Sunday, May 27, 2012

Happy Sunday

Salam.. Apa khabar? What a fine day today.. How's your day?  I was relieved that my injury was not that bad after all.. Tonight will do some training again.. hihi.. 

Congrats to Lin Dan and his team to win the Thomas and Uber Cup today.. It was a great match.. I like to watch the doubles game where Lee Young Dae and his team mates fighting with Fu Hai Feng and Chai Yun.. It's really inspire me to get more stronger.. kekekee.. Feel sorry for Lee Chong Wei.. Maybe it is not the day for him.. Hope he will recover soon for the upcoming Olympic game in London..

Aaa.. Sorry for not introducing what Thomas and Uber cup to you all.. Below is the intro for the prestige cup for badminton player around the world..

Thomas Cup
"The Thomas Cup or Men’s World Team Championships was first staged in 1948-49, and the Uber Cup or Women’s World Team Championships was added for the first time in 1956-7.
The Thomas Cup, taking place every three years, was the BWF’s first major international tournament. The idea for the competition and the donation of the trophy was by the first President of the World body, Sir George Thomas, legendary player (21 All England titles) and administrator of the Sport.



uber cup photo
The Uber Cup Finals have been held alongside the Men’s competition since 1984, with both then taking place bi-ennially. The Uber Cup had previously taken place at three yearly intervals separately to the Men’s competition but always with a similar format.
The trophy was presented by another famous player and the person whose original idea it was to start a team Championships for Women, the eponymous Betty Uber. Betty Uber also made the draw for the 1956-7 inaugural tournament which took place at Lytham St Annes in Lancashire, England."



Nway, I want to get ready before my match.. Till then now.. Muahmuahhss.. Sayang awak semua.. Thanks for the support. Salam..

Saturday, May 26, 2012

Injured

Salam.. Just a quick update.. I've been injured this while because I've landed on my hands first and bergoleng at the court after my second badminton match.. It was very painful.. Sorry for the late update.. Ok.. Need to take some rest.. Till then.. Chao.. Salam..


Mak! Urut kaki lok... Selauk tok..

Thursday, May 24, 2012

Sarawakiana Thursday

Salam.. Pa kabar takrang ritok tek? Lamak dah sik update ehh.. Dah masuk 24 aribulan Mei.. SIk lamak gik nak masuk bulan 6.. Banyak ada jak keja mok dipolah.. hmmm... Macam2 juak berita dan cerita dari blogger2 lain.. Aku mpun cerita msh biasa2 jak.. hihi..

Owhh.. Nak cerita pasal gambar wordless wednesday yang aku siarkan arimarek.. Klik SITOK untuk nangga balit.. Berapa hari yang lepas Datuk Lee Chong Wei telah tersadung kakinya time melawan Peter Gade untuk suku akhir perlawanan Thomas dan Uber Cup.. Masa ya bok jak point yang keduak tetiba masanya nak balas birdie lawannya, kakinya tetiba terpelecok.. Bila dah terpelecok kedak ya, susahnya nak men gik sebab keadaan kaki time ya sama ada bisak urat tendon ataupun patah tulang.. Duak kemungkinan yang biasa berlaku ke atas atlit.. 

Lepasnya terpelecok kedak ya sekpat gik la nak main.. Aku pernah juak merasa kedak ya dolok marek bila men.. Rasa ilang jak kaki bila nak mijak simen.. Nang bahaya juak bila kita terpelecok tok.. Jangan dianggap remeh.. Waima makei kasut Prada ninjak atas tilam Dunloppilo sekalipun benda ya dah berlaku susah mok elak juak.. Apa pun harap Lee Chong Wei dapat bermain untuk Olimpik di London kelak.. Semoga cepat sembuh.. Malam tok aku mungkin g training men bedmenten.. Bukan untuk nganti Lee Chong Wei tapi untuk mengalahkan pihak lawan dari flet Sri Wangi jerr..

Doakan yang terbaik untuk semua.. Muahhss.. Sayang awak semua.. Salam...


Kacak sik?

Monday, May 21, 2012

Man In Black

Salam.. Sorry for the late update.. Just being busy with my jobs right now.. Till now I'm still working on my jobs and to write in this blog.. Don't worry. Will update regularly after this.. hihi.. 

Next week the Man In Black 3 will come to the nearest cinema.. Plan to watch it with my friend.. Maybe will bring some blogger?! haha.. Nway, got to go now.. Need some rest.. Till then.. Chao.. Salam..


Friday, May 18, 2012

Sarawakiana Thursday Late Update

Salam.. Sori lambat polah update.. Ritok adalah Sarawakiana Thursday *dah masuk hari Jumaat pun*.. Entri ritok dalam bahasa Sarawak k?! haha.. Apa kabar takrang ritok tek? Banyak juak kejadian yang dah berlaku lamak tok.. Macam2 cerita dan berita jak..

Mula2 mok cerita pasal gambar untuk Wordless Wednesday lok aaa.. Nak pertama sekali gambar aku culik dari FB.. Sapa yang lom tauk leh klik SITOK untuk tengok gambar ya.. Gambar ya adalah untuk menunjukkan sokongan dari Malaysia kepada rakyat Palestin yang ditahan di Israel tanpa bicara dan yang sedang mengadakan mogok lapar... Setidak2nya kita maseh prihatin dengan apa yang berlaku di Palestin dengan meletakkan gambar tersebut sebagai gambar profile untuk Facebook.. Sesiapa yang ingin makei gambar ya boleh copy dari mana2 pengguna gambar ya di Facebuku..

Gambar keduak yang aku paparkan adalah menu nasik lemak sambal ikan bilis.. Menu ya aku makan pada belah pagi dan tengah hari.. haha.. Banyak ada jak nasik lemak yang mak aku polah ari ya sampei boleh makan untuk tengah hari sekali.. Untuk nangga gambar nasik lemak ya boleh klik SITOK...

Gambar ketiga adalah berkaitan dengan politik di Malaysia.. Aku rasa bila ada jak gambar pasal politik di Malaysia tok jarang jak ada komen2 dari pembaca.. Mungkin ada yang masih kurang arif pasal politik tapi kenak ingat politik tok juak lah yang membina negara kita Malaysia.. Mun sekda politik pasti akan ada kacau bilau dalam negara.. Bukanlah aku tok dalam bidang politik tapi sekurang2nya kita merik idea cemne nak memajukan negara kita mpun.. Kuasa memilih di tangan kita.. Berdiri atas pagar untuk negara sendiri macam neylah negara nak maju... Sik kesah ka mun pemimpin ya makan reta takrang pembayar cukai lamak tok? Sik kesah ka mun kebajikan takrang di negara tok terabai? Ubahlah sekarang yerrr.. hihi..

Ok.. Masuk gambar ketiga adalah gambar berkenaan dengan kasut bedmenten.. hehe.. Kasut tok adalah dalam senarai impian untuk bulan baru kelak.. Sik banyak yang dimaok.. Mintak2 doa dari takrang jak supaya impian aku tercapai.. Semoga Allah membalas jasa baik takrang kelak.. InsyaAllah.. Untuk nangga gambar ya takrang leh klik SITOK... 

Terakhir sekali adalah gambar berkaitan dengan pasu bunga.. Pasu bunga ya mengingatkan aku tentang hari guru yang disambut setiap tahun.. Walaupun aku dah bertahun2 juak ninggal alam persekolahan, pasu bunga ya tetap juak diterimak dari anak2 murid mak ngan bapak ku.. Sidak duak ya nang sik pernah lepas dari hadiah pasu bunga.. haha.. Apa2 pun jasa guru tetap dikenang.. Tanpa guru sapa gik mok ajar takrang.. Harapkan pagar, pagar pun dah roboh.. haha.. Peribahasa sekati mesen.. 

Fuhh.. Panjang juak entry kali tok.. Cehhh.. Alu nak muji dikpun.. haha.. Apa2 pun. Aku doakan yang terbaik untuk kalian semua.. Terima kasih kerana sudi meluangkan masa untuk membaca blog picisan tok.. Sehingga berjumpa di lain waktu.. Muahmuahmuahhsss.. Sayang awak semua.. Salam..


Membaca amalan mulia.. Kiutnya budak nie.. Macam aku jer kecik2 dulu..



Tuesday, May 15, 2012

Cold Fever

Salam.. Again.. Sorry for the late update.. Right now I'm fighting with cold and fever.. Aaa.. Till then.. Chao.. Salam...


Aiyaa.. Lupak mamam ubat..

Sunday, May 13, 2012

Salam... Sorry for late update.. Today is mother's Day.. Happy mother's day to all moms out there.. May Allah bless them all with joy and happiness.. Tomorrow will be my besday! Hooorraaayyyy! 

So, whats up people?! haha. Nahh.. Nothing change. Adding some numbers to the age is not a big issue. hihi.. Owhhh.. I've won my game this night.. 3 days in a row play badminton and need more consistency in my game play.. Sweet victory just a few hours back.. Turn out that my skill is on the top right now.. haha.. Nahh.. Need to improve again and again.. Need more practice.. Need more power and also need new rackets.. haha.. 

It seem like I'm enjoying the game.. Last 3 years I remembered back then when I'm into cycling.. It also was great but in the mean time it was such a waste of time for me.. haha.. Maybe at that time no one joining with me  into that activity.. haha.. So much excuses.. It was fun activity actually if u got friends to join you.. Also keep u fit.. hmm.. 

Orite then.. Seems nothing much to say.. Again.. Happy Mothers Day.. Love my mum..Muahmuahmuahh... Sayang awak juga... Chao then.. Salam..




p.s. simple nyerrrrr entri..

Saturday, May 12, 2012

Habuk Banyak Dalam Bilik

Salam.. Hai! For today I just wanna share a video.. Feel free to watch.. Gotta to clean my room after this.. So dusty in my room.. Till then.. Chao.. Muahmuahmuah.. Salam..







p.s. Never ever give up...

Thursday, May 10, 2012

Sarawakiana Thursday 05 / 10

Salam.. Pa kabar takrang ritok tek? Malam tadik aku ngn kawan aku nonton wayang bergerak d Star Cineplex Kuching... Nonton cerita the Avengers.. Nang best la cerita ya.. Dah la cerita best, tiket wayang pun murah juak.. Rm5 jer.. hihi..

Rating dari 10 bintang aku berik 8 la.. Jalan cerita ok.. Efek khas pun best juak.. Berbaloi la dengan rega tiket ya.. P sayangnya ada masa bila tengah sidak polah aksi2 tetiba jak sistem bunyik d panggung ya terganggu.. Mok ada jin kali.. haha.. Apa2 pun duak2 ibu jari aku angkat ke atas.. haha..

Aihhh.. Melelat ke cerita Avengers inda.. Ok.. Nak cerita pasal beger yang aku pamerkan dalam entri Wordless Wednesday marek.. Sapa yang lom tengok entri ya boleh klik SITOK.. Nektok dah banyak kedai beger yang jual polah kedirik pun daging beger.. Dalam bahasa kampung nenek aku "Homemade Burger".. Kat tempat aku ctok nang ada duak igek kedei yang aku tauk ada jual beger homemade.. Cgek stall kat depan bus stop dan cgek gik stall kat depan simpang perupok 4.. Masa operasi sik juak aku hafal.. CUma yang pastinya sidak sik bukak mun ari sabtu dan minggu..

Aku sik tauk la kenak sidak perlu tutup ari Sabtu dan Ahad.. Apa2 pun duak2 kedei ya menyajikan beger homemade yang sedap.. Tapi aku lebih prefer gik kedei yang depan bus stop gitak ctok.. Daging nang tebal seperti dalam gambar ya.. :D Sapa2 yang ingin tauk tempat ya mintak ampun dolok la.. Siktauk aku cemne nak padah kat cney bus stop ya.. Cuba jak takrang carik mana2 bus stop yang ada dalam kawasan Gita ctok.. haha.. Oklah.. Ya jak entri untuk ritok.. Sehingga bertemu gik sekali dalam entri yang berlainan.. Chao.. Muahmuahmuaahh.. Salam...






Wednesday, May 9, 2012

Monday, May 7, 2012

The Story

Salam.. Sorry for the late update... Just return from badminton match with my friend.. hihi.. Today wanna share about what I've been doing on last Saturday.. On that day me and my other friends went to a wedding ceremony at Kampung Sileng Lundu.. Located around 100km from Kuching town..

We begin the journey around 9.30 am and arrive at the location around 1100 am.. What a long long journey.. haha.. We used the new road that connecting Matang to Sampadi area.. At Sampadi, there was a ferry that took us cross the river.. It only cost rm1 for one trip.. The road was so rough but it only took's around 45minutes to reach the main road.. Then another 20minutes to arrive at Kampung Sileng.. hmmm.. Maybe I should change my profession to be a tourist guide.. haha..

The wedding was at the end of the day.. But we managed to found the place where the ceremony was held.. Thanks to EvaAmoiRomina and ZieMadini to guide us to the place.. *makseh takduak*.. Totally, it was a blast.. Finally I got to met Umie the newly weeds couple in time.. Like Eva said, she was so cute like a Barbie Doll.. hihi.. To Encik Abah, congratulations and may Allah bless you two till the end.. Nothing much to say..

After the ceremony, we go to Retreat Union Resort to take some photo shoot.. Someone had show the skill to jump off the cradle.. haha.. Imagine a girl that use baju kurung and some high heels jump from a swinging cradle.. Yes! That was I thought so.. Wow! haha.. She said that she used to jump from the swinging cradle.. haha.. I'm very lucky to see the action.. Ok.. Enough of the story.. Now let the picture tell the story.. *padah jak malas nak nulis*..





Ferry at Sampadi river. 



The newly weed and some other blogger.. 



Don't know who take this picture.



Cupcake girl. hihi..



Me, Eva, Zie and Dillah..



K.. Thats all from me right now.. Time to get some sleep.. My eyes are being weight by some heavy rocks.. haha.. Till then.. Last but not least.. Congrats to Umie and Abah! To Eva and Zie, nice to meet you both.. And to all the readers out there, till we meet again in another entry.. Chao then.. Muahmuahmuahss.. Salam.. 

Saturday, May 5, 2012

Kelip - Kelip Mataku

Salam.. Happy weekend..! Just arrive from Kampung Seling Lundu.. Very very tired.. haha.. Ok2.. Till next entry.. Will try my best to write new entry ya... Happy Wesak day to Buddhist community and Happy Holiday! Chao.. Salam...



Thursday, May 3, 2012

Sarawakiana Thursday

Salam 1 Bersih.. Pa kabar takrang ritok tek? Aritok adalah entri dalam bahasa Sarawak.. Lamak dah sik naip lam bahasa Sarawak ehhss.. haha.. 

Mula2 mok cerita pasal gambar Wordless Wednesday yang disiarkan pada minggu lepas.. Sapa2 yang belum nangga entri ya boleh klik SITOK dan SITOK.. Untuk yang pertama ya gambar nasik dengan mee hoon ya adalah bekfes untuk pagi rabu minggu lepas.. Sebenarnya gambar ya adalah gambar nasi dagang p aku pun sik pasti juak kenak ada mee hoon lam tapak ya juak.. haha.. 

Gambar selepas nasi dagang adalah gambar Lin Dan merik pose tengah smash.. Dalam tahun tok pertembungan Lin Dan dan Lee Chong Wei mungkin yang terakhir untuk sidak duak... Sidak duak bakal bertemu di Olimpik London kelak.. Ramalan jak la.. Mudahan juak berlaku.. Sak kita tauk sapa yang terer gik.. hihi.. Lepas game ya asanya duak2 akan gantung raket.. Tapi yang pasti Lee Chong Wei dolok la.. Sebab ura2 dah madahnya sikmok nak megang gik raket sebab dah lamak gilak.. Tedahnya.. 

Abis cerita pasal Wordless Wednesday minggu lepas sambung gik ke entri Wordless Wednesday minggu tok tek.. Gambar baby ya nang dicilok dari google. ADa juak yang padah diriknya cute kedak baby ya bila tidor.. Ingin juak nak merati cemne orang ya tidor.. Adakah kiut ataupun terbiut.. haha.. Asal sebenarnya tek mok madah kepak gilak malam ya smp terbabas tido sampei ke tengah hari.. Sempat juak bangun kejap pagi ya untuk buang air kecil kejap lepas ya sambung gik tido... haha.. Malam sebelum ya nang bebenar lah main bedmenten.. Lebih kurang 4 jam terus menerus jak main pada malam ya.. Nak dicelen pun bukan2 juak.. Sorang ya nang terer la.. Badan 2 kali lebih besar dari badan aku.. Tapi kualiti permainan kedak Lin Dan.. 

Serius aku ngan kawanku sorang ya asa terkedu juak bila main dengan orang yang terer cemya.. Maklomlah aku ngn kawan aku ya bukan terer ney pun.. Setakat main untuk suka2 jak.. haha.. Apa2pun game malam ya nang menyeronokkan.. Kelak2 mungkin akan atur gik la.. Sik puas ati juak bila men mala jak kenak seri.. *padah jak sik terer* haha.. Oklah.. CUkup panjang juak asanya entri kali tok.. Sik sabar juak nak nunggu ari Sabtu tok kelak.. Mok g jalan2 ke Lundu makan angin sambil jumpa ngan sidak blogger yang kiut miut.. Kelak akan ada entri pasal ya.. Tungggguuuuuuu.. haha.. Till then now.. Sayang awak semua.. Muahhhsss.. Salam...