Wednesday, February 3, 2010

Bayar Hutang


Salam... Lamak dah sekda ngisik apa2 lam blog kuno tok ehhss... eh.. Ngerepak inda... Naso kali lom madak makan malam... haha.. Kali tok aku nak molah entry pasal "Selongkar Beg Bloggers". Tuk adalah entry untuk melangsaikan utang tag dari cik AngelSuzy kita.....

Aku siklah madah aku tok sekda beg.. Cuma aku sekda ngembak beg kedak nemiak skolah gik... Dolok marek ada beg pun kedak sekda beg... Ok.. Dah2 gik ngereco.. Tangga jak takrang gmbr d libah ya...






Toklah beg yg salu ku embak kulu kilir... Biasa2 jak..







Tok upa isik dalam beg aku... Simple jak..

1. Gunting - Pakei nyunat nemiak nak berolah.
2. Ketip kuku - Nama jak ktk org dah tauk apa fungsinya.
3. Bill book - K nulis nota tambahan.
4. Buku Resit - Sama juak fungsi ngn bill book.
5. Lampu picit kaler merah - Nyuluh dalam kegelapan.
6. Screw Driver Kontot - Pakei nerit screw rah muka. (Terminator duhal)
7. Minyak Angin - Baca2 pasya embus ke muka org yg kita minat gerenti nya merik muka pedih2.
8. Kupon parking - Lipat k molah belon kertas time boring.
9. Chop Mohor - K mohon pelepasan molah passport ke Kpg. Senggoleng
10. Pen - K nulis nomor tipon atas tisu o atas tgn.


K lah.. Terjawap sudah tag Cik Angel Suzy kita. Semoga mendapat berkat dari apa yg aku nak kongsi d sitok. Mun maseh juak angol ngn apa fungsi brg d atas takrang buleh berjumpa dengan sekretari aku d tingkat 11 wisma bapa malaysia. Boleh juak nulis surat karangan ke alamat skolah rendah rakyat tupong. Tulisan mestilah kedak cakar ayam. Cakera keras sik d terima. Sekian semua. Saya sayang kamu semua. Muahmuahmuahhh....










16 comments:

Beautiful Stranger said...

hahahaha..mun dah laki..laki juak la upanya.....

Willie a.k.a Reptoz said...

Hehehe...rugged na juak soklan tag tok. Hehehe

::sueprettyinpink:: said...

embak cop indh kulu kilir..heran..

Khairul Antasha said...

hahaha...cop mohor ya nang lahhhh...grrrrr..

*wink wink* said...

Minyak Angin - Baca2 pasya embus ke muka org yg kita minat gerenti nya merik muka pedih2.-hee..kmk dah imagine muka pedih2 sambel mata tkesep2.. =)

AmirFX said...

kepada Beautiful Stranger,
Ktk kenak nangga perspektif lain juak... Mun cemya buleh la kmk madah mun dah ompuan pun ompuan juak... haha...

kepada Reptoz,
Nang rugged.. Sambil makei topi koboi n sloa jeans ketat... haha..

kepada SurePrettyPink,
Biasa dah zaman nektok mbak cop sia sitok.. haha...

kepada Khaisha,
Cop ktk kelak... grrrr....

kepada Pejidawati,
Mok ktk ada experience kedak ya nak?! haha..

Faizal n Fashitah said...

Part nok resit ya paling ku suka. Simpan ko byk2.. pas ya berik ko ngan si Kerol Antasha nun. Insyaallah munkin nya akan blur hehe..

AmirFX said...

Kepada Pejal Odio,
Mun siknya blur ngansa.. haha...

sushi_me said...

hoho....bnyk jugak barang lam beg tu...tapi blom tahap poket doraemon..hahaha...

AmirFX said...

kepada ShushiMe,
Kalau dah thp poket doraemon ya surrender kmk... haha...

dukunlintah plk said...

ada sigek barang lam bag x d padah, tapi d tapok.. taukk kuuuuu.. hehe

Felicia F. Ramzi said...

beg kan main besar..
cek isik
cetoet jak..
adeh..
hahahaah

AmirFX said...

kepada Dukun,
Haha... Diam2 jak...

kepada AhmOi Santek,
Haha.. Beg jak besar brg sikit sebenarnya k kaber line madah ada ngembak dak tibi n peti ais... yahahaaa... Mati kita mbak dak ti ais pa inda....

Angel Suzy said...

duhal ada terminator tukang sunat. haha... best
nak paling sik tahan ada buku resit k tulis nota tambahan

adoheh said...

Ya Rabbi. Nang senjata ajak lam beg nya eh. Mun beg kamek, banyak ke uras ajak.

AmirFX said...

kepada Angel Suzy,
Terminator versi Tok Mudim... Astalavista Boy... haha..

kepada Egehness,
Biasanya tong uras jak byk sampah... Sik sangka... haha...