Sunday, January 4, 2009

Dapat ka Sik Dapat?



Samekom and salam sejahtera... Mlm tok aku nak bercerita ttg apa yang ktk org pk camne mun ompuan o lelaki ya direnew o diservis baru kedak tipon.. Mungkin ktk org akan pk kita manusia tok kedak handphone ka..?! Tapi ya lah persoalannya dalam blog aku kinek tok...

Asalnya kita tok mun dah nikah mesti dah hilang teruna o dara... betul sik? Mun yg masih ya kira rezeki juak lah... Ney tauk laki o bininya ninggal sblm sempat d jamah... Tapi yg kita tauk camne mun sidaknya dah sekda gk teruna o dara? Adakah dpt d servis balit ka sik?? Hahaa... Bagi yg baca blog aku tok sila ambik perhatian tok cumalah pandangan aku jak... Bukan nak mengata sesiapa d luar nun... Bayangkan jak yg perempuan boleh d servis balit kedak tipon... Anta ke kedai tipon sebelah Niazz... "Bos, kmk nak servis lah ompuan tok... Lamak dah sik servis..." Genti sidak sia madah...."Bos, ompuan tok sekpat d servis sebab dah tamat tempoh".... Ataupun ktk org madah..."Bos, laki kmk tok dah rusak, coba ktk check lok..." Jawap tokey ya kelak.."Haiyaaa, ini balang bukan oli punya...Kita olang tidak bikin ini balang...Mau hantar KL sana ley...." Camne hoh?!

Ya lah asa ku kita tok nasib bait sik kedak tipon boleh d tukar ganti... Mun nak, ari2 nangga laki o ompuan yg d ganti kedak nukar casing Nokia.... Ok... Ya jak dpt d tulis aku time tok... Asa nak berak inda... Calos..... Samekom....

14 comments:

Mira said...

x dpt giya geng... tp mun rempuan ada caranya... tp bkn dgn antar servis ke kedei ah seng... ahaks

khairul onggon said...

Nang ada hehehe.. Konpius ku..

mat said...

sik paham ku...

AmirFX said...

Hoho.... Byk juak org konpius eh... Kepada Mira tahniah kerna sik konpius... kepada Khairul n Mat jgn konpius.... Benda tok aku rekacipta ngn kawan aku jak... K cita lam keta jak.... Mek duak terbayang keadaan d mana org laki n ompuan leh d tuka kedak tipon....

macamkenal said...

Nang sekda keja lain kah? Nak bera ajak jak...

AmirFX said...

Ney nak molah...Pas molah blog alu kit perut...Dtg lah seru nak g berak pas ya... Hahaha.... Perut ada cacin kali....

Felicia F. Ramzi said...

kmk rasa ktk boleh gunakan perumpamaan dgn keta juak kali..makin modified, makin kac..so bila ktk mbak keta buruk umpama ngembak gerek nang muka jaik lah 'kenak muka gerek kau nang sikda ciri2 hensem/cantik langsung?' terpaksa la makey produk2 kecantikan k ngacak..sama cam keta, nak nyuruh kacak, terpaksa la pasang body kit, spoiler, sticker, tinted..ya bok org mandang...

makin mahal, makin org ndiat noleh 80 kali..tapi dlm masa yang sama, makin habis duit.. mcm perempuan lah, makin kacak, makin org rami noleh, ktk bangga but definitely high maintenance!

Felicia F. Ramzi said...

cgek gik, kmk setuju dgn 'macamkenal'..ktk nang mala dtg seru nak ke jamban..hahaha

AmirFX said...

Yoshhh.... Susah juak nak explain... Mun dah dtg seru ya sekpat nak thn gk... Melepas kat loar bisin org gaji nak lap kelak....

adzzha said...

sekpat di servis tok, dah bisak warranty nya! hahahaha.

AmirFX said...

kepada Adzzha,
LoL.... Bisak warranty ya lah payah gilak... Bukan dpt diganti k kulit bawang....

Khairul Antasha said...

mena juak kata ktk ya..mun manusia dpt di servis kedak enpon ya nang ari2 tauke2 nok me repair tok gago..ngecek ompuan & olaki..adoi2..apa ka nk d padah kmk tok..atang sot udah kmk tok..huhuu

salam kenal Amir..hiks

MakModen said...

tumpang lalu loks...

eheh.. sebab ya la nama nya sifat materialistik.. mun nok nama material tok sifatnya terbalit dari rohaniah... manusia.. nang la laki ka pompuan ka. kin tua kin la body nya sik best .. dah la sekpat di servis.. pi nak.. nya pun ruh nya kin matang kin mantap kin hebat..

sebab ya mana sapa nok gago menten part hardware nya jak.. sik sampey ke siney.. nya tetap kan depreciate.. tetap kan skres skres.. tapi sapa nok gago nak memantapkan meng improvekan software nya.. kin hebat la nya.. sampey mati 100 tahun dah pun org seh gik ingat nya..

muehehe.. ngerepak indah sitok.. sowi ah.. bebel skit..

f.i.e.z.a said...

ujong ya best ada rasa mok ber** indah.hehhe..