Monday, March 29, 2010

Charity Is Not For A Reason

Salam semua.. Pa kabar takrang?! Hopefully sehat2 hendaknya.. Mun sik sehat polah2 sehat jak lah sia... entry kali tok just nak share ngn takrang yg sapa2 ingin menderma darah ada anjuran Belia 4b Taman Sri Wangi akan dibuat pada tarikh 10.04.2010 pada jam 9 pagi. Bagi penderma akan ada sedikit sumbangan dari Bernas. Bernas(Beras Nasional) tok akan dibagi 5kilo untuk seorang penderma. Bagi yg nak menderma ya sik perlulah nangga ganjarannya nak. Yahhh... Haha.. Ok. Sapa2 berminat ya buleh pergi terus ke kaunter pertanyaan d Taman Sri Wangi sia. Aku mungkin berada d sia juak jadi tukang merami. Menderma darah ya kelak ktk org jak lah hoh.?! Bukan apa aku tok penggelik nangga darah. Jarum sik d gelik darah jak nang sik tertahan nyawa aku nak nangga kecur2 gik ya kuar.. Ishhh... Dibah tok senarai proses2 pemilihan penderma.

- Sihat tubuh badan. (sekda demam denggi ka, demam cinta ka o apa2 masalah kesihatan)

- Berat tidak kurang dari 45kilo. (asa2nya benda tok sekda masalah sebab ku tauk rami blogger berat purata 45kilo ke atas. Yerdehhh... Tang tauk jak)

- Ibu yang hamil dan menyusukan bayi tidak digalakkan menderma.(Bagi ibu2 d luar sana mun nak tengah peknen ya n tgh BF anak boh jak la. Tapi g sinun neman laki takrang pergi menderma buleh.)

- Tidak mengambil apa2 perubatan selama 2 bulan. (Mana2 takrang yg ada ngambik ubat kesihatan ya berenti lok kejap. haha.. Ya bok maksa.)

- Tidur cukup semaksimum 5 jam sebelum menderma.(Tidor puas2 lok takrang sblm nak menderma.)


Oklah. Setakat ya jak yg aku tauk. Mun ada apa2 just pergi jak terus ke Projek Derma Darah Taman Sri Wangi pada tarikh dan masa yg telah d padah tadik. Rami2 lah kita menderma. Setitik Darah membawa seribu satu harapan. Bersamalah kita menuju ke puncak. Aihhh... Lebih2 jak slogan ya tek... Oklah.. Mok nap kejap.. Salam semua. Saya sayang kamu, rindu kamu semua.. Muahmuahmuahhhssss.....







Sample flyers.

18 comments:

Zen Eizan said...

apa kebaikan derma darah? berat ya nyuruh kmk x dpt kali. hehehe

::SuePrettyInPink:: said...

kmk x penah derma darah. ada sekali ya nk g derma..dh check semua ok. pasya d suruh nait atas alu balit..takut eh..hehe..

khairul antasha said...

berat kurang tok.. *alasan tkut ngan darah sebenarnya* eiii..kenak injection..eiiiiii...... kenak bius sik?haha..matilah

adoheh said...

Banyak dah darah kamek diderma secara paksa ngan nyamok. Dah kerin dah, sekda darah gik pakei nak derma. Keke.

Beautiful Stranger said...

yeah! kmk sikpat! berat kurang..

Felicia F. Ramzi said...

- Berat tidak kurang dari 45kilo. (asa2nya benda tok sekda masalah sebab ku tauk rami blogger berat purata 45kilo ke atas. Yerdehhh... Tang tauk jak)

ok kmk malassssssssssssss dengan stetment tok..

AmirFX said...

Kepada Zen,
Aaa.. Kebaikan lain derma darah tuk boleh menggantikan darah lamak lam badan... Berat ya xdpt ka? sayang ehhss.. Nway, next time leh derma smp berat badan dah ideal...

kepada Sue Pinkish,
Lohhh.. Takut duhal... Haha... Nway, rami org d sia.. Xperlu takut.

kepada Kerol Tasha,
Ehhh.. Ringan ka? Xpalah... Bius sik d sediakan cuma ada anastetik jak...

kepada Adoh Opocot Toikai,
Waaaa... Kerin? *meijin lok*

kepada Vivian Ar,
Wasehhhh... Rindok nar ati... Mun berat ktk dah nait kelak mendermalah...

kepada Ahmoi Santek,
Hahaa... Salah ka stetment kmk ya?! Nway, berat ktk dah nait lom? Mun dah nait kelak boleh la menderma...

f.i.e.z.a said...

kmk sik penah derma darah eh.ever.ingin juak kelak

JT said...

kmk suka derma darah!!! BEST AIEE!! mun da gik lak roger kmk k. baii

AmirFX said...

kepada Fieza,
Haha.. First time ka? Dtg jak kelak.. Mbak kawan2 n sedara mara ktk sekali k meriah majlis..

kepada Jt,
Aieee... Lom derma gik dah babai terus.. haha... Ok2. Kelak roger2... Baii..

am-rie said...

pernah sekali jak derma darah bro..
ada makan pas ya ie..rugi sik derma..support la..
sik sakit bah..ilek2 ajak o..hehe

AmirFX said...

kepada Am-rie,
Haha.. Yalah bro.. Mun tok kira pestime time juak nak cuba menderma... Semuga aku kelak d lindung oleh nurse2 yg kacak2... haha...

joynstar said...

cubakan, ingat ku kan, masa physc examination last year lab tech amik masa lamak mok amik 5ml darahku. katanya so pekat and sikit, sik sesuai menderma. haha....lari rentas desa jauh2 dari dewan derma darah.
wehehehe

AmirFX said...

kepada JonstaR,
Pa polah ktk lari rentas desa? mmm... Mesti ya hobi ktk masa lapang nak? haha...

Asphyxia said...

Rasa nyawa nang koat mok derma darah, tapi bukan aku sikmok merik darah, spetar sikmok nerimak darah aku. Problematic katanyerr...tapi nang jak menarla..ekekekek....

P/S: sapa madah HIV tek? tok ku mesit apa yang patut dipesit. pandey speku.

AmirFX said...

kepada Aspixia,
Haha... Mun dah ok kelak silalah menderma..

ngegeh said...

gelik juak nangga darah. dolok penah ada ati mok gi derma. sekali tek kenak rijek. low bp. masa ya dalam ati nang bersukor jak sebab low bp. haha

AmirFX said...

kepada Ngegeh Juak,
Haha... Lenkali mbak tdo awal.. Dptlah ktk menderma kelak....