Thursday, March 18, 2010

Beger, Berger, Burgur, Burger dan Bager.

Salam.. Hai! Lamak sik nemu dirik ehh.. Pa polah nektok?! aaaa... Apa ka reti nanyak soklan kedak ya... haha.. Mlm tok sungguh indah.. Byk bintang berterabur kat langit nun... Mun sik cayak seyla jak kuar dari umah nektok kira berapa ikok kambin kat langit nun.. ehhh.. Bukan kambin lah adik2 kakak2 ibu2 bapak2... Bintang..

Bukanlah bintang nak d krepak mlm tok cuma nak kongsi pengalaman ngn ktk org semua pasal kedei2 beger yg dah aku pergi lamak tok.. hmmm.. (nang keja nyukat jeraya lah). Baruk 20minit yg lepas aku dah meli beger area gitak sitok. Sapa sik tauk cney gitak ya carik jak lam kamus DBKU mukasurat 20. Gialah aku malam tok tek nang perut mala jak berbunyik.. aaaa.. Dush2.. Paksa juaklah meli something k makan.. Yalah dpt idea tek raon2 carik beger.. Ahernya jumpa juak cgek kedei..

Nway, lamak2 tok aku salu ngorder chicken cheese jak. P malam tok tek oleh kerna kedei ya ada jual beger k jenama yg aku suka, jadi aku tukar menu ke Beef Cheese. Dari 5 bintang aku berik 2 setengah jak lah.. Sik lah nyaman ney cerikku.. Ishhh... Naso kejap. Yalah ada kawanku dari kpg senggoleng tek bila aku mesej madah aku meli beger terusnya ngansa ngempas dirik ke menara KLCC. Nway, kelaklah belanja anak ya meli beger. Ishhh.. Mun sik layan kin teruk ngansanya kelak. Ok2. Libah ya adalah antara kedei2 beger yg dah ku sukat sebelum2 tok tek. Enjoy. Have fun n SMILE. Wassalam.






Kedei tok dekat depan cois ria Satok.







Selamba jak ambik gmbr.







Depan yalah coismol.







Tangga takrang tulisannya.







Menu beef cheese jenama Ramly.







Antara menu lain kedei beger kat gitak.







Pandangan sisi.







Beef Cheese.

17 comments:

f.i.e.z.a said...

saba jak la kmk.lamak dah sik encerik burger eh.emm camnei tukkk haha

burger kat perumahan baru nyaman koh lorong c15 13 sik silap mek.adoh eh dah nelan aek lior dah kmk haha gus tdo jak takut nyelepat ke dapo bergoreng naget indah tok ;P

Faizal n Fashitah said...

BUGGER wakakakakaa adohh ehh ya nang pel munoh terjun njunam abis laa english ya wakakakaka!!~~~

Beautiful Stranger said...

nelan aek liur mek ngga berger..tp mcm x nyaman jak upa ya..sik basah jak..

mizara said...

yahh teringat burger fendy kat perumahan dolok nyaman kinek tok jak kurang sikit..sbb jenis burger nak dipakei nya dh ditukar..

Aku Lah Khairul said...

hahaha...nang antap lah bugger ya..gagagaga... kmk nektok senang jak..jiran ada jual beger..ari2 mkn beger..tp dah masuk 2 ari sik mkn beger..neyndak parkinson..eiiii...tp nak, tang x nyaman jak beef cheese lam gmbr ya...eiiiii..*jeles*

Kal Jis said...

aku pun bok juak 2-3 ari tuk non stop makan beger kekeke.. gila eh.. obes dah ku tok.. :P

Felicia F. Ramzi said...

oh burgerina.. neguk aek lior kotan terkenang. nyamai ada jak upa.. gulp!

AmirFX said...

kepada Fieza Zaza,
Mena ka? Kelak kmk serbu d sia mlm tok.. haha...

kepada Faizal n Fashitah,
Hahaa... Spik my on language maa.. hahaa....

kepada Beautiful Vivian,
Aihhh... Mok nak basah juak ka? Kelak ktk siramnya mun dah smp umah o ktk mtk org kedei ya siram menar2 smp basah... hehe...

kepada Mizara,
Yess.. Setuju.. Dah lain asanya nektok... Sik senyaman dolok... yerrr... *mudahan pendi sekda maca blog tok*

kepada K,
Nang sik nyaman lahh... Nyesal juak meli... Byk lemak... yerrr... *mudahan makcik beger ya sik maca blog tok*

kepada Kal Jis Mun,
Wohhh... Jega kesihatan bro... Mun obes ya masuk Biggest LOSER jaklah... Chaiyok2!... haha..

kepada Felish,
Nyamai nyak... Apuuu.. Kmk salah order tek... Nah! Berik ngn ktk... hahaa...

Ivy Metaga said...

kmk suka burger juak hehhe, mun masak burger ya sendiri best gik, bole suka hati jak tambah2 perasa hehe

Willie a.k.a Reptoz said...

Bab burger burger tok, nang favourite aku eh. Aku akui ada juak berger tepi jalan lebih sedap dari McDonald. Pas baca entri tok, ku mok gi stall burger la. Hahaha

AmirFX said...

kepada Ivy,
Haha... Best dan sedap... Boleh la suruh Ivy polah beger untuk blogger2 kelak... hehe..

kepada Willie,
Haha... Nang d akui... Sidaknya ada resepi masing2.. yerrr... aaa... Sila2 ke stall beger berhampiran... haha....

adoheh said...

Ampey juak kitak urang obses menar ngan bager oo. Keke. Mun gia, tauklah kamek apa nak berik ngan kitak urang mun besdei klak.

AmirFX said...

kepada Scha Atil,
Lohh.. Ktk sik minat beger jalanan duhal... Nektok dah jadi trend... Makan beger jalanan dapat anugerah... haha... Nway, besdei kmk kelak kmk mok keta lamborghini kaler putih.. haha..

dukunlintah plk said...

ooo mun cemtok ku merik ko anugerah J. Wellington Wimpy jak lah.. sapa kah itu, sila lah bertanya dengan uncle google :)

AmirFX said...

kepada Dukun,
Yahahaaa.... Wimpy inda.. Terimak jak lah... haha....

she_mah said...

dari ari ya entry ktk psl berger molah kmk berliur nak mkn berger juak tp blm terbeli2 gik eh..

AmirFX said...

kepada She-Mah,
Haha.. Sila2.. Kmk suggest ktk cuba beger area Kpg Boyan sia... Nyam2...