Thursday, December 2, 2010

Bila Si Dia Bertanya





Salam semua... Ritok just nak kongsi bersama soklan yang biasa ditanyak oleh sidak lain tentang bloggers.. Aku just copy paste jak dari blog Ben Ashaari.. Kedak nama kawan aku jak Ben.. haha.. Libah tok soklannya..


1. Pada pendapat anda, apakah yang perlu ada dalam sesebuah blog?

Pendapat aku mengenai soklan tok senang jak.. Information yang menarik dan ringkas... Sik kesah la berkenaan ngn hidup seseorang ya tapi ada diselitkan info2 yang menarik..

2. Bagaimanakah anda mempromosikan blog anda?

Mmmm.. Trick question.. Mun nak mempromosikan blog asanya paling senang ialah kita komen jak setiap entry lam blog yang dibaca... Tinggalkan jejak... Boh ninggal uras indah lam komen box.. haha...

3. Blog bagaimanakah yang anda tidak suka masuk? Kenapa?

Setakat tok sekda blog yang aku sik suka masuk.. Semua on jak.. Janji ada info... Mun sik masuk sekalipun sebabnya engkah video o gambar yang disturbing... Boleh merosakkan mata dan minda... Cth: Gambar eksiden ngesor muka org ya pecah ka, kaki terpeleot ke belakang ka...

4. Jika anda masuk ke sesebuah blog, bahagian manakah yang akan menarik perhatian anda?

Bahagian mana yang menarik minat adalah gambar profile orang yang molah blog ya.. Boleh tauk org ya suka nak berblog ataupun sik... Mun muka nampak ceria jak so, boleh padah la org ya suka nak menulis something dalam blognya... Mun muka kartun asanya idea yang kreatif, mun muka sik berapa nak senyum retinya sik suka dipaksa.. Mun gambar profilenya kedak d pakei aku nektok mungkin orangnya berahsia byk dan merendah dirik sentiasa... <<-- boleh cayak sik?

5. Apakah kata2 semangat yang boleh anda berikan buat blogger yang mana semangat mereka telah jatuh akibat dikritik hebat oleh pembaca?

Well, what goes up must come down... Law of gravity.. Mun orang ya kritik benar gilak retinya orang ya mungkin ada masalah dalaman... Orang ya perlu bertapa gik di kaki bukit ngan orang tua berjanggut putih... Jadikan kritikan ya tek sebagai kata semengat kitak orang untuk menjadi lebih baik... Ambik positif jak...

6. Blog bagaimanakah yang menjadi pilihan anda...

Aku rasa soklan tok banyak berulang... Rujuk jak kitak orang ngan jawapan nombor 2.. K.. Dah kepak tangan nak nulis time tok... Mok g bekfas lok.. Kunyah oatcrunch... Mok diet ritok.. haha... Ok.. Sesapa nak tauk pandangan sidak lain leh polah juak soklan tok.. Ktk org copy URL banner ya dan tinggalkan link kat blog Ben Ashaari... Bukan Ashaari Hamzah mahupun Awal Ashaari...





Benda bagus pakei DIET.

17 comments:

saytunt yang fabulous said...

nyaman biskut ya koh....ney nak diet mun sebungkus abis sekali dudok...hehehhehehhe

BSI-BSR-VIVIAN said...

yah...kmk sik suka buka blog yg loading lmbt..haha

Redbloodsnow said...

hehehe....ktk pun reader ben duhal..hehe. mek on off jak masok blog nya :)

btw, nama ktk disebut² di dlm entry mek yg tok -->> http://princessredbloodsnow.blogspot.com/2010/12/resipi-sambal-asam-mempelam.html :)

AinnalinaRamdzan said...

Sm taste ktk 2 kak Ida Athanazir... Nya pun suka biskut ya... ktnya lbh nyaman dr chipsmore...hehe

AmirFX said...

kepada Saytunt,
Haha.. Mun dah sebungkus abis sekali ya sekpa... Jangan berkotak2 jak abis... Haha...

kepada VivianAR,
Haha.. Menar ya.. Biar simple jak hoh...

kepada Puteri Salju,
Haha.. Kmk pun jarang masuk blognya... K meriahkan dunia blog jak kmk polah entry tok... *sak jak sekda idea* haha...

kepada Ainnalina,
Haha.. Nang nyaman biskut ya... Gud for a healthy diet...

Ashraav said...

Bleh mintak soalan2 kau tuk Mir?.. mcm best jak jwb2 soalan gtok.. kedong idea ku kerin juak nk post entry baru. hak2..

dUrRaNi said...

hahahahaha....jawapan yang bez.. ;)
lmk dh xdgr word 'terpeleot'...

uSu iJamm said...

Profil ngeso muka yang sik brapa ceria? Mcm profil aku lah? ok. ok.

AmirFX said...

kepada Ashraav,
Haha.. Sila jak.. Ehh.. Selamat dtg ke blog Ting Tong... Thanks for dropping by...

kepada Durrani,
Haha.. Best ka? Makacehh.... hehe... Terpeleot bahasa salu d pakei oleh nenek kmk dolok marek...

kepada Wa Ijam,
Haha.. Muka kau bukan sik ceria tapi lebih ke ganas... haha...

Faizal n Fashitah said...

Rajin ko Mir hoh. Aku nang jarang nak kelam kelus lam blog si Ben ya. Kadang2 ngantok ku baca entri nya hehehehe...

Amni said...

kmk sama ngan sis v,, rasa malas lalu nak ngagak lalu...=P

fLo said...

hahaha...mek suka yg ringkas2..coz pemls mok bc blog berjela2...huhuhuhu...

r u sure low profile x engkah gmba muka ceria..hahahaha...

AmirFX said...

kepada F n F,
Haha.. Rajin ka?! haha.. Makei nambah trepik jak tok.. hahaa...

kepada Amni,
Haha.. Kmk pun sama juak koh.. haha...

kepada Florance,
Haha.. Ya pendapat kmk jak lah... haha...

Liana Ryan said...

Kmk sik kisah juak blog ya kedak ney janji blogger ya sik sombong n guna bahasa yang sopan

AmirFX said...

kepada Ryan,
Haha.. Menar ya.. Asal pakei bahasa yang senang d faham jak...

ciK LyndaWawa igUana said...

kitak x tag org nak?hehee

AmirFX said...

kepada cik wawa,
Haha.. Kmk tag ktk jak lah.. Tag! U're it!... haha..