Wednesday, June 9, 2010

Kenangan Bersamamu Kasih

Salam.. Entry jiwang kejap. Lamak dah sik naip entry jiwang.. haha... Adehhh... Awal gilak tetak... Ok2.. Serius gik.. mmmmm... Di kala petang yg indah tadik aku teringat lah cgek cita zaman muda mudi dolok marek... Time ya maseh turun tuisyen untuk SPM... Wasehhh... Nang bestlah time ya...

Time ya juak ada rami2 gik nemiak skolah yg turun tuisyen sama tempat ngn aku... Fuhhh... Byk lah juak awek2 cun time ya... Hehee... Dolok marek sik kesah bila kelas campur laki ompuan... Sebab skolah time ya pun campur ompuan laki.. Mix Zone... So sekda masalah nak bergaul ngn dak ompuan...

Malam tuisyen ya biasanya aku tok suka nak makei tosikal walaupun rumah nak sekangkang kera jak jauhnya.. Sukat k kangkang kera kecik gilak.. Kangkang zirafah lah... As always, aku ngn member ku turun ke kelas tuisyen aher 15minit cem biasa.. Dtg2 jak terus duduk.. Sekda merik salam terus ngn tenaga pengajar time ya.. Dah la free sebab time ya anak cikgu dpt tuisyen free dari pihak skolah.. Apalagik.. Dah nama free tok biasalah nak... Genti suka nak huha lebih... 

Ok2.. Ya cita pasal tuisyen tek... Lam kelas ya tek ada lah sorang ompuan tok tek nang manis jak mukanya.. Ecewahhhh... Manis gilak2.. Dahya tek aku cubalah nak kaco@ngorat@usha ompuan ya... Dengan langkah bijak bistari tek mulalah nanyak nama... Dialognya lebih kurang cemtok lah....

Remaja yang pemalu : Samekom. Hai! 

Pompuan Ayu : Komsalam. Hai balit....

Remaja datang kenja : Sapa nama kitak tek?

Pompuan Ayu : Pahal mok tauk nama kmk?! Kenja!

Remaja sik jadi Kenja : Aih! Sekati jak madah kmk kenja. Kmk nanyak nama jak.... Sik boleh ka?!

Pompuan Ayu : Boleh. Nama kmk Ayu.. *muka blushing*

Remaja Macho : Ehemmmsss... Kacak nama ya... 

Pompuan Ayu : ......................................


Ok2.. Perbualan seterusnya kelak2 sambung aaa.. haha... Dah abis berloyar apa inda tek sesi belajar pun bermula... Lam beberapa jam pasya kelas tamat.. Bergaut jak kawan aku turun ke libah nak balit... Aku tek join sama juak.. Alu lupak hal perempuan ya tek... Then time nak balit ya tertangga lah si Ayu ya tek.. Dengan kontrol ayunya time ya nya start enjin tosikal. Aaaa! K tosikal! Adeh2.... Duhal minah rempit... haha... Guro jak... Dahya bok teringat.. Lupak nak mintak mo tipon... Time nak kepong ya tek alu lah nya bedebus k tosikalnya jalan dari sia... Aku apa lagik.. Start motosikal juak then terus masuk gear satu terus lajak sik noleh2 gik kawan aku kenak tinggal... Paksa patah balit agik ambik kawan aku...

Adoh... Jauh dah nya jalan ya... Sik jak lalek.. Terus ku press juak throttle tosikai smp abis meter walaupun meter tosikal aku sekda time ya sebab pecah.. Gara2 melanggar pasu bunga naga.. Sampei cgek simpang tek cun bertemu ngannya... Alu lah dengan sekoat2 kaki nekan brek... fuhhh.. Sempat juak nahannya.. Dengan muka sik merik2 time ya alu mtk mo tipon... Jeng3.. Dapat juak ahernya... 

Esok hari cem biasa turun ke kelas tuisyen... Dah abis kelas apa inda tek aku ngn kawanku escortnya balit ke Kpg Lintang sia... Dalam kmk duak on the way tek tetiba jak ada tosikal dtg depan mekrang alu nahan aku ngn kawanku.. Si Ayu tek alu mujur joros jak jalan.. Berhenti lah mek duak tek.. Then org laki nak nahan aku ngan kawanku ya tek tetiba madah cemtok, "Pok, boh ko nak kaco ompuan ya.. Nya dah gerek aku.. " Aku ngn kawanku blur kejap... Tetiba dari cneynya datang madah cemya ngn aku... Wah2... Masih blur juak time ya.. Aku padahnya, "aoklah".. Lepas ya onglaki ya tek jalan terus ninggal aku ngn kawanku... Uhhhh?! Blur masih juak rah muka kmk duak... Lepas kejadian ya tek aku detect lah sapa laki ya tek.. Carik info pasalnya... 

Dah selidik rupanya laki ya tek bok nak kaco si Ayu tok tek... Tapinya dah claim gereknya.. Adoh2.. Leput aku ngn kawanku time ya... Apakah paloi gilaknya time ya alu nak madah ompuan ya tek gereknya... Hahaaa... Lepas kejadian ya aku pun asa madot nak kaco si Ayu tok tek... Kekeh2 jak mun ngenang balit peristiwa ya... Haraplah si Ayu tok bahagia ngn pilihannya... haha... Well, what past is past.. Now is the present... Hadapi dengan senyuman manis... Thats all.. Lenkali crita lain gik... hehe.. Kepak dah nak naip.. Salam sayang untuk awak... Awak yg tengah driving kelisa putih... Take care... Drive carefully... Sayang awak gilak2... Aummmmmm.. Ggt pipi yg chubby ya...

13 comments:

ztie said...

sapa nak chubby ya tek

Ms Tikot said...

Hehe... kenangan lalu ;-)

Faizal n Fashitah said...

Aok..sapa nak chubby makei klisa putih ya? JT ka? huhuuh..
Anyway, aku kompom singkol mun nemu ompuan Ayu makei tosikal. Ntah la.. asa tang sik pangkak jak ehehe..

Queen Bunga said...

mesti ayu nunggu kitak tipon nya tme ya...huhu.. apapun, kita enjoyyy..hahaha.

hannaH said...

haha lucu bila ngenang jeman gik dolok2 eh..

AmirFX said...

kepada Ztie,
Aok ooo.. Sapa chubby ya? hehe...

kepada Ms Tikots,
Haha... Kenangan dolok nang best...

kepada Pejal dan Pashitah,
Haha.. Sapa owh miak yg chubby ya... Bukan JT ehhh... Time ya Ayu sekda lesen keta.. Tosikal jak ada time ya... haha..

kepada Munga,
Kali juak lah... Yeppp... Kita enjoy dulu... ewahhh.. Gedik ada jak....

kepada Hannah,
Haha... Best k kenang balit...

Akhu Chenta Qhamu said...

leh molah filem LAGENDA BUDAK KENJA tok... eheheeeeee... alu tkenang kmk pes love mek... yerrrrr... sila rujuk n3 lmk... ahahaaaa...

AmirFX said...

kepada Asz,
Hahaa... LBK... D tulis oleh Ahadiat Amir Kasyah... yerdehhhhh... hahaaa....

Cik Amy Sensei said...

:)

PeiPei said...

coming!
=)

http://untalentedme.blogspot.com/

AmirFX said...

kepada Cik Amy,
Senyum? aaaaa. Senyum balit :)

kepada PeiPei,
Hai! =)

NunsNajib said...

hahah amer jiwang .ptuihh !:P

AmirFX said...

kepada Nuns,
Ecewahhhh... Tunggu turn ko plak nanti yerr... Tungguuuuu... Haha...