Sunday, June 20, 2010

Wayang Time

Salam.. Pa kabar takrang tek? Lamak dah sekda entry baru lepas sehari ya tek.. Aduhhh.. Makin kurang idea nak molah entry baru... Harap2 masih ada yg mok maca blog aku tok... Nway, ritok tek bok pas makan laksa d Boyan sia.. Nang  nyams la... Cuma kuahnya tek sik cukup banyak.. Sik banjir gilak... Mee jak lebih.. Overall maseh nyaman lah...

Ok. Mukadimah dah udah terus ke topik utama gik ooo... Sehari tok tek juak dah ngabis nangga empat igek cerita sekaligus... Nang muak juak nak nangga banyak sekali... Tangga jak takrang review cerita ya kat libah... Melalut gik kelak cerita aku tok... hehe...





1. Alice In Wonderland

Nice story.. Macam biasa.. Si Alice tok mengembara ke dunia mimpinya.. Semua benda dalam mimpinya boleh muncul bila masanya masuk ke lubang pokok yg besar... Sampei jaknya ke tempat ya tek nya ada nampak cgek potion yang boleh nyuruhnya jadi kecik sebabnya nak masuk ke pintu wonderland ya tek.. Dahnya masuk tek bermulalah pengembaraan nya d wonderland.. Semua binatang yg d mimpinya semua ada d wonderland ya.. So, sapa2 yg belum nangga cita tok boleh copy paste dari kawan yg ada o boleh beli DVD jak.. Rating aku berik 3 dari 5 bintang....





2. Unthinkable
Agent H tok adalah bekas askar amerika yg bertugas sebagai perunding untuk anti-terrorist... Tugasnya tek adalah molah benda yang sik d fikir oleh org lain yang benda ya tek adalah bertujuan untuk menyelamatkan ribuan manusia lain... Walaupun caranya tok nang gila sik pernah d polah org kecuali org zaman dolok jak, agent H tok juak adalah seorang ayah yang penyayang dan seorang suami yang baik.. Banyak org sik puas ati dengan kerjanya sebab kerjanya nang menyeksa org... Sama2 lah takrang nangga kelak.. Boleh copy paste dari siapa yg ada donlod cita tok o beli DVD jak... Rating dari 5 aku berik 4.5 bintang..





3. Shutter Island
Leonardo D Caprio berlakon jadi marshall d Los Angeles yg gila setelah munuh bininya mpun.. Dihantar ke sebuah tempat pemulihan untuk org yang gila... Tempat tok tek d salah sebuah pulau yang sangat terpencil.. Dalam cita tok tek nya beranggapannya tengah menjalankan siasatan berkenaan pembunuhan yang d lakukan oleh salah seorang pesakit d pulau ya tek... Tetapinya sik sedar duhal diriknya mpun adalah pesakit d sia juak.. Mok tauk endingnya cemne ktk org boleh donlod o copy paste dari sapa2 yg ada cita tok o pergi kedei DVD jak... Rating, aku berik 2.5 dari 5 bintang..





4.The Ugly Truth
Kebenaran yg hodoh.. Yeppp... Banyak org sik mauk tauk kebenaran sebab sidak takut dengan kehodohan kebenaran ya... Dalam cita tok si Gerard percintaan ehh Gerard Butler bertemu ngn Kathryn Heigl secara kebetulan... Si Gerard tok tek molah show pasal the ugly truth yg manusia perlu terimak pasal perhubungan lelaki dan wanita... In general lah... Sapa belum nangga cita tok boleh copy n paste dari sapa2 yg dah donlod cita tok... Paling senang carik DVD jak lah.. Rating cerita tok aku berik 3 dari 5 bintang... 

7 comments:

Ms Tikot said...

Owh... kmk igt tek ktk gi nanggar wayang 4 igek cerita. Duhal nanggar cerita download. Nanggar cerita di rmh best agik nak hor...

erolnukman said...

ari ya ada juak rasa nak g nanggar alice in wonderland..tp anak pandey meragam indah gik..pastok lah aku meli DVD crita ya..

The Komedian said...

hehe.. kmk sama jwak.. ingat tek nya nangga movie marathon :) ..hehe.. bila mok layan movie sama tuk bro.hehe

Willie a.k.a Reptoz said...

Kekeke..ku baru jak nanga cerita "Taken". Ku memang slow pasal movie tok.

AmirFX said...

kepada Ms Tikots,
Haha... Yezzaaa... Nangga d umah lebih heaven asanya.... haha...

kepada Erol,
Haha.. Tedah anak... Beli DVD pun lebih kurang nangga wayang juak bro... haha...

kepada Komedian,
Haha.. Boleh2.. Atur jak kelak...

kepada Willie,
Haha... Sama sebenarnya kita tok.. Aku gik berlambak cita d donlod p lom ada juak masa nak nangga... haha...

Beautiful Stranger said...

kmk maok cita shutter island dan unthinkable! blm diat gik. hehe

AmirFX said...

kepada VivianAR,
HAha... Best cita ya... Nang unthinkable lah... Cita shutter island mmmm... Tangga ktk pun lah kelak....