Thursday, April 23, 2009

Berita Minggu Ini

Salam... Lamak dah sik meng-updatekan blog tuk ehss.. Ada ka sik pembaca blog tuk.. Apa2 pun blog tuk d cipta, aku akan masih juak makeinya becoz nak nulis diari cam boring jak... Haha... Pendapat kita semua berbeda betul tak kengkawan semua?! fuhhh... NAng lmk dah ngisik apa2 lam blog tuk ehss.. Nak bercerita sedikit ttg kenapa lamak gilak dah sik update blog tuk... Dlm minggu tuk jak aku dah ikhtiar mcm2 k atur lapts aku tuk... Mula2nya ria tek aku dah ganti baru nya pun charger... Org lain lmk ada makei charger laptop.. Aku makei sik smp setahun dah rusak...

Kata urang dah tiba masanya nak rusak... Sekpat nak madah apa2 gik lah... Dah d ganti ngn charger baru kinek tuk... Lepas ya meragam juak gik lapts aku tuk.. Tetiba jak bila connect ke internet nak browse pun tetiba sekpat juak... Bingung agik kali keduak... Yah..!! Apalah nasib tuk... Selamak 3 ari lapts aku sekpat nak masuk internet... Connection ada p sik apat nak surf.. Bak kata mami faris.. Asa nak ngempas dirik kt tiang masja.... Bait tiang masja jauh dari umah... Mun dekat tek dah ngempas dirik kat sia... Nway, lapts aku dpt d selamatkan dgn bantuan mr. Nikolai a.k.a Luzman si Tokey Kelik.. Thanks bro!!

Bila ngenang balit semua masalah ya tek alu nyuruh aku berpikir yg semua ya adalah dugaan... Ada hikmah d sebaliknya... Hikmahnya d sia nyuruh aku meli desktop jak... Senang gik nak jega.. Haha... Insyaallah... Mun ada rezki aku akan meli desktop jak... Lappy (laptop) tuk akan ku berik balit ngn empunya asal... Adik aku mpun... Rusty a.k.a. Mudin...

Ya Allah... Permudahkanlah jalanku ini... Semoga semua kengkawan bloggers aku mendapat rezki yang halal dan d permudahkan jalan untuk mereka semua... Amin.. Ya jak lah bicara aku untuk masa tuk... Asa nak berak inda... Sakit perut pas minum susu mlm tdk... Dutch Lady perisa strawberry... Nyum2... K k... SALAM semua....

25 comments:

Khairul Antasha said...

ada org maca blog kita koh..hehe..

SyFazidawaty said...

aok owh kak kerol..ada org maca blog bg amer tok..hehe!sian laptop problem..xpa,beli desktop baru jak..makseh doakan mekorg blogger smua.. *wink wink* =D

AcHiKa said...

(^_^)v ada2~~~ ehehe

Ida Athanazir said...

amin.... sama sama kita dimurahkan rezeki, InsyaAllah...

ya lah, lamak u menghilang. Wondering juak pa hal senyap jak

WhiteTulip said...

lappy mek rusak juak charger nyaa.. :(
nway, terima kasih mendoakan kamek orang..kitak juak k..amin! :)

Willie said...

Ada gik pembaca blog kawu tok. dont worry. Tengok aku tok, agik ku macha blog kawu walaupun kawu sik update. KEsian kawu, dah bateri bagus, internet pulak kong. COBAAN...sabar jak la.

Teruskan blogging

Ms Tikot's said...

Yerdeh... lmk ktk x update blog eh. Nangga ktk komen jk adalah. X apa, ya cubaan utk ktk. Btw, kmk rasa desktop bgs agik, cz x susah payah nk berbeli charger or battery. Hehe

MAMI_FARIS..... said...

mbak bersabar! jgn nk ngempas dirik d tiang masja dolok.... beli jak desktop baru....... palak agong dh nunggah ya......

Ivy Metaga said...

oh tedah..dont worry, ada kmk2 sitok yg tetap setia membaca blog ktk...
hehe..minum strawberry ya sik mo ajak org ...
kmk suka perisa coklat nyum nyum..

Su iJamm said...

sik hal charger rusak, jangan kau rusak mbak ari2 joging d kompleks.

::suenas05:: said...

sabar jak k..

AmirFX said...

kepada Khairul,
Haha... Yalah, ktk jak maseh setia maca blog kmk tuk...

kepada Sy,
Laptop mek dah ok tyme tuk... Mudahan juak kelak mun ada rezki sik lamak lah kmk makei lapt tuk... Insyaallah.. *wink* *wink*..

kepada Achika Mika,
Ada2 saja.... haha...

kepada Kak Ida,
Amin.. Menghilang sebab lapts kmk ada problemo ria... Kinek dah ok...

kepada Munga,
Ya lah sik best k lappy tuk.. Chargernya cpt rusak... Mok d jaga kedak baby juak...

kepada Willie,
Makseh bro... Sekpat d elak gik dah ria... Terpaksa juak turun ke wisma saberkas meli charger baru...

kepada Ms. Tikot,
Yep, kmk akan beli sigek... Tunggu masa dan ketika jak... Lupak sigek tunggu dompet penuh juak... hehe...

kepada MamiFaris,
Palak agong mek dh nunggah2 p dah d agak molah muka eksen inda.... hehe.. Insyaallah mek beli desktop..

kepada Ivy,
Makseh Ivy... Kmk pun setia juak nyengok blog sidak lain cuma sik smpt2 nak malas komen jak.. Nway, kmk sekpat minum perisa coklat kelak kenak migrain...

kepada SuIjam,
Haha... Yalah hoh... Kelak mun rusak agik charger ya carik kau jak... hehe...

kepada Suenas,
Amin... Kesabaran kmk tgh tinggi tyme tuk... Lapts dah ok tyme tuk... hehe...

Kelebar Malam said...

nang camya lah kitaran idup tok..adakalanya bagus dan adakalanya rusak..harap sikda gik masalah komputer ktk..neway, selamat kembali berblog dgn aktif..

Shitsurei shimashita said...

kmk stiasa ikut walo kamu mo birah udah. keep in touch bro :)

AmirFX said...

kepada kelebar,
Nang jak... Kitaran lapts kmk tuk dah nak smp ke puncak... Sik lamak gik nak menoupause.... Ishh... Ya perlu berik perhatian lebih....

kepada Shitsurei,
Hahahaaa.... Tq bro... Nice try for speak in Sarawakian...

[S]itie [B]Um [B]Um said...

btol2..segala yg berlaku ade hikmahnye

AmirFX said...

kepada SitiBumBum,
Yep... Arini mendapat duit esoknya dpt beli desktop baru... hehe... Thanks for commenting...

Felicia F. Ramzi said...

senangnya bila ada laptop tok, boleh di mbak ke cney2..tapi yalah, kapasiti sik besar..mcm kamek dari dolok nang merantau jak2, sikda alternatif lain lah melainkan meli laptop jak..
*kamek baca koh blog ktk :)

AmirFX said...

kepada Felicia Farida,
Uishh.. Salu juak ktk merantau... Lapts kmk tyme tuk pun adik mek pun... Yalah masalah sigek juak... Mun pa2 hal kenak blame sik best juak asa.... Makseh sebab maseh baca blog kmk tuk...

f.i.e.z.a said...

kmk org baca la blog ktk.heheh..
cepat2 update aa :)

khairul onggon said...

hehehe.. tedah nya nyuroh meli baru lah ya.. kekekekeke...

dukunlintah plk said...

tauk ada part berak ujong ya haha.. nunggu-nunggu jak ney tauk ada kontes lam blog merik laptop sebagai hadiah nak.. rindokkk ati..

SRISUFI said...

Amir,

maaf kitak salah faham ngan maksud entry ya. heheh sila baca semua.

nur enjel said...

i nangga komen u dlm blog willie ...sik hal i baca blog u kah?

AmirFX said...

kepada fiezaPapel,
Makseh... Kelak mek merajinkan dirik mek menghapdate blog tuk...

kepada Onggon,
Yes... Cam tang tauk jak nak mtk tukar lapts tuk.. Haha... Insyaallah.. Mun ada rejeki akan ada lah kelak nukar tipon baru.. ehh salah... Nukar desktop baru...

kepada dukunLintah,
Bila dirik nak molah peraduan tek...??! Kelak join... Haha..

kepada SriSufi,
Ya ka?! Sori lah salah enteprete... Kmk tuk bahasa pel...

kepada NurEnjel,
Seyla jak lah sia... Free op charge jak maca n komen lam blog kmk tuk...