Sunday, July 31, 2011

Salam Ramadhan

Salam to all muslim and muslimah around the globe.. The day has come.. Tomorrow will be a new journey in a new chapter of Ramadhan.. God bless all.. Muahmuahmuahhhss.. Sayang awak semua.. Salam..




Kelakar Jiwang Dan Madot Leh Tosikal

Salam.. Ritok nak kongsi cgek video.. Ntahla.. Aku rasa video tok lucu gilak.. Cuba takrang tangga dikpun aaa.. Muahmuahmuahhss.. Sayang awak semua.. Salam..





Friday, July 29, 2011

Beza Antara Dua Darjat

Salam.. Pa kabar takrang tek? Sik lamak gik nak posa ooo.. Best2.. Dapatlah diet tanpa dipaksa.. haha.. Nway, persediaan untuk puasa tok cemne? Dah ready ngn stock buah kurma usop taiyob ataupun takrang beli kat kedei tambi d gambier road sia? Aku macam biasa, beli buah kurma usop taiyoob jak.. Senang nak simpan sebab dah dalam kotaknya mpun..

Nway, ritok just nak cerita sikit pasal kereta biasa dan kereta lumba.. Ada sesiapa yang minat ngan kereta lumba? Ada?! Mestilah ada nak.. Sesapa yang suka dengan adrenaline rush pasti suka ngn sukan extreme kedak tok.. Tapi, rata2nya kita tok sik semua juak mampu nak makei keta sukan.. Bukan apa, nak maintain sekian.. Minyaknya gik. Ish2.. Oklah. Bagi yang ingin tauk aku ada berik videoklip yang ada cerita sikit cemne rupa kereta sukan ya. Asal kereta adalah dari jenama Ford Fiesta.. Sapa yang lom pernah nangga cemne upa Ford Fiesta ya buleh klik SITOK.. Nway, keta tok telah dimodifikasi dengan menyeluruh untuk keselesaan semasa sukan dijalankan dan keselesaan pemanduan.. Layan jak video kat dibah ya k.. Mok g abas cabik lok.. Muahmuahmuahhsss.. Sayang awak semua.. Salam.




Thursday, July 28, 2011

Sup Ala-ala Campbell

Salam.. Entry ritok berkenaan dengan masak2.. Yes.. Ritok orang bujang takrang ada molah masak2 bersama chef Cikgu Hasanah.. Haha.. Mesti takrang blur sapa cikgu ya.. Nway, kelak2 cita pasal cikgu ya.. Ritok tek percubaan molah sup ala2 sup campbell..




Tok jenama Campbell.. P ritok sekda pakei benda tok.





Simple jak masakannya.. Cuma menggunakan bahan2 kedak button mushroom, kentang dipotong halus, mince chicken meat, susu dutch lady low fat, mentega dan tepung gandum.. Ok.. Ya tek ramuan2nya.. Cara masak tek simple jak.





Low Fat Milk. Mun pakei yang perisa cekelet buleh juak mun mok asa cekelet sup.. haha..




Mentega yang perlu ada time dekat nak raya kelak.








Tepung untuk diadun bersama ngan mentega.







Button mushroom takrang buleh beli dalam tin.





Maggie cukup rasa sepeket kecik jak untuk menambah rasa.









Kentang kasih sayang.





Mula2 button mushroom ya dihiris halus.. Ekot citarasa takrang lah.. Then dimasak dengan mentega sehingga kering.. Lepas mushroom ya tek dah masak smp kerin takrang ready gik ngan kentang yang dipotong dadu.. Sama juak prosesnya.. Masak sehingga kering.. Lepas kentang tek, masak dagin ayam hancur ya gik.. Pastikan dagin ayam hancur yang bok kuar dari peti ais direndam dalam aek suam lok.. Untuk elakkan darinya melekat bila digoreng..

Step seterusnya goreng tepung gandum bersama dengan mentega.. Pastikan tepung gandum ya tek kerin juak.. Lepas ya bok takrang campur semua sekali bahan ya dan engkah aek 500ml.. Dah dicampur semua ya boklah takrang engkah susu dutch lady low fat dalam masakan ya tek.. Untuk menambah kepekatan takrang boleh tambah dengan telur ayam.. Gaulkan bersama sup ya tek.. Mun maok cair takrang tambah jak aek..

Wallaaa.. Siap.. Boleh dimakan bersama dengan roti kosong.. Perghhh.. Nikmatnya.. Oklah.. Resepi ringkas jak.. Rasanya banyak yang pandey molah resepi tok.. Sehingga berjumpa lagi bersama chef SukatiMesen.. Muahmuahmuahsss.. Sayang awak semua.. Salam..


p.s. gambar dicilok dari Google.

Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday

Salam.. Today is wordless Wednesday.. Sorry for the delay for this entry..




Tuesday, July 26, 2011

Sudah Tiada Baru Nak DiKenang

Salam.. Hohooo.. Sik lamak gik nak posa ooo.. Cemne ngan takrang? Dah ganti posa lom? Sapa yang lom ganti ya sila ganti cepat2 k.. P selalunya time dekat2 nak posa tok nang ramilah sidak ganti2 posa.. Time lepas raya sik juak kinek mok ganti.. haha.. Ntahla.. Kali feel sekda time mujor joros lepas raya.. Dekat2 nak posa bok ada feel.. Nway, ritok just nak cita pasal someone yang dah ninggal baru2 tok tek.. Retis dari England nun.. Amy Winehouse.. Banyak orang dah kenalnya nektok tegal baru2 tok teknya ninggal.. Mungkin ada yang dah kenal lamak.. 

Bakat Amy tok nang terserlah lah lamak tok.. Bukan nak puji lebih2 pun cuma nangnya tek berbakat.. Bukan kedak aku tok.. Bakat lam bidang muzik nang sekda la.. Walaupun salu juak nukuk kaki tas lantey tek kiranya terer men dram lah.. haha.. Bakat Amy tok terpadam bilanya baru2 tok dah menghembuskan nafas terakhirnya kat umahnya pun.. Erkkk.. Mati tegal overdose dadah.. Walaupun aku sik la pernah cerik dadah kedak ney rasa tapi banyak bukti dah menunjukkan kesan dadah ya amatlah bahaya.. Such a waste of talent..  So, kids.. Dont do drugs.. Dah kaya sekali pun mun nak men dadah pikir menar2 lok.. Mun dah terjebak susah nak undur balit.. Takrang sik perlu nak argue pasal benda ya.. Boleh google kedirik cemne asanya nak kuar dari kancah dadah ya.. Senang ka susah.. Oklah.. Takrang layan jak lagu Amy Winehouse dibah tok berkenaan dengan pemulihannya dari dadah.. Dalam lagu ya ada madahnya sik sanggup nak pergi ke pemulihan.. Sungguhnya kaya kedak ya sekda tempat lain juak dapat nak mulihnya selain dari pemulihan ya dan last resortnya telah nemu ajal oleh dadah juak.. Suratan atau kebetulan sik tauklah.. Dah ajal juak... Undur dirik lok.. Muahmuahmuahhss... Sayang awak semua.. Jauhi dari pengaruh dadah.. Salam..




Monday, July 25, 2011

Sesto Elemento

Salam.. Pa kabar takrang tek? Hope sihat2 jerrr.. Sik lamak gik puasa.. Kekalkan kesihatan dari sekarang yerrr... Nway, ritok nak cita pasal keta.. Baru2 tok d Paris sidak Lamborghini dah ngeluar cgek konsep keta yang bakal sidak keluarkan sik lamak gik..

Keta ya digelar Sesto Elemento.. Pelik nak namanya.. haha.. Nway, keta tok dipolah untuk kelajuan dan sangat ringan sebab bodynya dipolah hampir kesemua dari carbon fibre.. Carbon fibre tok material yang paling ringan dan tahan lasak untuk kelajuan dan kekuatan.. Mmm.. Mok tauk gik pasal carbon fibre takrang leh google jak.. This new kind of concept car mungkin ambik masa dalam 3 - 4 tahun lagik untuk dikeluarkan secara komersial.. But before that takrang kenak order dolok ngn sidak Lamborghini.. Ambik masa duak tahun gik.. Overall takrang kenak tunggu 5 tahun untuk keta ya kuar dari kilang boklah smp ke tangan takrang..

Sapa2 yang ingin belinya boleh order nektok lah.. Requirement untuk meli keta tok takrang kenak ready USD2.5 million jerrr.. Tahap duit sik abis k meli keta kancil sebanyak 300000 buah sebulan layak untuk memiliki keta ya.. Murah kan?! hahaaa... Well, one will never knows. Oklah.. Panjang gilak cita.. Takrang tangga lah dikpun cemne upa keta ya dalam videoklip kat dibah.. Sekejap gik mok tdo.. Mimpi ada 8 billion pound dalam akaun.. haha.. Muahmuahmuahhhsss.. Sayang awak semua.. Salam..




Sunday, July 24, 2011

Cute Little Kids Playing Drum

Salam.. Ritok mok kongsi video pasal sorang nemiak kecik yang terer men drum.. Hoho.. Ujung minggu tang banyak jak video diengkah sebagai entry.. Nampak jak malas nak naip.. Haha.. Nway, sapa2 yang pakei berukbeng ya sila jangan donlod apa2.. Tunggu video tok abis lok baruk takrang donlod mendonlod... Muahmuahmuahhhss.. Sayang awak semua...





Kiut sik?









Ceredit sik miak tok?





p.s. Dalam lagu Toxicity ya ada mention sidak makan kuaci masa past time sidak. Aku ingt sidak Malaysia jak makan kuaci time2 boring.. haha..

Friday, July 22, 2011

Another Good Life Video

Salam.. Entry tok sebenarnya sambungan untuk entry lagu good life yang diembak leh sidak One Republic.. Nway, ompuan lam videoklip tok kedak jiran belakang umah aku jak.. hahaaa... Sapa2 yang lom dengar sidak One Republic mbak lagu tok boleh klik SITOK... Ok.. Dibah tok lagu Good Life diembak oleh Tyler Ward ngn ompuan nama Heather Janssen.. Sila Layannnzzzz... Muahmuahmuahhsss.. Sayang awak semua.. Salam..




Murah Dengan Senyuman

Salam.. Pa kabar takrang ritok tek? Selesai sudah sembahyang jumaat.. Perut kenyang pas makan tengahari.. Makan nasik ngan sup daging lembu.. Perghhh.. Polah sambal pedas k cicah ngn sup.. Pergghhh gik sekali.. haha.. Nway, ritok mok kongsi cita pasal murah dengan senyuman.. Senyum takrang ritok sampei bila2 orang akan ingt ngn kita.. Senyum takrang ritok akan menyihatkan tubuh badan secara saikologi.. Senyum takrang ritok pasti akan membahagiakan orang lain.. Jadi.. Senyumlah walaupun perit.. Marilah kita sama2 senyummmmm... wahahaaa...<<-- tetak sik ingt dunia.. K lah.. Layan jak takrang videoklip dibah tok.. Ompuan tok mbak lagu rock/metal p muka penuh dengan senyuman.. Manis jak upanya senyum lok.. haha.. That's all.. Muahmuahmuahhhss... Sayang awak semua.. Salam...



Thursday, July 21, 2011

Patapon

Salam.. Hehe. Marek aku ada napuk gambar untuk wordless Wednesday.. Banyak juak yang ingin tauk gambar ya apa sebenarnya.. So ritok nak cita sikitlah.. Gambar ya adalah dari game nama Patapon.. Game tok originally dari Jepung... Yeppp.. Game tok diadaptasi dari game LocoRoco.. Haaa.. Sapa pernah men game LocoRoco? Haha.. OKlah.. Secara basicnya game tok berdasarkan muzik.. Setiap button ada bunyi ton sendiri.. Cara mainnya adalah mengikut rentak muzik yang dimainkan. Ktk org dengar dolok n press the right button to get the right tempo.. Bila dah betul semua ya, benda bulat2 kedak semut ya akan polahla aktiviti kedak bermasak, menyanyi, memanah dan macam2 lagik lah.. 

Part yang paling best adalah, askar2 kedak semut ya tek berlawan dengan resaksa yang mengancam hidup sidaknya.. Sidaknya berlawan dengan resaksa ya mengikut rentak muzik yang dimainkan.. Ktk org kenak tekan dengan betullah button kat PSP ya.. Mun sik ekot tempo askar2 ya sikkan polah pa2 dan ahernya mati free kenak bunuh resaksa.. Ehh.. Lupak juak nak padah.. Game tok cuma boleh dimainkan dalam PSP jak.. Dalam PC belum ada gik.. Mungkin ada kelak lah.. Sapa2 ada PSP ya buleh lah donlod game tok secara percuma pakei torrent o apa2 torrent free yang ada dalam internet.. Ya bagusnya ada internet nektok.. haha.. Oklah.. Sik lamak gik nak maghrib.. Mok mandik lok.. Muahmuahmuahhhss.. Sayang awak semua... Salam..




Wednesday, July 20, 2011

Wordless Wednesday

Salam.. Hari ini adalah hari untuk entry Wordless Wednesday..





Tuesday, July 19, 2011

Transformers

Salam.. Ritok just nak kongsi video lagu Paramore yang baru.. Tajuk lagu Monster.. Lagu tok adalah OST untuk cerita Transormers yang baru tok.. Dark of The Moon.. Sapa2 yang belum nangga cita Transformers buleh donlod o mun sempat takrang msh boleh nangga kat wayang jak... Layanzzzz... Muahmuahmuahhss... Sayang awak semua.. Salam..




Monday, July 18, 2011

Entry Untuk Penggemar Cili

Salam.. Lamak dah aku sik bukak topik hal cabik. Haha.. Nway, ritok tek berkesempatan nangkap gambar cabik yang aku tanam.. Alhamdulillah.. 90% pokok cabik semua dah nak mengeluarkan buah.. Insyaallah dalam beberapa minggu gik dah boleh dituai cabik ya.. Bagi yang belum tauk cara penanaman cabik secara fertigasi boleh rujuk entry2 aku sebelum tok.. Just a simple step.. Mun mok tauk lebih gik boleh kontek melalui email k.. Dibah tok ada sedikit gambar yang aku snap tadik.. Sik banyak lah.. Nway, ada juak tyk aku nanam cabik berapa banyak.. Mmm. Setakat tok cuma nanam sebanyak 38 pokok jak.. Its just for experiment. Next thing mok besarkan jumlah pokok ya aku perlukan kawasan yang besar.. Ya dalam plan lah.. Oklah.. Ya jak dolok mok cita ritok.. Kelak2 cita gik.. Muahmuahmuahhsss.. Sayang awak semua.. Salam..




Pandangan dari tepi rumah.





Sik lamak gik tok.



Sunday, July 17, 2011

Nasi Goreng Bujang

Salam.. Pa kabar takrang tek?! Hope sihat2 hendaknya.. Ritok tek dalam sejarah.. Aku telah cuba nak masak nasik goreng k makan tengah hari telah musnah.. Bukan musnah tegal ada kebaran inda.. Sekda ya.. Tegalnya tek adalah kerana tersalah masuk bahan..

Bahan yang aku maksudkan adalah Ajinomoto.. Yeppp.. Aku ingt tek benda ya garam.. Rupa2nya tek adalah penambah perisa Ajinomoto.. Omaigod... haha.. Bila cerik nasik tek kenaklah sekda rasa masin then bila dah sekda rasa aku engkah gik ajinomoto yang aku ingt garam tek.. Dah abis masak tek boklah cerik nasik ya.. Bila dah makan ya tek kenak lah pelik gilak asanya.. Check balit garam yang aku pakei tek.. Duhal.. Patutlah lain asanya.. Ajinomoto diengkah.. Hahahaa... Sampei mak aku balit umah madah "ko masak nasik ya pakei Ajinomoto jak ka?!" haihh.. Yalah mak, anak ktk tok tersalah engkah.. Then mak ku madah gik yang garam d umah abis juak.. Aaaa... Spechless.. Jadi makanan pusak jak la nasik ya tek..

Hahaa... Oklah.. Ya jak entry kali tok.. Entry nak madah ngn dikpun soh cerik dolok benda ya garam ka ajinomoto.. haha... Muahmuahmuahhsss.. Sayang awak semua.. Salam..




Lebih kurang kedak toklah upa nasik goreng ya tek.






Layan lagu Rolling Star jak lepas ya.

Saturday, July 16, 2011

Everywhere

Salam.. Fuhhh.. Ritok cuaca sejuk n menghiburkan mata untuk terus tidor.. haha.. Pa polah takrang hujung minggu tok? Mesti ada yang gik kerja o tengah polah plan apa nak dipolah hujung minggu tok... As for me time tok tengah layan video2 dalam Youtube. Dalam pada ya tek terjumpalah video lamak juak.. Video music lah.. Cuma lagunya lamak juak dah sik dengar.. 

Aaa.. Lupak juak nak cerita.. Marek I got a msg from strange number n guess what.. He/She ask me about if I wanna rent his/her place for my fertigation project.. What?! How did u know about that.. ahahaa.. I never told anyone about it before this.. Is this some kind of joke... So, lepas ya bersoal jawap lah aku ngannya. Last questionnya tanyak ngan aku berapa lamak nak sewa tanah ya.. Aku padah la mok sewa 3 - 5 tahun.. Lepas aku send msg ya sekda gik aku terimak msg dari unknown ya.. Fuhhh.. Asaku tok mesti konspirasi nak molah prank.. Nway, pesanan penaja ritok tek adalah mun lenkali nak berurusan silalah kenalkan siapa diri anda supaya anda tidak dilabelkan sebagai tidak bernama dan mungkin akan jadi topik perbualan dan mungkin anda dilabel sebagai orang gila.. haha.. 

Asa kenak stalk jak.. Nway, sik menjadi hal lah. Jika berminat nak sewa kita boleh berurusan.. I got your number.. Thanks nway.. So, yajaklah cita ku ritok.. Takrang layan jak video Michelle Branch kat dibah tok.. Lamak dah sik dgr anak tok berlagu.. Yalah asa nak upload jak video tok lam blog aku tok.. *padah jak peminat tegar* hahaa.. Muahmuahmuahhsss.. Sayang awak semua.. Salam..




Friday, July 15, 2011

Starship Troopers

Salam.. Pa kabar takrang tek? Ritok dah masuk ri Jumaat.. Entry ritok berkenaan ngan cita lamak tahun 1997.. Lamak ya.. haha.. Nway, cita yang aku maksudkan adalah cita Starship Troopers.. Sapa pernah nangga cita ya? Zaman ya aku maseh umur 17 tahun.. Nang best giler lah cita ya dolok sebab efeknya tek... Efeknya paling power time ya tegal askar yang berperang badan sidak putus2 oleh makhluk asing ya kedak ngerat manok jak.. Seram juak asa nangga time ya..

Sinopsis cita ya tek adalah berkaitan dengan peperangan antara manusia dan makhluk asing yang digelar sebagai "Bugs" ataupun lam bahasa senang paham serangga.. Serangga yang serang sidak time ya bukanlah serangga yang kecik2 tapi serangga yang super gedabak besar.. Part paling gelik nak tangga asaku bila ada serangga besar ya sedut kuar otak sidak askar ya k ambik info.. Ishhh.. Nasib nektok ada USB flash drive.. hahaaa.. Watak utama cita tok tek adalah askar nama Johnny Rico n heroinnya Dizzy Flores.. Smp aku ada akaun email yahoo nama watak duak orang tok tek. haha.. Oklah.. Asanya ya jak lok cita.. Kelak ada masa sambung gik.. Dibah tok aku ada share videoklip trailer cita Starship Troopers.. Layannnnn... Muahmuahmuahhhsss.. Sayang awak semua.. Salam..




Thursday, July 14, 2011

What A Good Life

Salam.. Morning to all Malaysian.. Wasehhh.. Ingga ku nengar.. haha.. Nway, hope u all have a great time today.. Have a nice yummy breakfast.. Doing a great job wherever it may be.. And last but not least have a good life...




Wednesday, July 13, 2011

Tuesday, July 12, 2011

Skateboard Is Not A Crime

Salam.. Ritok just nak kongsi video pasal skateboard.. Sapa yang minat ngn skateboard angkat tangan! haha.. Nway, this just a sport that consist of multiple tricks on skateboard.. Dolok2 teringin juak nak main benda tok p sayang hajat sik kesampaian.. Nway, takrang layan jak video dibah tok...




Monday, July 11, 2011

Kepada Pejuang Bersih

Salam.. Ritok just nak kongsi video jak.. K rilex2 jer k... Also this song dedicate to all those fight for they rights.. Bersih.. God bless.. Insyaallah..




Saturday, July 9, 2011

Remedy For My Boringness..

Salam.. Lamak dah sik molah entry baru ehh.. Erkkk.. haha.. Nway, ritok mok kongsi preview pasal cgek cita yang aku bok tangga petang tek.. Cita lamak asanya lah.. Nama cita Red Riding Hood.. Ok.. Mun ekot nama cita nang lamak tapi cita tok tek pelakon2nya semua baru2.. Jalan cerita lebih kurang kedak cerita red riding hood juak.. Cuma ada tambahan sikit lah.. 

Asanya banyak yang dah tauk cemne cerita red riding hood.. Mun sik tauk juak tok aku cita sikit..*ecehhh..* Red riding Hood tok sebenarnya adalah salah sebuah cerita dongeng yang glemer juaklah... Berkisarkan tentang seorang nemiak yang tengah berjalan2 di hutan ncarik bunga derian pakei maknya masak ngan pucuk manis k makan tengah hari kelak... Timenya nak ncarik bunga derian tek tetiba nemu seekor serigala.. Serigala ya besar wooooo... Giginya boleh padah kedak tahap pagar rumah Taib Mahmud.. Nang besar.. Tinga serigala ya tek kotan besar gilak boleh jadi kedak kipas Datuk Kame.. Mulutnya bilanya bukak boleh masuk kereta Camry 2.0 Turbo..

Apa gik sik Red Riding Hood tek.. Terkejutlahnya nangga.. Serigala ya dengan suara kedak Pierce Brosnan madah ngannya "Aku nak makan ngkau wahai budak yang comel !!".. Nemiak ya terketar2 jak bila serigala madah nak makannya.. Tapi, oleh kerana nemiak tok ada belajar algebra dan calculus, makanya ada idea nak mengelakkan diriknya daripada dimakan oleh serigala ya tek..

"Wahai Encik Serigala, ko nak makan aku kerrr..? Ko tak tengok aku nie budak lagi.. Dah la kurus.. Kenyang kerrr nak makan aku? Serigala ya pun berbicara gik ngn nemiak ya tek, "Aku tak kesah, aku tengah lapar nie.." 

"Baiklah, kalau ko lapar sangat, aku ada cadangan yang best dan lebih mengenyangkan." Serigala berfikir sejenak.. 

"Baiklah budak kecik, macamana cadangan tersebut?" 

So, tanpa berlengah masa nemiak ya tek pun madah apa cadangannya kepada Serigala ya tek..

"Kalau encik Serigala nak lagi kenyang, encik serigala kenalah pergi ke rumah saya dulu." Maka serigala ya tek setujulah untuk ekot nemiak ompuan ya tek ke rumahnya.. Bila sampei ke umah nemiak ya tek, maka nemiak ya cepat2 suruh serigala ya pakei baju nineknya.. Oleh kerna badan serigala tek besar jadi nemiak ya merik sweater jak ngan serigala ya.. Kakya diberiknya juak topi k melindung muka serigala ya tek.. Serigala ya tanyaklah kenak perlu pakei semua ya.. Jadi, padahlah nemiak kecik ya tek yang apabila serigala ya makei pakaian cemya, orang sikkan camnya sebagai seekor serigala.. Nemiak kecik ya padah juak ngan serigala ya tek bahawanya akan nunggah orang pergi ke rumah ya untuk mengubat neneknya a.k.a. serigala ya tek tengah sakit.. Serigala ya bersetuju lah...

Dengan larian kedak Usain Bolt nemiak ya keluar dari rumah ya.. Berekotnya agak orang kampung Bintawak sia alu padahlahnya tek bahawa ada serigala di rumahnya.. Apalagi orang kampung bila nengar berita kedak ya alu soundlah ngan orang kerek kanan, depan belakang, gangster kampung, mak joyah, usu Leman, mak Piot dan banyak giklah sidak yang diseruk lepas ya.

Mulalah sidaknya bercarik ngn dak parang, batu seremban, lastik cicak, ridsect, kamera DSLR k munuh serigala ya kelak.. So, dengan langkah seribu sidaknya pergilah nak munuh serigala.. Setibanya orang kampung ya ke rumah yang ada serigala ya tek, Red Riding Hood madahnya akan ngumpan serigala ya dolok sebelum sidak ya munuhnya.. 



Red Riding Hood : "Salamelekom! Tok! tok! tok!..Kamek nak jual tikar. Eh salah.." 
Serigala : "Komsalam.. Masuk jak sia.. Ingin juak kmk nak nangga tikar apa dijual ktk ya"

Bila Red Riding Hood tok dengar jak ada bunyi ya tek dan konfiden suara ya adalah suara serigala yang kedak Pierce Brosnan dipondankan, maka Red Riding Hood pun nyeruk sidak kampung masuk serentak untuk membunuh serigala yang menyamar jadi nineknya tek. Tanpa undangan, orang kampung masuk dan membunuh serigala tersebut. Apalagi, mati tercekiklah serigala ya tek sebab ada sorang remaja tok sempat2 nikam DSLR nya ke dalam mulut serigala ya. Maka, tamatlah riwayat seekor serigala. Horeaahhh!! Orang kampung lepas ya molah kenduri kesyukuran tanda terima kasih kepada Red Riding Hood yang mempunyai akal licik umpama sang kancil untuk memperdayakan serigala tersebut. 

Penghulu kampung sik lupak juak merik sumbangan berbentuk replika mesin jahit kepada Red Riding Hood atas jasanya menyelamatkan orang kampung dari kenak makan leh serigala tek.. Ok.. Tamat sudah cerita pasal Red Riding Hood. So, mun takrang nak nangga lam bentuk video boleh carik d kedei DVD ataupun paling senang nektok donlod secara percuma di Internet.. Aaa.. Lupak nak padah.. Kenaknya digelar Red Riding Hood.. Sebenarnya neneknya menghadiahkan sweater kaler merah yang ada hood.. Sebab yalah gelaran ya tek diberik ngannya.. Okeh.. Asanya cukup panjang juak entry kali tok.. Mun ada masa gik kelak aku susei gik cita apa yang aku dah tangga.. Muahmuahmuahhss.. Sayang awak semua.. Salam..




Amanda Seyfried berlakon. Kiutnya tok. haha..

Friday, July 8, 2011

Spongebob Rona Kuning

Salam.. Lamak dah sik post entry baru.. Ritok bok ada kesempatan.. Nway, takrang pernah sik nangga cita kartun Spongebob? Mesti ada yang dah tauk nak?! Paling best sebab lawaknya berkenaan ngan imaginasi hidupnya tinggal d Bikini Bottom..

Thursday, July 7, 2011

Kenapa Perlu BERSIH 2.0

Salam.. Ritok takrang layan video jak aa.. Sorilah video tok terlalu panjang tapi infonya sangat berguna untuk kita semua...




Wednesday, July 6, 2011

Wordless Wednesday

Salam.. Today is wordless Wednesday right?! So, below is the picture for today.






Sunday, July 3, 2011

Kalau Saya Dapat RM300

Salam.. Pa kabar takrang tek? Hope sehat2 hendaknya.. Nway, ritok tek terbaca komen dalam blog aku n aku telah di tag.. What!? haha.. Nway, oleh kerna sekda entry baru untuk ritok, jadi jawapan tag tok adalah untuk entry ritok..








Syarat2 & Cara penyertaan nya mudah saja
  1. Harus follow blog ini dan like fanpage INTBM
  2. Anda hanya perlu masukkan dan buat satu entri di blog anda bertajuk "Kalau Saya dapat RM300" post dalam bahasa melayu atau english je ye.. kang kalau bahasa lain xpandai baca la pulak.. hehehe
  3. korang perlu masukkan sekali banner contest dan link kan terus ke blog ni
  4. tag 1-3 orang kawan korang dan encourage dorang utk join sama. Sharing is Caring =)
  5.  lepas dah publish entri boleh submit  link di ruangan komen ye
  6. tarikh tutup penyertaan pada 15 Julai 2011 dan korang perlulah submit penyertaan korang sebelum pukul 11.59pm ye


So, kat atas ya adalah syarat2 kontes.. Takrang kenak ekot.. Asanya sik la susah ney pun.. Ok.. Next thing is creativity.. Sila layan jawapan saya yerrr cik Safra Shukry..

First thing when it comes to RM300 I will spend my RM10 for my top up first.. Kena top up sebab nak call n msg awek.. Hehe.. Kang marah pulak kalau tak layan msg dier.. Kikikiii.. Biasa kalau dah top up rm10 tue boleh tahan smp seminggu kot.. Kalau sebulan baru rm40 jerr.. *boleh caya ker* Ada balance rm290 lagi..

Next thing, rm90 nak guna untuk bayar motorsikal.. Saya nie bukanlah mat rempit.. Tapi oleh kerna saya nie pengguna motorsikal, tak kesahlah digelar mat rempit.. Janji tak lumba haram.. Prenggggg... prengggg.... haha.. Nway, saya nie guna scooter jer.. Nak bawak laju pun bukan dapat hadiah kan.. kan kan kann... haha..

Balance duit ada lagi rm200. Baiklah.. Untuk rm50 saya nak tukar domain blogspot saya nie ke domain dot com.. Naper? Sebab kalau dah ada domain sendiri takyah la nak guna blogspot.. Kalau guna domain sendiri, lebih banyak storan sebab dierang ada kasi free space smp 10gig data.. Banyak tue... haha.. Satu lagi teknikal problem boleh diatasi dengan berkesan sebab benda berbayar kan.. So, servis kenalah tip top.. hehe..

Baki duit ada lagi tinggal rm150.. Next thing nak labur rm50 tu untuk beli ayam.. Ayam tu nak buat barbeku lah.. Apa lagi kan.. Dapat duit free camtu kenalah kongsi dengan org rumah.. haha... So, Last abis rm100 tu derma ke masjid.. Kena gak bagi kat jalan Allah untuk dapat keredhaan dunia dan akhirat.. Semoga cik Safra mendapat limpahan rezki yang tidak putus2 untuk menganjurkan lagi kontes2 yang cenggini.. Amin.. Jadi, tu jerlah entry kalau aku dapat rm300..  Harap2 cik Safra bagi saya menang. haha..

Last abis entry nie kena tag 3 orang blogger.. Bawah nie saya senaraikan kawan blogger yang kena tag..

1. Sen

K dah.. Selesai sudah tag 3 org rakan.. Kalau ada sesiapa lagi nak join buleh join.. The more the merier.. haha.. Wish me luck ok guys.. Sapa yang join ya wish takrang berjaya juaklah.. Adios.. Muahmuahmuahss.. Sayang awak semua..

Saturday, July 2, 2011

Amazon

Salam.. Tengah cuba nak engkah Amazon dot kom dalam blog tok.. Sapa2 yang tauk pasal Amazon dan ingin carik benda kat Amazon boleh klik link di sebelah ya..