang zmn dulok marek..

BSI-BSR-VIVIAN said...

Ya baruk jujur KA ya..

kmk ada polah entry ada nama ktk.

Hajib said...

tok nang peminat setia gaban laa.. hehehe wakata wakata gaban!!!

AmirFX said...

kepada KA,
Haha.. Aok.. Terer ktk oooo... Namalah peminat setia... haha.. Sama2...

kepada PuterisaljuMerah,
Haha.. Sama jak ya.. CUma sidak omputeh gelarnya Space Sheriff.. Faham kmk.. Tangga2 juak bos kerek kanan.. haha...

kepada Ashraav,
Haha... Nang minat tegar... Kreatif sidak Jepun tok sik alang2... Yalah rindok nangga.. haha..

kepada BSI,
Haha.. Glemer juak nama kamek 2-3 aritok.. haha..

kepada Hajib,
Haha... Peminat setia... Lagunya openingnya kacak juak...

Globalized Dayung said...

Wa ka ta wa ka ta Gaban...aku suka ikut line tok...kat2 baca kitak polah action depan TV, ku imagine nang sebijik kedak Shin Chan molah action hero...hehehe

AmirFX said...

kepada Dayung,
Haha.. Aihhh.. Neyda muka kmk bulat kedak ya... haha...

Abg.Syuk said...

dolok suka jak tangga TB netok sikda langsung

AmirFX said...

kepada Abg. Syuk,
Haha.. Zaman gik kecik dolok masa terluang ya nang byk.. haha...

dukunlintahplk said...

klassik hehe.. raksasa gorgon.. wakasa-wakasa tenanda :p

AmirFX said...

kepada DukunLintah,
Haha.. Rasaksa Gorgon feveret evil monster... haha..

Adinda Amy Sensei said...

salam kitak..

apa khabar tek?

AmirFX said...

kepada Amy Sensei,
Salam.. Alhamdulillah.. Sehat hendaknya..

ciK LyndaWawa igUana said...

yobih..cita nembiak eh..hehe

AmirFX said...

kepada Cik Wawa Guana,
Haha.. Nang cita nemiak.. Glemer cita tok zaman kmk gik nemiak dolok.... haha...

hani apandi said...

kmk maseh melayan katon di tb.beh gik shin chan & doraemon.haha.

tapi mek jarang nanga tv gik aie..

kmk sik tauk apa katon gaban koh..haha.mek dolok nanga mickey mouse...yerrrr..over lok :P

AmirFX said...

Kepada Hani,
Haha.. Bukan karton ya... Drama fantasi... Kedak power rangers... Yalah nektok bila dah besar jrg jak nak nangga tibi gik... Men donlod jak senang gik.. haha..

mummysyafie said...

polis angkasa gaban..lamak sik nangga crita ya..

dolok suka melayan moreo attack..siap berbalit² sidak main volley ball owh

ciK LyndaWawa igUana said...

kmk dolok...satria baja hitam..
miro attack...
cita pa gik oo...
banayk agikla...
pey sanggup ponteng kelas fardu ain...haha

AmirFX said...

kepada MummySyafie,
Haha.. Aok.. Glemer juak cita ya dolok... "Summersault Berpusing".. Time ya semua molah summersault.. P bukan kat padang bola tampar, polah kat sungei.. haha...

kepada Cik Wawa Guana,
Haha.. Minat juak ktk cita kedak ya owhh... Jarang kmk nengar ompuan minat cita kedak ya.. haha...

uSu iJamm said...

Part paling best bila gaban madah camtok "potong dua!" haha..

AmirFX said...

kepada Ijam,
Haha.. Aok... Gaban Zack! Potong Dua!... Mun ekot logik sekpat ka nak potong cemya jak.. Mok juak potong duak.. haha...

Ida Athanazir said...

i must carik masa for more entertainment.. tertinggal dah kmk tok, aiyaaa...

merry x'mas & happy new year!

ciK LyndaWawa igUana said...

hahaha..
summersaultka?
bukannya somosop?
kehkehkeh

Faizal n Fashitah said...

Nang peminat tegar Gaban la. Anyway, sama la kita tok ekekekeeke...

AmirFX said...

kepada KAk Ida,
HAha.. Slow2 kak ida... Adanya masa ya...

kepada Cik Wawa,
HAha.. Somorsop.. haha.. KEdak sabun jak bunyinya...

kepada Faizal nFashitah,
Nang jak.. Samalah ooo.. haha..