Sunday, August 1, 2010

Surat Untuk Komputer

Salam.. Kehadapan PC ku yg d sayangi dan drindui selalu..

Semenjak aher2 ini kau telah membuatku rasa tidak keruan d dada.. Kemana harus aku pergi mencari ganti?! Mengapa harus kau membuat aku begini.. Salahkah aku kerana tidak memberimu kaseh sayang..

Wahai PC ku! Kenapa perlu kau berolah d saat aku amat memerlukanmu.. Kenapa harus rosak d saat aku masih melayari internet?! Mengapa?!!!! Adakah aku pernah mengkhianati dirimu..?! Katakan ya dan aku akan tinggalkan dirimu untuk bersama orang lain.. Ingatkah kau wahai PC ku.. Sewaktu kau masih baru.. Semua kehendakmu aku turuti... Semua yang engkau mahu akan aku penuhi walaupun aku terpaksa mendaki gunung yang tinggi, lautan api dan onak2 duri dalam daging...

Sungguh manis kenangan bersamamu wahai PC ku... Mampukah kau bertahan lagi untukku.. Bertahan sehingga aku mampu untuk mengubahmu hingga menjadi yg lebih baik.. Akan ku gantikan monitor dengan widescreen 22" Fujitsu... Akan ku gantikan otakmu dengan hard disk Western Digital 1 Terabait.. Akan aku gantikan tubuhmu itu dengan Cooler Master Casing. Akan aku gantikan semuanya dengan apa yg kau mahukan selama ini... Akan aku pastikan badanmu tidak berhabuk lagi...

Semua itu hampir menjadi kenyataan.. Ku harap kau masih suka dengan ku... PC ku yang cantik lagi gagah perkasa.. Aku amat memerlukan mu sekarang ini... Bersabarlah... Akan aku usahakan semuanya nanti... Buat PC ku... Tungguuuuuuuuuuuuu.....


nota cinta I.T. ; aishh.. kenaklah time tok PC pandey kondem.




Kenapa perlu rosak d saat aku memerlukan?

28 comments:

Beautiful Stranger said...

cooler master byk kcak2..yg ats bwh tepi kirik kanan ya gus beli..kaler mirah ok..yer..hahahah mcm kmk la mpun..

AmirFX said...

kepada Vivian AR,
Haha.. Semua best.. Tgh bajet2 time tok...

Hajib said...

yoobihh.. oldskool kali juak upa power supply ya... upgrade gik pc ya.. aku baruk lekak upgrade pc burok ku.. tp lom highend gik... baruk merasa window 7 jak... kekeke

AmirFX said...

kepada Hajib,
Haha.. Aok.. Tgh upgrade lah time tok... haha...

oh nanan! said...

eee manjak pc kitak yaa..hehe

fLo said...

duh~~!! mek nang butak lalu psl IT tok...hahahahaha..
PC mek dhla condem + my lappy...
dua2 condem masa stdy...
nek tok pake lappy opis..
dats why thinking of haveing netbook by TM!!!
bah upgrade gk PC ktk..mok ngga juak gney rupa dh upgrade..mesti bling2~~~ ;p

AmirFX said...

kepada nanan,
Haha.. Ya nyuruh kmk kin sayang ngn PC kmk hahaa...

kepada Florance,
Haha... Bah.. Beli jak sia....

hans said...

kiranya nih nak pujuk sang PC la nih?
hahha

P/S : Milah Hot Tapi Aku Lagi Hot!

erolnukman said...

ahahaha....tp bnr padah hajib.oldskool ada jak upa..upgrade gik.padah kaya byk duit..ahahahhaa!!

AmirFX said...

kepada Hans,
Haha.. Yelah.. Mana tahu pujuk2 boleh ok lagi kalau nak pakai...

kepada Erol,
Haha... Aok.. Tunggu masa lok... haha..

p.s. ya gmbr colek dari google

joynstar said...

wah...tomtuter baru!!!!

EDDYLEBS said...

mun pandey kita buka kotak hard disk ya...goyang2 wayar, cabut kejap pastu pasang balit..try lok..kadang2 nya longgar...hihihihihih

dUrRaNi said...

pot..pet..pot..pet...tedahnya loookk...

mummysyafie said...

kata² ya kedak orang kak putus cinta. minta beli baru bah mir..

AmirFX said...

kepada Jonstar,
Haha.. Tomtuter? New baby language ka? haha...

kepada EddyLebs,
Haha... Lom berani gik... Tunggu ada hard disk spare mok juak molah kelak... haha...

kepada Durani,
Haha.. Kecian ooowhhh... Belanja kmk cgek lappy... haha...

kepada MummySyafie,
Haha.. Tunggu lok... Lom masa gik nak beli baru...

Ivy Metaga said...

kmk kembali lagi...seperti tora kembali lagi hahahaha....beruntung pc ktk dapat surat koh..:p

hans said...

pc rumah aku dlu
kadang2 aku maki terus elok
ekekekek

P/S : Drama Minggu Ini : Awak NAK Guna PC Ker Wahai Si Kacak?

Ida Athanazir said...

hmmm.. hal IT tok kureng ckit kmk.

tauk pakei ajak, harap abang sayang tolong update I

old school .. no school! asal dpt pakei, betol sik?

AmirFX said...

kepada Ivy,
Haha... Selamat kembali TORA.! Kmk mok chipsmore.... Ada sik?!

kepada Hans,
Haha... Menjadi jugak ker? Nanti aku cuba....

kepada Kak Ida,
Haha... Yalah kak.. Sik perlunya ol skul rite skul asal nya dpt pakei jak ooo...

Amni said...

Mintak beli baru... =P

kal jis (im not carl zeiss) said...

kita serupaaa.. Kita serupaaaa.. (lagu dak headwins)
Nampak gaya musim pc rusak lah nektuk pok.. Mesti ada pc dak blogger lain pastuk rusak juak hehehe..

cikgadis konfiuss said...

haha
mcm tulis surat utk kekasih ni

AmirFX said...

kepada Amni,
Haha... Tgh usaha nak carik budget time tok.. Tungguuuu...

kepada Kaljis,
Haha.. Aok.. Ya bok jaik.. haha... Nang musim kali time tok... Kedak musim penyakit tikus juak....

kepada Cik Gadis,
Haha... Surat cinta lah tok... haha..

hans said...

sangat menjadi
ikut mood juga
kadang2 pc rumah aku tu kena cakap elok2
kadang2 kena maki juga
hehehe

P/S : Anda Semua Dah Daftar Sebagai Pengundi?

AmirFX said...

kepada Hans,
Haha.. Camtu pun boleh jugak ka? haha.. Kejap lagi aku apdate.. Kali nie pasal typing error...

Ryan Valentine said...

nya mintak beli baru bah ya.. cam sik tauk jak..
wakakaka

Norris said...

rindu pula pc aku di serian...ntah apa kahabar nya...dah ada laptop sikda gik gago ngna nya...hmm...

AmirFX said...

kepada Ryan,
Haha.. Adohhh.. Lom masa gik... Time tgh nak carik duit tok lah nya berolah.... Amin kan jak lah.. Kelak kmk gantinya...

kepada Norris,
Haha.. Laptop lebih konvinience n pc lebih reliable.. Duak2 ada pro...