Tuesday, December 28, 2010

Bergasak Nangga Movie

Salam.. Lamak sekda entry pasal nangga movie ooo.. Ok.. Kali tok nak cita pasal movie yang recently dah ditangga oleh aku... Ada sedikit review.. Review inda.. Bukan review.. Lebih kepada komen aku mpun tentang movie ya... Ada 5 movie aku nak review.. P time tok gik bizi gilak so aku review 3 jak dolok lah...


The Easy A

Cita tok berkisar dengan pelajar high school yang bebulak ngn kawannya madah ada date ngan orang laki selama 2 hari pada hujung minggu... Pada asalnya alasannya tek nak ngelak dari ekot kawannya camping dengan familinya... So, start dari sia kawannya suspeknya dah molah something bersama ngan orang laki ya tek.. Mula2nya bulak pasal nya tek dah pecah dara.. Dari sia lah start cita sampei ditauk oleh semua nemiak kat sekolahnya... Macam2 persepsi jak orang dengannya time ya.. Ok.. Mok tauk agik ktk org leh donlod kat torrent o beli DVD jak... Dari 5 bintang aku berik 3 bintang.. Pelakonnya kiut.. Emma Stone.. P suara gero.. haha...





The Experiment


Cita tok berkisar tentang eksperimen yang dijalankan d sebuah tempat terpencil.. Eksperimen tok melibatkan emosi seseorang bila sidaknya d berik peluang untuk jadi seorang banduan dan jadi pak guard lam penjara.. Mula2 sidak dberik masa 2 minggu untuk menghabiskan program tok tapi berlaku kekecohan sebab ada sorang yang jadi pak guard tok tek tetiba jadi gila kuasa.. Bila dah jadi huru hara kedak ya sidak pun memberontak.. So, endingnya ktk org carik jak dvd o donlod kat torrent.. Dari 5 bintang aku berik 3.5 bintang.. Pelakonnya best... Forest whitaker ngan Adrian Brody.. 




Wall Street Never Sleep


Cita tok ada boring kit lah.. Walaupun pelakonnya best p jalan cerita tok pasal sidak yang bermain ngan market n index d pasaran New York.. Mun sapa2 sik tauk pasal benda ya sikboh tangga la.. Awal padah ktk org akan blur... So, cita tok aku berik 2.5 dari 5 bintang.. 



Itu sahaja buat masa tok.. Mun takrang free boleh juak berik komen pasal movie ya tek... Mok g makan lok.. Salam semua... Muahhhsss.. Kiss pipi onyeng... Aummmm... <<-- tok akibat dari nangga cita Narnia.


14 comments:

ztie said...

antara 3 igek ya... 2 igek mek lom nangga.. hoho

BSI-BSR-VIVIAN said...

aok..kmk pun carik ney 2 igek gik

AmirFX said...

kepada Ztie,
HAha.. Carik DVD o donlod jak... Pa movie yang ktk lom tangga ya?

kepada Vivian,
Haha.. Lom juak ka? Apa movie yang ktk lom tangga ya? Carik dvd o donlod kat torrent... Suruh deng ktk donlodnya...

saytunt yang fabulous said...

3-3 lom tangga.....hahahahhahha

oh nanan! said...

lamak dah xsinggah blog tok sejak kmk cuti. hehe. tiga2 movie ya kmk xpenah tangga. dah tgga cta hantu kak limah lom bang amir? hehe

miss Fida said...

kmk sama ngan cik sai..tiga2 blom tgk..ehehee

am-rie said...

layan jak sia..review tok lebih kepada pandei2 dirikpun donlod kat torrent..hehe..

BSI-BSR-VIVIAN said...

aok..kmk nang suruh nya donlod2 tok..haha

fLo said...

waduhhh!~~ lmk dh mek g ngga wayang eh.....sak ati mr bf mala jak bz..asa mok d amok jak..huhuhu.....

Khairul Antasha said...

kmk tok sik layan gilak movie.. kmk suka bc jak.. ada versi novel sik? hahaha..

Redbloodsnow said...

pinjam DVD suma ya, amir. maksehhh...hehe

AmirFX said...

kepada Saytunt,
Tangga jak.. Ada duak yang best k tangga...

kepada Nanan,
Haha.. Lamak ooo.. Lom gik nangga cita ya.. Best ka?!

kepada Miss Fida,
Haha.. Lom juak ka? Beli ktk DVD mun sik donlod jak senang gik...

kepada Am-rie,
Haha.. Support torrent bah.. haha..

kepada Vivian AR,
Haha.. Best eh ada deng k donlod2 cita...

kepada Flo,
Haha.. Beli jak ktk DVD sia... Boh amok2 inda..

kepada Khaisha,
Haha.. Ada koh... Duak igek cita ya based on novel...

kepada PuteriSaljuMerah,
Haha.. Pinjam DVD? Kmk donlod jak semua cita ya... Berik pendrive ktk.. Kelak kmk copynya...

ciK LyndaWawa igUana said...

sapa onyeng......

AmirFX said...

kepada Cik WawaGuana,
Haha.. Sapa? Xtauk juak kmk koh... haha...