Friday, June 4, 2010

Bercanda D Pasiran Pantai

Salam. Adehh.. Sik tauk apa nak d tulis lam blog tok... Aaa.. Lupak.. Marek bok jak pas g Siar Beach... Okeh... Sapa sik tauk Siar Beach ya kat cney boleh google o yahooooo.. Hehe.. Sebenarnya siar beach tok sik lah jauh ney pun... Cuma area kat Lundu sia jak...

Haaaa... Mana yg lom pernah g Lundu leh click kat ctok. So. Lepas jak berangkat dari kuching ke lundu kmk org ngambik masa lam sejam lebih jak nak sampei ke sia.. Fuhhh.. Nang jaoh la juak.. Asa g Sri Aman... Nasib bait drebar adik dikmpun.. hehe... Leh ilek2 lam keta...

Sampei jak kat Lundu my father koling2...



Bapak : Cney tak rang nektok?

Aku yg bok bgn tdo : Hello! Sapa tok?!

Bapak : Bapak tok.. Kat cney takrang nektok?!

Aku yg dah sedar : Ooooooo... Kat kpg senggoleng.. ehhh... Kat kpg Stunggang.

Bapak : Jumpa kat sekolah Lebai Mentali.

Aku yg blur : Bapak sukati mesen jak nama skolah... Cney ya?!

Bapak : Kejap gik bapak sampei sia.. Skolah ya tepi jeraya.. On the way g siar beach.. Sebelah kerek.

Aku : Orite bos.. Muahhmuahmuah....


Pergilah kmk org ke skolah ya tek... Jumpa.. Then tunggulah d sia... Hmmm... Org tua ya madah kejap gik nak smp... Dekat nak 30minit mekrang nunggu boknya sampei.. Mun mekrang ada baju polis ka JPJ ka tdk dah dpt carik kantau.. Ada juak duit k belanja.. haha... Dah sampei tek terus bapak sound agak ke rest house kat Siar Beach.. Fuhhhhhh.. Nang best tempat ya... Kmk org apa lagik... Terus berdesup g pantey... Wahhh.. Nang kacak pantey d sia... Nak nangga cemne upa pantey ya just click ctok.

Yang best nya juak time ya kmk org sempat molah rakit... Yalah.. Pepatah lamak ada madah.. Berakit2 dolok berenang ke tepian... Jadi kmk org molah rakitlah dolok tek... So, rakit ya tek kmk org polah k kayu nak ada kat sia jak lah.. Siknya ada kayu nak kacak2 op kos lah kayu yg serba daif... haha... Dah temu kayu ya tek kmk org carik tali k ngikatnya.. Temu lah juak cuma tali ya tek dah lamak gilak... Ada rapuh ikit lah.. Dah polah ikat apa semua kmk org pun coba nak apungkan rakit ya ke laut.

Hahaa.. Dah sampei ke laut sikit demi sikit tali nak k ngikat mula putus.. Adoh2.. Nang lawak lah time ya... So kmk org cuba gik nak ikat balit rakit ya.. Bukan ikat mbak balit rakit ya ke tepi pantey tapi cuba nak ikat balit lam aek laut... Nang dasar pemalas lah... Dah sik kesah gik time ya... Pasang2 last2 jadi juak.. yehaaaaa... Walaupun rakit ya tek cuma dpt nampung sorang jak kmk org tiga cuba juak nait sekali... Kuang3.... Leput nangga.. hahaa... Hampeh.. Semua tenggelam... Nway, nang enjoylah.. Mun ada masa kelak mungkin boleh pergi sia gik.. Ada sapa nak join? Oklah... Kakar hal sik penting gilak malam tok... Hope u all enjoy ur day this holiday... I had a great time wit my friend.. Muahmuahmuahhhsss... Sayang awak semua.... Salam..




Cubaan 1, 2, 3...




Ok.. Dah nait p sik stabil..





21 comments:

kal jis (im not carl zeiss) said...

muahahaha... amir, ko kenak makei tali rantei besi boknya haha.. Siap lah mun odio dapat gambar ya haha..

Akhu Chenta Qhamu said...

dolok slalu g sia... penjaga beach ya kwn bpk... resthouse mekorg yg d dpn abis ya... sblh gate... heheheeeee... tp mlm2 seram sejuk juak dgt bunyi aek laut... huhuuu... rindu ehhh nk g pantei...

AmirFX said...

kepada KalJis Seng,
Haha... Mun ada rantei besi dah jadi kapak selam kelak... haha... Adeh2.. Boh d sebut nama ya....

kepada Asz,
Yakah? Bah, rami2 kita g sia kelak sik lah ktk ngutik sorang dirik... yahhhh... Berani jak... haha...

hannaH said...

hahaha nasip sik karammmmmsinghwalia..

::SuePrettyInPink:: said...

best ada main aek eh...asa mok pg juak jak..

Beautiful Stranger said...

aie...kol brapa masa ktk pergi sia? maok mandik!!!!!! ujung minggu tok lah mek try gi sia..

Khairul Antasha said...

eiiiii..adegan bukak baju eh..hahaha..matilahhh.....


cam best jak...ktk org lom cukup terer mok molah rakit...tuaija juak nak ncuba molah..hahah..ampun...

AmirFX said...

kepada Hannah,
Haha.. Nang dah karam pun... Sekda TV3 jak time ya... haha...

kepada Sue In Pink,
Bah2... G jak... Nang best...

kepada VivianAR,
Bok jak duak ari lepas... Kmk pergi ptg ari....

kepada Keisha,
Haha... Boh lamak gilak nangga..

Ivy Metaga said...

hehehe..perahu kayu...best eh mandi di pantai..kmk lebih suka mun dah petang2 sebab dah sik panas..takut kena sunburn..lama proses memutihkan semula kulit hahahaha

AmirFX said...

kepada Ivy,
Haha... Yalah ooo.. KMk pegi pun time dah ptg2 juak.. Jadi siklah kenak sunburn time ya...

Cik Amy Sensei said...

salam kitak..

kawan kamek ada diam di stunggang melayu tok..pi kamek sik penah sampey agik sinun..

kacak juak siar beach oow..

RaMa-RaMa Fareeza said...

Bestnya...rindu ku ngan pantei kat Labuan...wawawa

AmirFX said...

kepada Cik Amy,
Salam... Bah... Ada masa kelak g jak.. Best lah d sia.... hehe... Ingin nak g balit sia n bermalam... Beautiful place...

kepada Fareeza,
Haha... Apa d rindu ktk kat pantey Labuan? Mesti lepar jepun ktk tertinggal d sia nak?!

RaMa-RaMa Fareeza said...

pande labuan banyak kenangan..chewah kelak cita heheh...

AmirFX said...

kepada Fareeeeza,
Hohh... Ok2..

Monalea said...

rindunya kamek ngan lunduk mir...bila kah nak balit tok

AmirFX said...

kepada Monalea,
Aishhh... Bila2 jak la ktk leh balit... Nway, lunduk seh cem biasa cuma tempat peranginan makin byk dah nektok....

Monalea said...

yalah mir. dolok sematanlah tempat bermain. tiket dah nak balit hujung bulan 6 tok, tapi jadi sik jadi sik tauklah...suamiku byk kerja...huhuhu.

AmirFX said...

kepada Monalea,
Haha... Insyaallah... Semoga ktk dpt pulang ke kuching....

Felicia F. Ramzi said...

sempat juak molah rakit? :P
sia nang best oo.. cun k rest..

ktk berat kali, ya rakit ya sikpat nampung.. hik hik ampun!

AmirFX said...

kepada Ahmoi Santek,
Haha... Neyda! Nway, tmpt ya nang best... Ada tempat k jamming juak...