Friday, November 19, 2010

Hari Yang Menghampakan

Salam.. Lamak dah sik molah entry baru ehhsss... Nang mala jak lamak sak jak sekda idea sebenarnya.. haha.. Nway ritok ada benda menyedihkan berlaku ngan aku... Bok lepas balit dari semayang jumaat tadik henfon aku ilang..

Cariklah aku tek.. Sebelum tok aku engkah tipon ya libah seat tosikal.. Bila aku check balit dah sekda.. Try untuk call tapi sekda tone..

Adehh.. Bila sekpat dikontek aku mula asa cemaas.. Nang sah la tipon ya ilang... God damn mother cracker... Aku sik kesah gilak lah tipon ya ilang cuma yang aku kesah nomor tipon yang penting dalam ya.. Cemne aku nak retrieve balit benda ya...

Last attempt aku cuba call balit phone aku ya.. Maseh juak sik dapat di call.. Nang sah la kenak curik.. Sspa pencurik ya aku sik tauk.. Mudahan pencurik tipon aku ya bertukar jadi peti ais panasonic.. Geram ehhhss..

So, untuk solution tek aku terpaksa k tipon lamak... Nasib ada tipon spare.. Pergi agak Maxis centre ambik balit nombor phone aku ya... Kenak charge rm10 jer.. Fuhhh.. Lega lah dapat balit nombor lamak... Mbak jak g makan lepas ya reda lah sikit amarah d hati.. Time tok bila ngenang balit kejadian ya aku asa next time mun g semayang jangan pandey nak mbak tipon semayang sama.. Sekda hasil alu jak... Oklah.. Ya jak nak d kerepak ritok.. Hati ini maseh panas.. Sepanas goreng pisang dekat depan simpang... Muahmuahmuahss... Sayang awak semua....




Selamat tinggal henfonku...

14 comments:

PreTTy Z said...

o tedah sian ktk... beli tpon baru jak k.. (:

dUrRaNi said...

emm...gne owg leh cri pdhal bnda ya dnkah dibah seat tosikal owh..??

amazing na pencuri ya..

Ninie Nordin said...

eihh. tepon aged dak ya knk curik. saba erk. sik da jodoh antara tak duak bah.pa kata ktk beli BB jak. ekekeke.

ztie said...

uh!!! p1i ehh~~ hp kmk ya.. suka mek makey hp ya.. huhuhuhuhu... takziah.. yerr

hannaH said...

olakaseh tedah nya lok..takziah..yalah netak mek raya sorg2..xpa lak mek cia meli 3310 k?tgu gaji lak..

Shitsurei Shimashita said...

hohoho..bahaya tu..ada gambar panas tak? hihihi

oh nanan! said...

fuyoo kacak hp yg ilang ya eh. sayang li jak. touch screen. mcm mahal jak (saja k soh ati ktk sedeh) heheh

xapa bang amir, xpjg jdoh ktk ngn hp ya. bli iphone 4 jaklaaa..hee

Khairul Antasha said...

mesti pencuri ya merati ktk..apa pun kaktok mun g smyang jumaat nak, ktk engkah hp dibah seat gik tp engkah fon mainan kdak anak buah kmk ya bah.. (kta tgok sapa yg kenaaaaa)

Ghosty Nana said...

time to hv a new hp. jangan sedih

AmirFX said...

kepada pretty Z,
Haha.. Thanks for commenting.. Yalah kelak nak beli phone baru jak...

kepada Durani,
Haha.. Sidak ada magik kedak DavidCoperfield yalah dapat bukak.. haha..

kepada Ninie,
Haha.. Aged gilak ka? Lamak dah kmk pakei... Sik mok bb ehh.. Kmk mok Baby buleh x?! haha..

kepada Ztie,
Trimas.. Kmk tgh berkabung time tok... haha...

kepada HannahMontana,
Haha.. Menar ehhh? Aaa.. Kmk tagih ngn ktk kelak aaa.. Tungguuu...

kepada Encik Naga,
Haha.. Takder gambar panas.. Dah sejuk dah gambar.. haha...

kepada Nanan,
HAha.. Msh sedih time tok bila ngenang balit... Cuba ktk beli Iphone ngn kmk cgek.. Genti ilang asa sedih kmk kelak.. haha..

kepada Khaisha,
Haha.. Ktk pemerhati sidak United Nation ka? Kmk dah engkah tipon mainan juak libah ya.. Pandey sidaknya pilih nak ori pun... haha..

kepada GhostyNana,
Yeppp... It's time.. haha.. Nevertheless i still miss my old phone...

ciK LyndaWawa igUana said...

tedah nya lok..
saba2 k...=}
mun ada mok beli tepon baru..
beli untuk kmk juak sigek.

AmirFX said...

kepada Cik WawaGuana,
Haha.. Aoklah.. Kelak meli aaaa.. haha..

EDDYLEBS said...

knek tok hp mudah jak ilang....nang kenak target pencuri hp towk.......

AmirFX said...

kepada Eddy,
Haha.. X juak ku tauk tipon tok salu kenak target... Nway, next time aku akan lebih berhati2 nyimpan tipon kelak...