Thursday, March 11, 2010

Menjejaki Jejak Yang Hilang

Salam sejahtera buat semua. Bok pas mandik tek. Nyaman jak asa badan kenak gik ngn makei loopah. Uhhh.. Nang best jak asanya. Sapa sik tauk pa benda loofah ya leh google jak. Sekda gmbr k aku show. Mlm tok aku asa boring gilak2. Sebabnya sik tauk apa nak d polah. Yahahaaa... Alasan ada jak. Nway, aku bok jak pas balit dari nyukat jeraya ngn best fren ku. Hafizah namanya. Sapa asa kenal ngannya angkat ketiak. Kmk duak nyukat jeraya tek bukan apa aku tek sebenarnya kejeron nak menjejaki stall2 beger jalanan yg ada d kuching.

Byk juak duhal stall2 berger yg ada d kuching tok. Bak kata kawanku dari kampung Senggoleng, unsangkarable. Mungkin isok lusak aku akan meninggalkan jejakku d stall2 berger yg dah d survey tek. Mok cerik asa berger Chicken Cheese. Setakat tok dah duak stall yg cerik aku nyaman lah. Bukan stall ya nyaman ya kawan2 tapi bergernya. erkkk... Alhamdulillah. Excuse me. Serdak inda tek. Tadik juak kmk duak sempat singgah d kalan Sapi nangga view d DUN baru.. Sangat gelap tapi pemandangan depan nya amatlah best. Sempat juak snap duak tiga gambar. Kebelakangan tok byk cita sedih jak ku dgr. Bagi yg sedih2 time tok coba takrang pk ttg perkara yg best o lucu2 k ngilang asa sedih ya.

Yerdehhh.. Pandey jak aku madah kedak ya. hehe.. Learn from experience. Aku ada juak mengalami masalah kedak ya. Bagi aku nektok aku gembira dengan adanya masalah. Bukan apa, mun sekda masalah sik ceria hidup.. Menar aihh.. Sik bulak! haha... Apa2 pun u all shud know better about urself. Neypat org lain nak mempengaruhi. Aritok madah A isok leh jadi B. Well, lumrah. Oklah. Ngerepak inda malam tok. hehe.. Bukan ngerepak tapi just wanna share my thoughts. Sharing is caring n caring is taring n taring aku ada duak. Aummmmmm.... Bertukar..!! haha.. Ok2.. yerrr.. Dari tadik mala jak ok2. Salam semua. Sayang awak, awak dan juga awak. Muahmuahmuahmuahhhhhh......








Dalam utan d sarawak tok ktk org akan ada jumpa benda tok.








Waterfront Kuching.








Maju lah Sarawak nektok. Cayalah beb..!








Pemandangan dari kalan Sapi. Mooooo.....








Ktk org asa berapa usia pokok tok? Asaku mok sama usia Rajah Brooke.

17 comments:

Hajib said...

ya nang kerja aku ngan chan ku mala jak nyukat jeraya rah kuching tok... dah test beger grill simpang 3 ka? nyaman beger yaa... huhuhu


p/s:pokok ya ku asa lebih seratus taun umo nya..

AmirFX said...

Kepada Hajib,
Mlm tok nang malam nyukat jeraya kali... haha... Beger grill simpang 3 ya dah aku molah reviewnya... Nyaman... haha..

nota loofah : mmungkin juak lah... kelak nanyak ngn pak gad sia...

Faizal n Fashitah said...

Kacak DUN rah celah2 utan ya hoh..kedak UFO jak eh. We are not alone! yerRrr..

Beautiful Stranger said...

i can live if only eat burger..
not Mcd or KFC burger..jalanan mpun burger..

for me..burger jalanan lebih nyaman!! nyum!

f.i.e.z.a said...

lamak dah sik raon mlm koh..jd budak baik jak kinek ;P

Kal Jis said...

aok eh.. dun ya kedak cita X-Files jak hehe.. ku tringat dolok suatu masa di Kuching ku mala jak ngerayo mlm2 ke perumahan semata2 kerana beger sia nyaman.. adakah wujud lagik?

adoheh said...

Kal Jis ngelayo bab nya rajin skodeng urang malam-malam. Erk.

Aku Lah Khairul said...

mala jak cita psl beger..apa kata lain kali snap gmbr stall beger d terjah ktk ya..review kan..pomot sikit bah..tok mala jak snap gmbr ompuan melimpas..erkkk..

she_mah said...

knak mok servey pasal berger?
tapi kt kuching tok nang banyak yg nyaman2.cuba jak semua..ehehe :p
pasya promote la kat blog.

dukunlintah plk said...

berani takrang nyukat jeraya mlm2.. ariya ada ku betemu palak terbang kat dun ya.. berani takrang??.. eheheh

AmirFX said...

kepada Faizal n Fashitah,
Kacak ooo.. Nang kedak UFO... haha...

kepada VivianAr,
Haha... Nang nyaman berger jalanan... Nyam2...

kepada Fieza,
Olololoooo... Budak baik ehhss... Sama ngn kmk lah.. haha..

Kepada Kal Jis Seng,
Maseh ada kedei beger d perumahan sia.. Pendi beger... dudududuuu(suara latar cita x-files)

Adoh Salah Tosikal,
Aihhh.. Gney ktk tauk? Ktk mesti ada skodengnya juak nak?! hahaaa...

kepada Khairul Tok Kah?,
Ehhh... Lupaklah... Kmk sekda makan kismis penguat minda pagi sebelumnya... haha...

kepada She-Mah,
Beger jalanan d kuching tok byk n setiap satunya unik... yerdehhh... Kuching there's no place like others.... haha...

kepada Dukun LINTAH Darat,
Lohhh.. ADa ka nemu nak kedak ya?! Naklah ku berani gi sia agik kelak... haha...

Felicia F. Ramzi said...

burger jalanan nang nyamaiiiiii...!! kelak kita gathering kedak dolok ok.. pastikan ada burger..

ngegeh said...

kakya tek nak. dun ya malam ari nang sik bukak api kah? ala petang peti jak. kah kebetulan mun mek melimpas nya nang nutup api time ya?

tapi nang menar lah. burger stall tepi jeraya nang lebih nyaman dari burger dak mekdi kepese sugaban ya

am-rie said...

patut ari ya sidak madah ada org nyukat jeraya tengah malam..duhal..hehe

AmirFX said...

kepada AhmoiSantek,
Duh ehhh... Abis beger jalanan kenak serbu mun ktk dtg kuching kelak... haha... Sila dtg.. Kelak neman ktk nyukat jeraya sekali...

kepada Egeh ehhss,
Time ktk dtg ya mungkin pak gad dah pasan ktk nak dtg jadi sidaknya awal2 nutup lampu... haha... Nway, sia ada ngutik kit mun mlm ari.. Golap golita..

kepada Am-Rie,
Now u know.... Haha...

Ivy Metaga said...

burger..nyum nyum nyum..

AmirFX said...

kepada Ivy,
Nyam2... Cik nak burger apa? ahahaa..